Nieuw op Netflix: Eindelijk, het is zover! Het tweede seizoen van The OA: Part II vanaf 22 Maart

the oa season 2

We hebben er lang op moeten wachten, maar over drie weken is het eindelijk zover: Het tweede seizoen van The OA.

→ Lees hier het review van The OA Part 2 (seizoen 2)

Omdat het een geheel nieuw idee is, dat voorkomt uit de breinen van Zal Batmanglij en Brit Marling die ook nog eens de hoofdrol vertolkt is deze serie een heel proces geweest. Als we alleen al afgaan op het eerste seizoen dan kan het niet anders dan dat dit het wachten waard was.

Wat gebeurde er ook al weer in seizoen 1 van The OA?

In 2016 verscheen The OA een heel verrassende, bijzondere, mysterieuze science fiction serie op Netflix. Het vertelde het verhaal van Prairie Johnson, die na 7 jaar vermist te zijn geweest plotseling weer opduikt. Maar dat is niet het enige vreemde, want zij was blind en kan nu weer zien. Ze weigert wat haar is overkomen aan haar ouders of politie te vertellen, maar doet haar verhaal aan een paar kinderen en buitenbeentjes van de lokale high school die zij bevriend, French, Steve, Buck en Jesse en een van hun leraressen BBA. Zij vertelt hen het verhaal dat zij door een professor Hap samen met vier anderen werd vastgehouden en aan experimenten werd onderworpen. Experimenten om zogenaamde movements te leren die hen naar een andere dimensie zal brengen. Nu leert zij deze movements aan haar vijf luisteraars, want hierdoor wil Prairie of OA, Original Angel, zoals ze zichzelf noemt, terug naar een van die vier die nog gevangen zitten: Homer. Maar het uitvoeren van die movements blijkt ook een andere belangrijke functie te hebben.

← Lees hier meer over het eerste seizoen van The OA, over het plot, de personages en het idee.

Het eerste seizoen was een buitengewoon verhaal, een mysterie en de vraag of alles wat OA vertelde wel waar was. Het eindigde met een enorme cliffhanger en gaan we zien hoe het met OA is afgelopen.

Wat kunnen we in het tweede seizoen van The OA verwachten?

De trailer laat zien dat het idee, de mythe van de serie om naar andere dimensies te reizen, via de movements, naar een andere versie van jezelf, werkelijkheid is geworden.  Het brengt OA van het ziekenhuis waar ze na de cliffhanger naartoe is gebracht naar een andere versie van zichzelf, als Russische en steenrijk.

Maar ook zien we dat Hap met de vier anderen, Homer, Scott, Rachel en Renata erin is geslaagd om naar een andere dimensie te reizen.

Wat we dus te weten komen over de trailer is dat het dus allemaal waar was wat OA vertelde, maar dat het nog veelomvattender is dan we dachten.

Daarbij wordt er een nieuw personage Karim Washington geïntroduceerd, een privé detective die op zoek is naar een vermiste tiener en in contact komt met de nieuwe/andere versie van OA.

Tenslotte zien we gelukkig ook nog Steve, BBA, French, Jesse en Buck terug. Maar veel wijzer worden we niet van de trailer. Wel ziet het er weer spectaculair uit.

We zullen moeten afwachten of alle raadsels worden opgelost, de mythe rondom het reizen naar een andere dimensie wordt ontrafeld en wat de achterliggende gedachte van de serie is. Daarbij worden we ook nog getrakteerd op een nieuw raadsel, wat ongetwijfeld verband houdt met dit alles. Het is dus ook de vraag of dit het laatste seizoen zal zijn, het afsluitende deel, of dat er nog meer delen zullen volgen.

In ieder geval kunnen we vanaf vrijdag 22 Maart het tweede seizoen van The OA bekijken. Het zal uit 8 afleveringen bestaan, die waarschijnlijk ook nu weer sterk zullen verschillen van elkaar in tijdsduur.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer.

the oa s2 ed (1)

the oa s2 ed (8)

the oa s2 ed (2)

the oa s2 ed (3)

the oa s2 ed (4)

the oa s2 ed (5)the oa s2 ed (6)

the oa s2 ed (7)