Mijn Favorieten van Februari 2019: 5 Films, 5 Series en 1 Boek

Februari was weer een heerlijk maandje voor films en series. Ik heb er in ieder geval heel wat bekeken en natuurlijk heb ik mijn persoonlijke favorieten. Het zijn er dit keer 11 in totaal, dus ga er lekker voor zitten en lees mee, misschien zitten jouw favorieten er ook tussen.

Velvet Buzzsaw (2019)

velvet buzzsaw 2019
Velvet Buzzsaw/ Netflix

De maand begon al goed op 1 Februari met de satirische horror film Velvet Buzzsaw (2019). Met bonte personages, heerlijk karikaturaal werd de artistieke wereld geparodieerd, waarbij elke tak, van kunstenaar tot agent, verkoper en galerie en museum aan bod kwam. Het liet een cynisch beeld zien over kunst dat in plaats van te worden gewaardeerd om zijn schoonheid en ideeën, een object was om flink veel geld mee te verdienen. Maar de kunst slaat terug, wat inventieve kills oplevert en een prachtig onontkoombaar einde. Ik heb er zeer van genoten, maar ik hou dan ook erg van satire en parodieën. Lees hier het review.

Russian Doll Seizoen 1

russian doll season 1
Russian Doll/ Netflix

Op diezelfde dag kwam ook de komische existentialistische fantasy serie Russian Doll uit. Wat een top serie, met een top personage gespeeld door Natasha Lyonne. Groundhog Day met een filosofische insteek, die een prachtig kijkje geeft op hoe onze daden het leven van anderen kunnen beïnvloeden. Het is hilarisch, ontroerend, mooi en met een vleugje mysterie. Nadia zit op haar 36ste verjaardag vast in een time loop en sterft die dag om vervolgens zichzelf weer op die dag aan te treffen. Net als in Happy Death Day (2017) leert Nadia veel over zichzelf, gaat de confrontatie aan met zichzelf en wordt een beter mens. Prachtig in beeld gebracht en heerlijk om naar te kijken. Klik hier om naar het review te gaan.

Terrified/ Aterrados (2017)

terrifeid aterrados 2017
Terrified/ Machaco Films

Niet veel later stond er als verrassing de Argentijnse horror Terrified/ Aterrados (2017) op Netflix. Een heel bijzonder, creepy en origineel verteld verhaal, dat uit verschillende kleine verhalen bestaat die allemaal samen komen. En eng is ie ook! Ik had zelfs een hardop schrikmoment. Eindelijk weer eens een echte horror, waarin monsters, een spooky ghost boy en een poltergeist activiteit centraal staan die voor unheimische en enge ogenblikken zorgen. Maar het gedeelte met die creepy man/monster onder het bed of in de kast, dat was toch wel een toppertje. Brrr. Deze film staat zeker op mij favorietenlijstje van enge horrors. Ga deze zien als je durft. Lees hier het review.

It Follows (2014)

it follows 2014
It Follows/ RADiUS-TWC

Eindelijk heb ik It Follows (2014) gekeken, schande dat ik dat nog niet eerder had gedaan. Maar even onder ons, dacht ik dat zo’n fantasy-soa-demon-horror-verhaal niet echt mijn cup of tea was, ondanks de goede recensies. Boy was I wrong. Wat een topfilm. Die cinematografie is om je vingers bij af te likken. Zo origineel en vervreemdend (lees hier waarom), die een geheel alternate reality creëert binnen onze eigen werkelijkheid. Fantastisch gedaan. En nog best eng ook. Een beetje de A Nightmare On Elm Street (1984) van onze tijd. It Follows is echt een topfilm en een tophorror. Klik hier voor het review.

The Dragon Prince Seizoen 2

the dragon prince season 2
The Dragon prince/ Netflix

Wat een leuke serie blijft The Dragon Prince toch. Ezran met Bait waren al erg grappig en aandoenlijk samen, maar nu met het kleine draakje Zym, erbij is het te schattig geworden. Daarbij kom je dit seizoen meer te weten over de achtergrond van de oorlog tussen de mensen en de magische wezens, maken we kennis met een duistere geheimzinnige elf Aavaros en worden de avonturen nog spannender. Dit is echt een animatie serie die voor jong en oud erg leuk is met een bijzonder universum dat steeds groter wordt. Lees hier mijn review.

Nightflyers Seizoen 1

nightflyers season 1
Nightflyers/ Syfy

Persoonlijk heb ik erg genoten van de serie Nightflyers, ondanks dat deze serie over het algemeen niet erg goede kritieken kreeg. Maar ik vond het gewoon een vermakelijke horror in space waarin allerlei science fiction horror elementen die zich in de ruimte en op een ruimteschip kunnen afspelen de revue passeerden. Met nog leuke en interessante personages ook, waarbij vooral Lommy en Rowan mijn favorieten waren. Helaas krijgt de serie geen vervolg dus zitten wij met een enorm spannende cliffhanger opgescheept. Jammer, want zo slecht als sommigen beweerden was deze serie helemaal niet, maar juist heerlijke vermaak. En ga ondanks die cliffhanger toch kijken. Lees hier mijn review.

The Umbrella Academy Seizoen 1

the umbrella academy season 1
The Umbrella Academy/ Netflix

Maar de serie waar ik deze maand helemaal weg van was, is The Umbrella Academy. Wat een top gemaakte serie is dat, met vette muziek, coole cinematografie, coole choreografie van vechtscènes en bijzondere personages, die stuk voor stuk een heerlijk eigen karakter hebben. Een lekker onconventionele disfunctionele familie van superhelden die ondanks dat ze bijna 30 zijn, nog steeds onvolwassen zijn. Ook weer een serie die zich afspeelt in een Alternate Reality waarbij meer mogelijk is, met time travel en een mysterie en een race tegen de klok om een Apocalyps te voorkomen. Dit was een feestje om naar te kijken. Ik kan niet wachten op het tweede seizoen. Lees hier het review.

Happy Death Day 2U (2019)

happy death day 2u 2019
Happy Death Day 2U/ Universal Pictures

Met dezelfde personages van dezelfde makers, weer dezelfde dag, maar dan anders en weer is er een Babyface Killer on te loose in Happy Death Day 2U (2019). Meer science fiction, meer comedy, meer drama, meer romantiek en weinig slasher. Maar nog steeds erg leuk en vermakelijk. Bij deze film verveel je je geen moment. En ook dit keer is elke dag opnieuw beleven beslist niet saai en valt ook niet in herhaling. Wel iets meer gericht op YA, deze keer en veel minder op horrorliefhebbers. Maar wie fan is van Tree, de nieuwe moderne Final Girl, mag deze film niet overslaan. Lees hier mijn review.

My Dead Ex Seizoen 1

my dead ex season 1
My Dead Ex/ AwesomenessTV, go90

Old Time Favorite, nu al! Ik ben lyrisch. Wat is dit een mooie, ontroerende, hilarische en prachtige serie over de ware liefde, jezelf vinden, authentiek zijn en een zombie. My Dead Ex tikt alle boxen aan die je maar wenst in een serie. De cinematografie, de muziek, prachtige soundtrack, de teksten, de gevatte humor, de slapstick humor en dat alles met een sausje van ontroering. Dit is een serie met bijzondere personages, over tieners maar dan anders en bovenal met een hart. Een lach omdat het te hilarisch absurd is en een traan omdat het zo leuk en schattig en ontroerend is. Wie kan er niet van deze serie houden. Klik hier voor mijn review.

Escape Room (2019)

escape room 2019
Escape Room/ Columbia Picture, Sony Pictures

Tenslotte de afsluiter van de maand op het nippertje is Escape Room (2019). Ik heb me echt uitstekend vermaakt met deze mystery thriller. Leuke personages, mooi vormgeven escape rooms, op het puntje van je stoel scènes, een leuk bedacht plot en wat comic relief. Deze film zit gewoon lekker in elkaar en is vooral gemaakt als entertainment. En met een einde, dat vraagt om een sequel. In zijn genre is dit een erg leuke film en een aanrader, gewoon lekker kijken dus. Lees hier mijn review.

American Gods van Neil Gaiman

american gods neil gaiman

In de aanloop naar het tweede seizoen dat vanaf 10 maart te zien zal zijn op Amazon Prime, wilde ik het boek American Gods van Neil Gaiman uit 2001 toch weer eens lezen. Ik herkende veel van het eerste seizoen, maar wist niet meer zo goed hoe het afliep. Nu ik het boek weer opnieuw heb gelezen, blijft de vertelstijl van Neil Gaiman overeind, maar hoe hij nu een nieuwe moderne en vooral visuele draai heeft gegeven aan de serie is werkelijk top. De nieuwe verhaallijn van Laura en Mad Sweeney is briljant, maar ook de nieuwe goden krijgen in de serie meer aandacht. Is het lezen van het boek dan een verspilling van je tijd? Beslist niet, want hoe Neil Gaiman schrijft en een verhaal vertelt, in een boek over goden, over verhalen en mythen is fantastisch. Lees hier mijn review van het boek. En klik hier voor het review van het eerste seizoen van de serie.

Dat was ‘m weer voor deze maand mensen. Ik heb een lekker maandje gehad, en volgende maand brengt ons vast weer andere nieuwe mooie dingen. Waaronder de nieuwe horror van Jordan Peele; Us. Wow ik kan niet wachten, lees hier waarom. Zin in. Nu al bang.

See you next month, and don’t be afraid it’s just a movie. Or is it? X Sas

← Lees hier Mijn Favorieten van Januari 2019