Riverdale Chapter 49 seizoen 3 aflevering 14: In Memoriam

riverdale chapter 49 season 3 fire walk with me
Luke Perry as Fred Andrews/ The CW

Deze aflevering is opgedragen aan Luke Perry (1966-2019).

Op Netflix is het niet in beeld gebracht maar aan het einde van ‘Fire Walk With Me’ verscheen een In Memoriam beeld met daarop “Luke Perry (1966-2019)”. Het is de eerste aflevering na het verschrikkelijke nieuws van het plotselinge overlijden van Luke Perry aan de complicaties van een beroerte. Hij is slechts 52 jaar geworden. Dit plotselinge verlies voor familie, vrienden, de cast van Riverdale en fans zal een groot gemis zijn.

Fred Andrews heeft in deze aflevering maar een kort aandeel maar het is zeer vreemd om hem te zien met de wetenschap dat dit een van zijn laatste optredens zal zijn. Wanneer hij niet meer te zien zal zijn in de serie is onbekend en ook hoe de leegte die nu is ontstaan door zijn overlijden nu opgevuld gaat worden, is nog niets over bekend gemaakt. De opnames zijn voor het moment stilgelegd om iedereen de kans te geven om te rouwen en respect te tonen voor Luke Perry, die volgens de cast een vaderfiguur en een fijne persoonlijkheid was op de set.

Luke Perry, je zal gemist worden.

Dan nu over tot de orde van de dag want alle rotzooi in Riverdale staat niet stil. Nog altijd de schuldenproblemen van Ronnie, die haar handen vol heeft aan Glayds en Hiram. Ook Toni heeft bende problemen en Cheryl problemen. Maar ook Jug die de nieuwelingen van de Gargoyle bende niet onder controle kan houden, heeft zijn handen vol aan de gestoorde Kurtz. Iedereen is tot over zijn oren in de zooi, en het is verwonderlijk dat ze überhaupt nog naar school gaan.

De Gargoyle King

Archie vindt in een bezemkast op de boksschool een jongetje genaamd Ricky die op de vlucht is voor, jawel, de Gargoyle bende die ook actief is op een pleeghuis Santa Lucia. Maar shock and horror het blijkt helemaal geen lief onschuldig jongetje te zijn, gebrandmerkt als een offer net zoals Archie. Ricky DeSantos is het jongere broertje van Joaquin DeSantos die ook al eerder in de greep raakte van de Gargoyle King en de opdracht kreeg in de gevangenis om Archie te doden. Wat mislukte en Joaquin uiteindelijk zelf het slachtoffer werd. Nu is het de beurt aan Ricky om Archie te doden, want de opdracht van G&G Kill the Red Paladin, geldt nog steeds. Het verhaal van de Gargoyle King is dus nog lang niet voorbij.

The Farm

Het verhaal dat nu pas echt aan de oppervlakte begint te komen is die crazy Farm met de fanatieke hersenspoelende Evelyn voorop. Nu heeft zij Kevin in haar greep en Betty ontdekt dat deze sekte middels rituelen de kwetsbaren zoals Kevin indoctrineert. Ondertussen probeert Alice het huis te verkopen om zo snel mogelijk met Betty in The Farm te gaan wonen, wat Betty op een grappige wijze probeert te saboteren. Wanneer dat niet lukt, steekt ze het huis in de fik. Oke, Betty is losing it en als dat gebeurt, wie is dan onze houvast?

Al met al geen bijzondere aflevering waarin vrij weinig gebeurt, weinig nieuwe openbaringen worden gedaan en van de eerst zo hechte groep Archie, Betty, Jug en Veronica is niet zoveel meer over. Het wordt dus tijd dat ze de handen ineen gaan slaan, en beseffen dat misschien wel het grootste gevaar niet komt van Hiram, Gladys of hun medescholieren, maar van de Farm…

Meer lezen over Riverdale? Klik dan op op onderstaande links: