Op Herhaling: Outcast seizoen 2 weer te zien op Fox vanaf dinsdag 5 Maart

outcast season 2
Outcast/ Fox

Vanaf dinsdag 5 Maart herhaalt Fox het tweede seizoen van de bovennatuurlijke horror drama serie Outcast. Een echte aanrader!

Nadat Fox het eerste seizoen heeft herhaald, gaan ze nu gelijk verder met het tweede seizoen.

De serie is bedacht door Robert Kirkman, die ook de comics van The Walking Dead maakte. Ook van de serie Outcast bestaat een comic, maar deze kwam pas na de serie.

Seizoen 1

“Outcast gaat over Kyle Barnes die na een lange tijd weg te zijn geweest terug keert naar zijn oude dorp Rome in West Virginia. Daar komt hij weer oog in oog te staan met zijn verleden. Kyle moet zowel de strijd aan gaan met zijn innerlijke demons als echte demons, die bezit nemen van de mensen in Rome en moet hij alles op alles zetten om zijn dochtertje, zijn ex-vrouw, en zijn zus met haar gezin te beschermen. Gelukkig krijgt hij steun van Reverend Anderson, die op een kantelpunt staat aangaande zijn geloof.”

De serie combineert drama met het bovennatuurlijke op een ijzingwekkende manier. Met prachtige cinematografie is dit een vrij duistere serie die zich focust op de personages en het sinistere plan van de demons. Het bevat mysterie, horror, bezetenheid, exorcisme, wantrouwen en drama.

Seizoen 2

“Nu in het tweede seizoen wordt de strijd heftiger en ontdekt Kyle nog meer over zijn gave. Maar niet allen hij heeft een gave, ook zijn dochtertje Amber blijkt over dezelfde gave te beschikken en zij zijn beiden in gevaar. Ze vluchten uit Rome nadat Megan haar man Mark heeft vermoord terwijl ook zij bezeten was en zij in de val liepen van de duistere Sidney. In het tweede seizoen moeten zowel Rev Anderson als Megan de consequenties aanvaarden voor hun daden en blijkt voor Kyle en Amber een heel bijzonder lot te zijn weggelegd. Dat uitmondt in een sinistere climax.”

Wie houdt van serieuzere horror series die de personages uitdiept, menselijkheid tegenover het kwaad/demons zet en die op een zeer indringende en bijzondere wijze is gefilmd, moet echte deze ijzersterke serie gaan kijken. Helaas bestaat de serie maar uit twee seizoenen, wat veel te kort was en het verhaal nog lang niet is uitverteld, maar alsnog blijft het de moeite waard om deze serie te gaan zien.

5 Maart zal de eerste aflevering van het tweede seizoen om 22:55 te zien zijn. Gelijk daarna wordt de tweede aflevering uitgezonden. Waarschijnlijk zal dit schema zo blijven aangezien ze dit voor de herhaling van het eerste seizoen ook deden, maar houd mijn rubriek op zaterdag: ‘Mijn week in Films, Series en Boeken’ in de gaten en je blijft op de hoogte van het uitzendschema.

Lees hier de reviews van de serie Outcast: