Mijn Week in Films, Series en Boeken [week 9, 2019]

Get your Umbrella’s superheroes, want het wordt nat en natter dit weekend. Dus suit up in je joggingbroek en plof op de bank terwijl het buiten giet. Helemaal niet erg want er is weer genoeg te kijken.

Wil je dit weekend de regen trotseren, dan stel ik een korte trip voor naar de bios. Want Escape Room (2019) draait nu. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met deze film, die qua spanning, mysterie, personages en beetje comic relief te midden van prachtig vormgegeven escape rooms prima in balans is. Zo die zin is eruit. Op naar de volgde. Klik hier trouwens voor mijn review. 

En ga dan gelijk door naar Happy Death Day 2U (2019) ook al zo’n leuke film en uiteindelijk gewoon een feel good film, maar met tijdreizen en andere dimensies. Lees hier mijn review.

Vorige week bracht Ziggo ons iets heel moois. namelijk de serie My Dead Ex. Wat een pracht serie is dat. Hilarisch, absurd, snel, snappy, gevat, ontroerend, mooi, te grappig, sterk geacteerd. Leuke personages, een origineel verhaal, mooi gefilmd, hele mooi originele soundtrack. Dit is echt een van mijn favoriete series geworden. Dit ene seizoen is een heel mooi afgerond verhaal en vergeet je tissues niet. Lees hier mijn review.

Light As A Feather heb ik ook gekeken en dat was een aardige bovennatuurlijke young adult serie, die niet vreselijk bijzonder is, maar wel vermakelijk. Lees hier mijn review.

Films

Op Netflix

Welke films kregen we afgelopen week nieuw te zien op Netflix? Na eerst al het geweldige De Poel (20014) een top Nederhorror hebben ze er nu een andere Nederlandse horror op gezet, namelijk App (2013) die iets minder goed is. Lees hier mijn review van App.

Ook Sinister 2 (2015) is nu te zien. Vond je Sinister (2012) al gruwelijk dan is deze beslist niet minder fijn met wederom allemaal home videos waarin gezinnen op gruwelijke wijze worden vermoord.

Op Horrify

Ook Horrify heeft weer een aantal nieuwe toffe titels toegevoegd. The Incubus (1982) en Stomping Ground (2014) laat ik even aan mij voorbij gaan.

Maar Creepshow 2 (1987), het vervolg op het super grappige Creepshow (1982), gaat natuurlijk op mijn lijstje. Weer een aantal kleine horror verhaaltjes van Stephen King  en George A. Romero.

Ook heel benieuwd ben ik naar Sonno Profondo (2014) een korte moderne giallo en naar Dearest Sister/ Nong Hak (2016) een Aziatische horror uit Laos, dat is al bijzonder genoeg, want dit is een van de twee horrorfilms uit dat land. Bovendien is het ook nog van de eerste vrouwelijke regisseur van dat land. Dus sowieso al een film voor in de geschiedenisboeken.

Op Ziggo

Niet echt een horror, maar wel een bijzondere mysterie crime film van Drew Goddard, je weet wel, die van het fantastische The Cabin in the Woods (2012) en hier ben ik dan ook zeer nieuwsgierig naar: Bad Times at the El Royale (2018). Het is wel eventjes een lange zit van bijna 2,5 uur.

Voor de jeugd is er Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) te zien. En er is nog een film met een enge (buikspreek) pop te zien, voor de volwassenen namelijk Annabelle (2014) die ik zelf een goed enge sfeer vond hebben.

Verder is I Am Legend (2007) te zien. Een spannend vampieren drama nadat praktisch de hele wereldbevolking is uitgeroeid en Robert alleen is overgebleven met zijn hond Sam en als wetenschapper op zoek is naar een cure. Let op: tranenalert, Sam gaat dood.

En tenslotte een Franse science fiction horror mystery Evolution (2015) dat zich afspeelt op een eiland waar alleen maar vrouwen met jongens wonen, totdat er een lijk aanspoelt. Deze film krijgt goede beoordelingen op IMDb, namelijk een 6 van de users en een Metascore van 77.

Series

FF geen nieuwe series gelukkig. Pff anders kan ik het ook niet bijhouden hoor jongens. Ik kijk me rot. Ik hoop dat ik volgende week meer tijd heb om wat films te kijken, want ook dat lijstje wordt alleen maar langer. Is jouw lijstje nog leeg, of weet je van alles dat er maar nieuw blijft bijkomen niet meer welke serie je nu moet gaan kijken?

Dit is mijn lijstje van aanraders  van de afgelopen 2 maanden:

Riverdale is na eventjes weer pauze gehad te hebben weer terug. En we gaan langzaam richting The Farm. En dat belooft niet veel goeds. Lees hier waarom niet.

Ik vermeld het nog even voor de liefhebbers: Alle 8 seizoenen van The Walking Dead zijn nu te zien op Netflix.

Boeken

Ik hoop deze aankomende week Pet Sematary uit te lezen. Goed geschreven trouwens, eng, heftig en met een zeer dreigende sfeer. De graphic novel Hell Boy is trouwens ook heel erg leuk. Ook nog niet uit. Binnenkort komt de nieuwe film uit. Heb je de trailer al gezien. Ik weet het niet, ik was fan van de eerste films van Guillermo Del Toro en ik vond deze trailer er wat groezelig uit zien, maar misschien draai ik nog bij.

Op TV

Wat komt er volgende week allemaal op tv? Ook niet zoveel. Behalve weer hetzelfde riedeltje van The Passage S1, The Exorcist S2 met de finale. Maar ook Outcast maar dan het tweede seizoen. Lees hier alvast het review van Outcast S2.

zondag 3 maart

  • Nightmares and Dreamscapes: The road virus heads north (SBS9, 22:40)

maandag 4 maart

  • The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (2014) (NET5, 20:30)
  • Twilight (2008) (NET5, 22:45)

dinsdag 5 maart

  • The Passage S1, afl 8 (Fox, 21:05)
  • Outcast S2, afl 1 (Fox, 22:55)
  • Outcast S2, afl 2 (Fox, 23:55)

donderdag 7 maart

  • Signs (2002) (SBS9, 22:40)
  • The Exorcist S2, afl 9 (Fox, 22:00)
  • The Exorcist S2, afl 10 (Fox, 22:55)

Wat kon je allemaal op Phantasasmagoria lezen:

De week zit er op. Tijd voor het weekend. Ik hoop dat je met mijn aanraders dit regenachtige weekend doorkomt. X Sas

← Lees hier de vorige Mijn Week 8 [2019] in films, series en boeken