Nieuw op Netflix: het derde seizoen van Santa Clarita Diet vanaf 29 Maart

santa clarita diet

Get your zombie on! Vanaf vrijdag 29 Maart is de familie Hammond met al hun zombie sores weer te zien op Netflix.

Waar waren we ook al weer gebleven?

Seizoen 1

In het eerste seizoen werd Sheila Hammond een zombie, waar de hele familie, man Joel, dochter Abby mee moest zien om te gaan. In haar veranderingsproces kotste zij een vreemde rode vleesbal uit…

Sheila hunkert naar mensenvlees, doodt per ongeluk mede-makelaar en vrouwenverslinder Gary in zijn poging tot aanranding. Terwijl Joel ’per ongeluk’ Dan, de vreselijke rotvent, buurman en stiefvader van buurjongen Eric, doodt, omdat hij hen chanteert omdat hij politieagent is en hen verdenkt van een aantal moorden. Maar dat zijn niet hun enige problemen, want Sheila begint langzaam uit elkaar te vallen. Ze menen een genezing te vinden in het gal van een pure Serviër.

← Lees hier het review van Seizoen 1

Seizoen 2

In het tweede seizoen weten Abby en Eric succesvol gal van een Serviër te scoren, maar laten wel een papertrail achter dat opgepikt wordt door Anne, de nieuwe politieagente, die Dan vervangt op zijn werk en in zijn slaapkamer en een relatie krijgt met Lisa, de moeder van Eric.

Het hoofd van de vermoorde Gary blijkt een zombie te zijn geworden. Joel komt wel de oorsprong op het spoor van de zombieficatie van Sheila, namelijk schelpdieren uit het restaurant Japopo’s, dat hem naar Ruby’s Clams leidt, de kwekerij die de schaaldieren importeert uit een speciale grot uit Servië.

Er blijken dus ook andere mensen besmet te zijn geraakt, zoals Ramona, het meisje van de supermarkt die ook een rode vleesbal heeft uitgekotst, maar die pootjes heeft gekregen, en hem Mr Ball Legs noemt.

Ook maken we kennis met een vreemd stel Paul en Marsha die behoren tot de Knights of Serbia die zombieslayers zijn, die achter Sheila aanzitten.

Tot overmaat van ramp worden Sheila en Joel door Anne ontmaskerd en ze vertellen haar alles. Wanneer Anne Sheila beschiet en er een explosie op de achtergrond plaatsvindt, veroorzaakt door Abby (die nu in haar opstandige rebelse fase is) en Eric (die in zijn verliefdheidsfase is) als protest tegen fracking, denkt Anne te maken te hebben met een instrument van god a.ka. Sheila. Hoe nu verder?

← Lees hier het review van Seizoen 2

Seizoen 3?

Wat betekent Mr Ball Legs? Gaan Paul en Marsha een serieuze bedreiging vormen? Wordt Anne een bondgenoot? Raakt Abby op het ‘verkeerde’ pad met haar wereldverbetering? Wat is uiteindelijk de mythologie achter de zombieficaties uit Servië? En wat bedoelt Sheila eigenlijk als ze hun huwelijksgeloften opnieuw af willen leggen in de teaser aankondiging van het derde seizoen, met forever and ever and ever..? Loert er voor Joel ook een zombietoekomst tegen zijn wil misschien?

We gaan het allemaal zien vanaf vrijdag 29 Maart op Netflix, in wederom 10 afleveringen van 30 minuten.

Zit jij al klaar met je bordje op schoot?