Mijn week in Films, Series en Boeken [week 8, 2019]

Morning peepsickels, er zit alweer een prachtig weekend aan te komen en dat al in Februari. We worden toch maar verwend door de weergoden. Maar ook door de film- en tv-goden. Lees je mee.

Afgelopen week had ik een heerlijk bioscoopuitje naar Happy Death Day 2U. Heerlijk vermakelijke film was ook dit vervolg weer. Nee, het is geen slasher, of megaspannend of met horror elementen zoals Happy Death Day, maar dit keer meer science fiction, time travel, other dimensions, romantiek en drama. Dat leverde een uitstekende combo op zoals je in mijn review kan lezen.

En aankomende week staat er weer een nieuwe horror op de planning in de bios: Escape Room. Die verschijnt namelijk vanaf 28 februari in de bios. Lijkt me een erg vermakelijke mystery horror, die gewoon lekker wegkijkt.

Er kwamen deze week ook heel wat nieuwtjes binnen over het derde seizoen van Santa Clarita Diet. Het tweede seizoen van The Haunting of Hill House. Sad news over Nightflyers. En een nieuw urban fantasy serie The Order.

Dat staat ons in Maart alvast te wachten. Whoo hoo!

Maar er is meer. Want nadat Netflix ons trakteerde op een gloednieuwe serie The Umbrella Academy (hoe cool is die, mensen) en een gloednieuw seizoen van The Dragon Prince (te schattig en leuk) heeft Ziggo nu twee cadeautjes.

Films

Op Netflix

Hoe cool, De Poel (2014) is toegevoegd aan het Netflix aanbod. Een Nederhorror, en niet de minste ook. Ik durf wel te zeggen dat het de beste horror is, in ieder geval van deze tijd, die Nederland ooit heeft geproduceerd. Prachtig gefilmd, uitstekend geacteerd, symboliek en metaforen en een mysterieus meertje. Check mijn review en check zeker deze film.

Ook is er een komische horror bijgekomen, Cooties (2014) met Eiljah Wood in de hoofdrol op een school waarbij de scholieren kannibalistische wilden worden na een mysterieus virus. Klinkt kinderachtig? Maar misschien is het superfun.

Op Horrify

Ook Horrify zorgt goed voor de horrorliefhebber, want weer kunnen we genieten van een film met Vincent Price in The Bat (1959), een klassieke detective mystery verhaal gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk.

Dan is er nog The ABC’s of Death (2013) toegevoegd, die bestaat uit 26 korte filmpjes waarbij de titel van elk filmpje begint met een letter van het alfabet en waarbij er steeds iemand op gruwelijke wijze om het leven komt. De ene short is beter dan de andere. Go see for yourself.

Dan Night Terrors (1993) een combi van horror en sadomasochisme, je zal er maar zin in hebben. Een licht erotische horror in Egypte.

Tenslotte is er weer een ghost story toegevoegd The House on Pine Street (2016), waarbij het de vraag is of het echt spookt in het huis of de hoofdpersoon misschien wel crazy wordt. Ik ben zelf wel benieuwd naar deze film.

Series

Op Ziggo

Ziggo heeft er twee hele leuke series opgezet.

Light as A Feather seizoen 1

De eerste serie is een Hulu Original Light As A Feather, waarin vijf vriendinnen dit befaamde spel spelen, maar dan met een twist. Een van hen zegt hen tijdens het zweven hoe ze dood gaan. Wanneer die sinistere voorspelling uit begint te komen, blijkt het meer dan een onschuldig kinderspelletje. Dit eerste seizoen heeft 10 afleveringen die lekker kort zijn, 23 minuten. Super bingeable dus. Ik heb er al een aantal gezien en alhoewel het echt een supernatural en dodelijke young adult serie is, vind ik het zeer vermakelijk en omdat de afleveringen zo kort zijn, kijk je heel snel verder en verveel je je geen moment. Zeker een aanrader voor wie fan is van Pretty Little Liars, de serie Scream of Riverdale. Er verschijnt zo snel mogelijk een review op Phantasasmagoria.

My Dead Ex seizoen 1

Er is nog een heerlijke korte binge serie beschikbaar op Ziggo, namelijk het eerste seizoen van My Dead Ex een romantische young adult zombie comedy. Die gaat over een typische tiener Charlie. Zij heeft een geheime bewonderaar, Ben, die allesbehalve gewoon is, hij is namelijk ondood. Maar dit triviale dingetje staat de twee niet in de weg om verliefd te worden. De serie krijgt een IMDb score van een 8. Hoog dus. Dit seizoen bestaat uit 8 afleveringen die ieder ongeveer 25 minuten duren. Ik ben heel erg benieuwd naar deze serie. En wanneer ik weet na het einde van Light As A Feather wie het allemaal heeft overleefd of niet, stort ik me in deze zombie romantiek. Een review volgt zo spoedig mogelijk.

Boeken

Op het moment ben ik Pet Sematary van Stephen King aan het lezen. Wow, heavy hoor. Zeker niet geschikt wanneer je net iemand of een huisdier hebt verloren. Het raakt, dat betekent wel dat het goed is geschreven, dat het binnenkomt, maar dat maakt het allesbehalve een gezellige horror, maar een vrij naar verhaal. De horror elementen zijn wel weer goed aanwezig en typisch Stephen King. Binnenkort is de nieuwe verfilming van dit boek in de bioscoop te zien.

Dus wissel ik dit boek voor de gezelligheid af met de graphic novel Hellboy van Mike Mignola. Superfun, mooi getekend, een spannend verhaal, leuke personages. En ook deze comic wordt opnieuw verfilmd.

Op TV

Wat is er allemaal op tv te zien? You know the drill met The Passage S1 en The Exorcist S2, herhalingen op zondag vanaf 22:00-22:55 en 23:50-1:40 op Fox. Persoonlijk ben ik een beetje aan het afhaken bij The Passage. Ik vind het nog steeds erg traag, vrij saai en te gewoontjes gefilmd. Er is voor mij niet iets echt prikkelends om naar te kijken, het weet me niet echt te boeien. Zeker omdat ik ook al de eerste twee boeken van The Passage heb gelezen. Trouwens op donderdag GEEN Exorcist vanwege voetbal nota bene. Moeten we een week extra wachten op de laatste twee afleveringen. I know, het is zo spannend.

zondag 24 februari

  • Nightmares and Dreamscapes: The end of the whole mess (SBS9, 22:30)

maandag 25 februari

  • The Hunger Games: Catching Fire (2013) (NET5, 20:30)

dinsdag 26 februari

  • The Chronicles of Riddick (2004) (Veronica, 23:05)
  • The Passage S1 afl 7 (Fox, 21:05)
  • Outcast S1 afl 9 (Fox, 22:55)
  • Outcast S1 afl 10 (Fox, 23:55)

woensdag 27 februari

  • Zombieland (2009) (RTL7, 0:00)

vrijdag 28 februari

  • Bait (2012) (SBS9, 22:40)

Wat kon je deze week allemaal lezen op Phantasasmagoria?

Hopelijk heb ik je weer helemaal op de hoogte gebracht wat er nieuw is verschenen afgelopen week en wat je volgende week kan verwachten. Geniet nog even van de zon en veel kijk- en leesplezier. X Sas

← Lees ook de vorige Mijn Week 7 [2019] in films, series en boeken