Riverdale Chapter 50 seizoen 3 aflevering 15: Dood aan de Red Paladin

riverdale chapter 50 season 3 american dreams
The CW

Het gevaar in Riverdale is nog lang niet geweken en ook is er trouble in paradise.

Vorige week ontdekte Archie dat er nog steeds een prijs op zijn hoofd staat, nadat de kleine Ricky hem probeerde te doden, door hem in de val te lokken. Vals klein joch. Ook Ricky had net zo’n opdracht kaart van G&G met daarop ‘Kill the Red Paladin’ net zoals Warden Norton.

Gelukkig staan zijn trouwe en loyale besties Betty en Jug voor hem klaar om hem te helpen. Terwijl Betty genoeg sores aan haar eigen hoofd heeft. En wonder boven boven, of schuilt daar toch weer iets achter, besluit ook Hiram hem te helpen als Archie hem om informatie vraagt. Het blijkt namelijk dat Hiram 12 identieke kaarten heeft laten maken. Drie heeft hij er aan Warden Norton gegeven en 9 aan Tall Boy. Er zijn dus nog 10 kaarten in omloop en dat betekent dat Archie nog steeds gevaar loopt.

Dus verzint de slimme Jug een nieuw spel. De kans voor de spelers om de Red Paladin te verslaan op een door hen uitgekozen plek en tijdstip. Wanneer de Red Paladin ongeslagen blijft is de missie van de baan. Hiram leent hem een plek, een oude boksschool en Betty en Jug staan hem bij.

Terwijl Archie vecht voor zijn vrijheid en zijn leven en wint!, is er een fikse sexy ontmoeting tussen Cheryl en Toni. Maar ondanks de passie, beginnen er flinke scheuren te ontstaan tussen de twee. Cheryl is jaloers op Toni vanwege de aandacht die Toni aan de Pretty Poisons geeft en Toni voelt zich niet thuis bij Cheryl, omdat niets van haar is. Begrijpelijk. Hopelijk is het een korte break. Een break die Cheryl trouwens gelijk weer aanpakt om een musical op te willen gaan voeren: Heathers.

Meer trouble in paradise wanneer blijkt dat Gladys de anonieme koper is van het huis van de Coopers. Dat levert een akward confrontatie op. Jug biedt Betty nog haar oude kamer aan, maar Betty besluit voorlopig in trekken bij Veronica. Good choice. Te meer omdat ze nu het geheim te weten komt over Gladys die bezig is om de drugshandel van Hiram over te nemen. Natuurlijk moet Betty dit vertellen aan Jug en hij op zijn beurt doet zijn eigen onderzoek.

Grappig om te zien dat de enigen die een volwassen verstandige eerlijke relatie met elkaar hebben Betty en Jug zijn. Wanneer Betty’s woorden worden bevestigd gaat het straks nog spannend worden als Betty en Jug samen Gladys uit Riverdale gaan verdrijven.

Ook trouble in paradise voor Veronica en Reggie tenminste, vooral voor Reggie. Wel feministisch misschien van Veronica, maar erg aardig is het niet natuurlijk hoe ze hem behandelt. Ze had hem iets minder aan het lijntje mogen houden, sterke vrouw of niet.

Deze aflevering was er eentje die de verhoudingen weer even op scherp stelt, ten goede of ten slechte. The Farm hield zich even rustig en zelfs Gladys hield zich bezig met de vijftigste verjaardag van FP. Is het een stilte voor de storm?

We zullen zien, volgende week, see you then

Meer lezen over Riverdale? Klik dan op onderstaande links: