Nieuw op Netflix: Het eerste seizoen van de urban fantasy serie The Order vanaf 7 Maart beschikbaar

the order season 1 netflix

Netflix heeft weer een nieuwe young adult supernatural fantasy drama serie vol met magic en werewolves voor ons in petto.

→ Lees hier het review en alles over de mythologie van The Order

Magie, geheime genootschappen, weerwolven en familiegeheimen en duistere wezens en gevaren zijn geen nieuwe concepten. Al helemaal niet wanneer het een Young Adult of New Adult sausje heeft dat zich afspeelt op een high school of universiteit. Alles valt af staat dus of het op een leuke, originele, vermakelijke, spannende manier in beeld wordt gebracht en verteld en of het qua plot toch iets nieuws kan inbrengen of een spannende twist heeft.

Wanneer Jack Morton voor het eerst naar Belgrave University gaat, wordt hij ingewijd in een geheime Order of the Blue Rose die zich bezighoudt met magie. Daar leert hij van Alyssa de beginselen over magie en hoe deze te gebruiken. En dat is misschien ook snel nodig want op de campus waart een duister wezen rond dat slachtoffers maakt; een weerwolf. Niet alleen krijgt Jack te maken met magie, duistere wezens, maar ontdekt hij ook oude familiegeheimen en moet hij zich opmaken voor een gevaarlijke  strijd.

De trailer ziet er weliswaar spannend en veelbelovend uit, maar wekt nog niet een indruk dat deze serie boven al eerdere YA series over vampiers en weerwolven en magie uit zal stijgen, zoals bijvoorbeeld The Vampire Diaries, Chilling Adventures of Sabrina of Teen Wolf.

De serie is gecreëerd door Dennis Heaton die eerder al verantwoordelijk was voor een andere bovennatuurlijke serie Ghost Wars als schrijver en producent.

De serie zal op donderdag 7 Maart in zijn geheel op Netflix verschijnen. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, een prettig aantal dat altijd lekker makkelijk wegkijkt.

Dus voor degenen die nog afkicken van Teen Wolf of The Vampire Diaries, is dit misschien wel een goede vervanger.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer.

the order season 1
Netflix

the order season 1

the order season 1

the order season 1

the order season 1

the order season 1

the order seaosn 1