Nieuw op Amazon Prime: American Gods Seizoen 2 vanaf 11 Maart

american gods season 2

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar het tweede seizoen van American Gods is binnenkort te zien op Amazon Prime.

De succesvolle serie American Gods gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, is een serie van network Starz, maar verschijnt een dag later op Amazon Prime. Wat wij gelukkig hier wel kunnen zien, mits je geabonneerd bent. Iedere week krijgen we een nieuwe aflevering te zien en als we afgaan op het eerste seizoen en op de trailer van het tweede seizoen, belooft het nu ook weer een spectaculaire rit te worden. Niet in het minst op de Carrousel in The House on the Rock.

Waar waren we ook al weer gebleven bij Seizoen 1?

In het eerste seizoen zagen we dat ex-gevangene Shadow Moon gerekruteerd werd door Mr Wednesday die hem op een reis door Amerika meenam, nadat Shadows vrouw Laura verongelukt was. Shadow maakte kennis met de meest vreemde figuren die Oude Goden bleken te zijn die Wednesday wilde overhalen om met hem de strijd aan te binden met de Nieuwe Goden, Technical Boy en Media onder leiding van Mr World.

Maar Laura bleek uit haar graf op te zijn gestaan door een Lucky golden coin van de Leprechaun Mad Sweeney die sindsdien zijn munt terug wil en met Laura samen Shadow achterna reist. Aan hun reisgezelschap wordt Salim toegevoegd die op zoek is naar zijn Djinn en grote liefde.

Aan het einde van het seizoen kwamen we erachter dat het ongeluk geen ongeluk was, maar in scène gezet door Wednesday, zodat Shadow zich bij hem aan zou sluiten. Maar ook bleek Wednesday Wodan te zijn, de Noorse God van de Oorlog. Aan het einde van het seizoen verklaarde Wodan dan ook officieel oorlog tussen de Oude Goden en de Nieuwe Goden.

Wat staat er te gebeuren in het tweede Seizoen?

We zijn nu op iets meer dan een derde gekomen van het boek waarop deze serie American Gods gebaseerd is. We zien in de trailer dat het nieuwe seizoen gelijk begint met een spectaculaire scène uit het boek, namelijk op de Carrousel in The House on the Rock, waar ‘Backstage” de Oude Goden bijeenkomen om te vergaderen. Dit is in het boek het begin van de wonderen die Shadow mee gaat maken en meer begint te begrijpen wat er gaande is en hij een kant zal moeten kiezen.

De trailer laat weer prachtige cinematografie zien, mooie beelden van oude tijden waarin de verhalen van hoe de Oude Goden naar Amerika kwamen worden verteld. En we zien dat de strijd steeds meer los gaat barsten.

American Gods is een prachtige serie die Neil Gaiman tot nog grotere hoogten heeft weten te brengen dan zijn boek. Met nog meer verhaallijnen, meer boeiende personages en dat allemaal op een prachtige en bijzondere wijze in beeld wordt gebracht is dit een serie die helemaal van nu is en hopelijk langer door gaat en nog epischer wordt dan het boek zelf.

Gillian Anderson zal helaas niet terugkeren als Media, maar nu krijgen we New Media die gespeeld zal worden door Kahyun Kim. Verder zien we de oude bekende cast weer terug.

American Gods Seizoen 2 zal te zien zijn op Amazon Prime vanaf maandag 11 Maart, met iedere week een nieuwe aflevering. Dit seizoen bestaat ook weer uit 8 afleveringen. Het eerste seizoen is ook nog gewoon te zien op Amazon Prime.

← Lees hier het review van het eerste seizoen van American Gods

← Lees hier het review van het boek American Gods

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer.

american gods season 2
Starz
american gods season 2
Shadow Moon
american gods season 2
Wednesday/Wodan
american gods season 2
Laura Moon
american gods season 2
Carrousel at the House on the Rock
american gods season 2
going backstage
american gods season 2
New Media
american gods season 2
Mad Sweeney