Mijn week in Films, Series en Boeken [week10, 2019]

Lieve mensen, wat bracht ons het begin van Maart?

De week begon helaas met droevig nieuws, waar ik best van ben geschrokken. Het nieuws dat Luke Perry een beroerte had gekregen en in het ziekenhuis werd opgenomen, was al schrikken, maar dat hij er niet meer bovenop zou komen, en afgelopen maandag overleed was een regelrecht shock. Als puber zat ik iedere week weer klaar om Beverly Hills 90210 te kijken en mijn absolute favoriete hunk was Dylan. Het heengaan van een bekend persoon of idool is altijd raar, maar dat iemand op zo’n jonge leeftijd komt te overlijden is moeilijk te verteren. De eerste aflevering van Riverdale na dit nieuws waarin Luke Perry nog gewoon te zien is als Fred Andrews, de vader van Archie is dan ook heel raar.

Films

Op Netflix

Netflix heeft een paar nieuwe horrors toegevoegd. Amityville: The Awakening (2017) dat zich afspeelt in het beroemde en beruchte huis waar al meerdere films over zijn gemaakt.

Doom (2005) de film gebaseerd op de horror game uit de jaren 90. Hoe cool was die game! Ik heb er zelf nog een aantal leuke uren mee beleefd, vooral de cheats waren te leuk. Kon ik overal letterlijk doorheen lopen, door muren en levels en zo verdwaald geraakt. Ik wist op gegeven moment niet eens meer waar ik was, en zat helemaal vast.  Moest ik toch opnieuw beginnen. Hilarisch. De film heeft zeker een aantal leuke herkenbare gimmicks en is best vermakelijk, zeker Dwayne Johnson is lekker op dreef.

Verder staat de raadselachtige Paranormal Investigation (2018) erop, die niet eens te vinden is op IMDb. Paranormaal or what?

Voor een avonturen fantasy zit je goed bij Jack the Giant Slayer (2013). Maar wie echt gaat voor avonturen spektakel gaat natuurlijk voor Jurassic Park (1993) The Lost World: Jurassic Park(1997) en Jurassic Park III (2001). De klassiekers die ik zelf al zo vaak heb gezien en nog steeds erg leuk vind.

Op Horrify

Wat heeft Horrify ons te bieden? Sowieso de films die ik oversla zoals Avenged (2015), en Bad Channels (1992). Jaren 80-er Dead End Drive-In (1986) is een maatschappijkritische horror met een aparte premisse.


Maar ook staat er nu weer een documentaire op over vergeten Belgische horrors Forgotten Scares (2017).

Ook staat er Little Shop of Horrors (1960) op. Ik was al helemaal blij toen ik dat zag want deze film was een van mijn favoriete fantasy horrors als kind, met de zingende vleesetende plant Audrey en de sullige Seymour en Steve Martin als de crazy tandarts. Maar toen zag ik Jack Nicholson op de poster staan. Huh die speelde er toch niet in mee. Blijkt dat de originele film uit 1960 stamt. Wat? Dat zie ik voor het eerst. Weer wat geleerd en binnenkort ook maar even snel kijken dan.

Nog een gouwe ouwe is The City of the Dead (1960) met Christopher Lee, heksen en een enorme rookmachine.

Op Ziggo

Halloween (2018) is nu op Ziggo te zien. Ik ben er niet naartoe geweest in de bios, dus kan ik hem vanuit mijn luie stoel lekker gaan bekijken.

Grans/ Border (2018) is een weirde arthouse drama, fantasy over een speciale grenswachter die angst kan ruiken. Het is een Zweedse film gebaseerd op Zweedse folklore over trollen, maar ook changelings, verpakt in een heftige crime verhaal.

Voor de sprookjesmensen onder ons is ook The Nutcracker and the Four Realms  (2018) toegevoegd. Alhoewel hij behoorlijk slechte krieken krijgt op IMDb, een 5,5 en een metascore van 39, kan het best betoverend uitpakken, zeker voor de kleintjes. Misschien moeten de volwassenen gewoon naar het ballet gaan. 

P.S. was het helemaal vergeten te melden maar ook alle Harry Potters zijn nu te zien op Ziggo. Bingen maar.

Series

Op Netflix

The Order staat erop mensen. Deze nieuwe Netflix Original wordt betiteld als de nieuwe The Vampire Diaries, nou dat is ie niet. Maar nog steeds erg vermakelijk. Het begin heeft niet echt een goede start, maar langzaam begint de serie wel steeds leuker en beter te worden en krijgt het meer vorm, zowel het verhaal, het plot, de gebeurtenissen als de personages. Het is geen topserie, dat niet, maar wel een leuke serie voor tussendoor. Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt en wilde ik toch door blijven kijken. Lees hier mijn review.

Een andere serie die Netflix als een Original, zonder enige tromgeroffel erop heeft gezet is de Turkse serie Immortals, waarbij Mia, een meisje dat ongevraagd tot vampier werd gemaakt wraak gaat nemen op haar maker. Dit eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen die variëren in duur van 41 tot 58 minuten.

Wat staat ons volgende week allemaal te wachten?

Op Netflix zal de animatie serie Love, Death & Robots te zien zijn dat uit verschillende korte animaties bestaat, met uiteenlopende thema’s en genres. Daar ben ik heel benieuwd naar.

Op Amazon Prime gaat vanaf maandag 11 Maart het tweede seizoen van American Gods van start met iedere week een nieuwe aflevering. Het eerste seizoen vond ik al zo ontzettend goed, qua verhaal, personages en uitvoering met wonderlijke cinematografie. Echt een top serie en het verhaal is nog maar net begonnen, dat wordt smullen.

Wat is er te zien op TV?

zaterdag 9 maart

  • The Sorcerer’s Apprentice (2010) (SBS6, 20:20)

zondag 10 maart

  • Nightmares and Dreamscapes: The fifth quarter (SBS9, 22:40)
  • Paranormal Activity: The Marked Ones (2014) (RTL8, 0:35)

maandag 11 maart

  • The Hunger Games: Mockingjay Part2 (2015) (NET5, 20:30)
  • The Twilight Saga: New Moon (2009) (NET5, 23:10)

dinsdag 12 maart

  • The Passage S1, afl 9 (Fox, 21:05)
  • Outcast S2, afl 3 (Fox, 22:55)
  • Outcast S2, afl 4 (Fox, 23:55)

vrijdag 15 maart

  • Cloud Atlas (2012) (Canvas, 21:20)

 

Wat kon je deze week allemaal lezen op Phantasasmagoria?

Dat was ‘m weer deze week, op naar de volgende, X Sas

← Lees ook de vorige [mijn week 9 2019] in films, series en boeken