Slecht Nieuws: Nightflyers na een seizoen gecanceld

nightflyers season 1
Nightflyers/ Syfy, Netflix

Another one bites the dust. En wel na een enorme cliffhanger van het eerste seizoen.

Syfy heeft aangekondigd niet verder te gaan met Nightflyers, de horror science fiction serie die was gebaseerd op de gelijknamige novelle van George R.R. Martin.

Het was een van hun duurste producties en de kijkcijfers waren niet volgens verwachting.

Soms bestaat er een kans dat Netflix een serie overneemt, maar aangezien Syfy Nightflyers al heeft gemaakt in samenwerking met Netflix om zo de hoge kosten te kunnen betalen, is die kans erg klein ben ik bang.

Echt jammer, want alhoewel de serie niet goed is bekeken en ook niet bijzonder goed werd ontvangen, heb ik zelf heel erg van deze serie genoten. De personages, de horror in space, de aliens waar ze naar op zoek zijn, de zogenaamde Volcryn, vond ik zeer vermakelijk en goed vormgegeven.

Nu zullen we dus nooit weten of Lommy ooit uit de Crystal zal komen. Waar Karl nu precies is beland, of beter gezegd in welke dimensie. We zullen nooit weten wat de Volcryn nu echt is. En ook zullen we nooit weten wat er met de Nightflyer en alle crew gebeurt nadat ze de power hebben uitgeschakeld op een sprankje hoop op overleving.

Nightflyers is voorgoed Lost in Space.

Super balen dit.

Maar goed, laat dit nieuws je niet weerhouden om Nightflyers te gaan kijken, als je dat nog van plan was. Want ondanks de cliffhanger en onbeantwoorde vragen, is deze serie echt zeer vermakelijk en zeker een aanrader voor horror liefhebbers.

← Lees hier het review van Nightflyers