Mijn week in Films, Series en Boeken [week 11, 2019]

Hello Bibbits. Stormachtig weekje nietwaar? Kon je mooi nog even die ene serie bingen of die coole films kijken die nog op je lijstje stonden in plaats van te worden weggewaaid.

En wat heb ik gedaan? Naast dat ik mijn boek uit heb kunnen lezen, heb ik niet zo heel veel gekeken, maar een hoop achter de schermen gedaan. Jaja, dat moet ook gebeuren. Is het niet heerlijk als alles helemaal op orde en netjes is? Een digitale voorjaarsschoonmaak, nu de echte nog. Die staat binnenkort gepland. Want ondanks dit flutweer is de lente wel op komst hoor, dat zal niet lang meer duren.

Wel heb ik Halloween (2018) gekeken, het directe vervolg van het origineel uit 1978. Met natuurlijk Jamie Lee Curtis in de hoofdrol. Wel lekker trouwens dat je dus alle andere films, zelfs Halloween II (1981) kan skippen, of in ieder geval niets over hoeft te weten om deze nieuwe film te kijken. Trouwens Halloween (1978) hoef je eigelijk ook niet te kijken, want alles wordt netjes (iets te lang) aan je verteld. Dus wat vond ik ervan? Best aardig, maar vooral het einde, de laatste 30 minuten waren top. Lees in mijn review waarom.

Maar goed over tot de orde van de dag. Wat konden we kijken en wat gaan we kijken aanstaande week?

Films

Op Netflix

Toegevoegd is de film Blair Witch (2016) de derde film van de cultklassieker The Blair Witch Project (1999). Deze film schijnt niet bijzonder goed te zijn, het origineel zeker niet overtreffend, maar misschien is het toch lekker om te kijken als het buiten stormt.

Op Horrify

Horrify is lekker op dreef met het toevoegen van films, maar helaas zit er geen enkele titel bij die me aanspreekt. Hier komen ze: Dead End Drive-In (1986) een post-apocalyptische maatschappij kritische doch campy film. Trunk (2012): een ontvoerde vrouw in de kofferbak met Stockholm syndroom. Subspecies (1991) low budget vampieren als monsters film. The Nude Vampire (1970) what’s in a name; naakte sexy vampieren. The Power (1984) met Azteekse bezetenheid. Down’s Revende (2019) waarin een geestelijk gehandicapt kind wordt gepest en terugkeert uit de dood om wraak te nemen. Wel bijzonder is dat Horrify deze film als eerste dienst aanbiedt. En The Living Dead Girl (1982) zombies, onnodig naakt en veel bloed voor de liefhebber.

Op Ziggo

Ook Ziggo heeft een paar nieuwe horror titels toegevoegd waaronder Final Destination 5 (2011) met de bekende formule. Maar ook de science fiction films The Matrix (1999) en The Matrix Revolutions (2003) staan erop.

Nog meer science fiction met Beyond the Sky (2018) aliens, abductions en dark secrets, dat klinkt niet slecht en vrij vermakelijk. helemaal als de film ook een 6,0 op IMDb scoort.

En tenslotte The Eyes of my Mother (2016) een arthouse horror die er prachtig uitziet, maar gruwelijk is en eenzaamheid op een wel heel bizarre wijze verbeeld. Ben ik nieuwsgierig naar, maar ben toch wat terughoudend. Zal ik deze gaan kijken of niet?

Series

Op Netflix

Sinds gisteren staat de animatie anthologie serie Love, Death & Robots op Netflix. Ik heb de serie al helemaal gezien, maar vind het over het algemeen wat underwelming. Had er toch net iets meer van verwacht, juist omdat je grensverleggend, vernieuwend kan zijn met animatie omdat alles mogelijk is. Maar ook omdat het voor volwassenen is, had ik meer diepgaande thema’s verwacht in plaats van toch veel nadruk op bloot, naakt, seks, grof geweld en gevloek, waardoor het toch net iets te plat blijft. Maar uiteindelijk bevat de serie bevat toch best aardige en soms erg goed en mooi gemaakte animaties, waarvan sommigen zelfs coole ideeën hebben of een filosofische insteek. Lees hier mijn review.

Wat kunnen we volgende week allemaal verwachten?

Us

Op naar de bios mensen, want vanaf volgende week donderdag draait eindelijk Us van Jordan Peele. Ik kan niet wachten, ik heb er zo’n zin in en verwacht ook een hele enge horror. Dus dat alleen al moet voor een hoogtepuntje gaan zorgen volgende week.

The OA Part 2

Wat nog meer? Eindelijk het lang verwachte tweede seizoen van The OA!!!! Joepie de poepie. Wat een topserie was dat. En als we de trailer mogen geloven dan wordt het tweede seizoen nog spectaculairder. Zo fijn dat er nog zulke bijzondere series worden gemaakt, warvoor ook de tijd wordt genomen en dus niet bezwijken onder commerciële druk. Go Brit Marling!

Green Door (Mini-Serie 2019)

Maar Netflix heeft nog een surprise surprise want geheel onaangekondigd staat vandaag de Taiwanese horror serie Green Door er plotsklaps op. Waarom? Het zal wel zaterdag zijn, zoiets. Nee alle gekkigheid terzijde, Green Door is een fantasy horror verhaal dat gaat over een getroebleerde psycholoog die terugkeert van Amerika naar Taiwan om daar zijn praktijk op te zetten, waar mysterieuze patiënten en vreemde gebeurtenissen een licht schijnen op zijn duistere verleden. In Februari werd deze serie in Taiwan uitgebracht en is dus nu te zien op Netflix. Omdat er nog maar een handjevol beoordelingen zijn op IMDb en geen reviews valt er verder weinig te zeggen over deze mini-serie. In totaal zijn het 6 afleveringen die je dit weekend lekker achter elkaar kan kijken. Dus check it out, ga ik ook doen.

The Passage

Ook is het einde van het eerste seizoen van The Passage in zicht. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in de serie. Waarschijnlijk omdat ik het boek gelezen heb en fan ben van het boek. Dit eerste seizoen legt de focus op mensen die in de hele trilogie geen echte rol spelen, enkel de aanzet zijn en beslaat nog niet eens 200 bladzijden van het eerste boek dat in totaal 766 bladzijden beslaat. Sterker nog, het intro van Amy en Wolgast is slechts een derde van het boek en zelfs dat is nog niet eens getoond in de serie. Het eigenlijke verhaal gaat over hele andere personages in een post-apocalyptische wereld. Ik heb dan ook geen idee wat ze wilden doen met deze serie, maar het valt tegen, tenzij ze er een stuk of tien seizoenen aan vast plakken zodat ze het originele verhaal eer aan doen. Maar dat vind ik.

Op TV

Wat hebben de tv zenders voor ons in petto volgende week? De laatste aflevering van  het eerste seizoen van The Passage.  Maar verder…

zaterdag 16 maart

 • Species (1995) (RTL7, 20:00)
 • Species II (1998) (RTL7, 22:10)

zondag 17 maart

 • Nightmares and Dreamscapes: Autopsy room four (SBS9, 23:05)
 • The Remaining (RTL8, 0:35)

maandag 18 maart

 • The Maze Runner (2014) (NET5, 20:30)
 • The Twilight Saga: Eclipse (2010) (NET5, 22:45)

dinsdag 19 maart

 • Alien: Covenant (2017) (Veronica, 20:30)
 • The Passage S1, afl 10 (Fox, 21:05)
 • Prometheus (2012) (Veronica, 22:50)
 • Outcast S2, afl 5 (Fox, 22:55)
 • Outcast S2, afl 6 (Fox, 23:55)

woensdag 20 maart

 • Men in Black (1997) (RTL7, 22:55)

donderdag 21 maart

 • DragonHeart (1996) (SBS9, 22:10)

Wat kon je allemaal voor artikelen lezen afgelopen week op Phantasasmagoria?

Dat was ‘t weer Bibbitibobbits. Tot volgende week X Sas

← Lees ook de vorige mijn [week 10 2019] in films, series en boeken