Wie is de moordenaar in Happy Death Day 2U (2019)

happy death day 2u 2019
who is the Babyface Killer/ Universal Pictures

Dacht Tree de Babyface Killer te hebben ontmaskerd en gedood in Happy Death Day (2017), begint de hele ellende weer opnieuw. Opnieuw loopt er een Babyface Killer rond, maar dit keer is alles anders, ingewikkelder en krijgt Tree emotioneel behoorlijk wat te verduren.

Geen Killer Lori

Tree is weer terug bij af. Het is weer haar verjaardag en weer moet ze die dag telkens herleven als een killer-Groundhog Day. Want elke keer als ze dood gaat/vermoord wordt, dan wordt de dag gereset. In het eerste deel Happy Death Day kwam ze er uiteindelijk achter dat Lori, haar kamernootje haar wilde vermoorden en dat ook een keer of tien heeft gedaan. Waarom? Omdat zowel zij als Tree stiekem een verhouding hadden met de getrouwde professor en arts Gregory Butler en Lori jaloers was op Tree. Aan het einde van de dag, letterlijk, wist Tree haar eindelijk te ontmaskeren en te doden en doorbrak ze haar tijdlus.

Sisyphus

Maar nu begint alles weer opnieuw. De oorzaak blijkt het natuurkundige project van Ryan and friends, Samar en Dre die een machine Sisyphus hebben ontworpen om de tijd te vertragen, waardoor Tree in de tijdlus terecht kwam. Maar nu een dag later en alles weer oké lijkt te zijn, wordt Ryan achtervolgd door de Babyface Killer en vermoord en komt hij terecht in de tijdlus. Wanneer hij dit in paniek vertelt aan Tree en Carter weten zij gelijk wat er aan de hand is en proberen samen zijn Killer te ontmaskeren. En dat blijkt niemand anders te zijn dan hijzelf!

Tenminste, een Ryan uit een ander parallel universum van het multiverse. Wanneer ze de andere Ryan gevangen hebben genomen en onze Ryan met Sisyphus de tijdlus wil doorbreken, komt er een docent Bronson roet in het eten strooien net op het moment dat de machine gaat werken en dan gaat het natuurlijk weer mis.

Weer dezelfde dag maar dan anders

Hierdoor belandt Tree weer op maandag 18 september op haar verjaardag. Maar dit keer is alles anders. Wonder boven wonder wil Lori haar niet vermoorden. Erger nog, heeft Carter een relatie met de bitchy en domme Danielle. Maar er zijn ook positieve dingen, want Tree’s moeder is nooit gestorven. Dit stelt Tree voor een moeilijk dilemma, want wil ze nog wel terug naar haar eigen tijd en dimensie, waar ze haar moeder weer moet missen?

Hoe dan ook, de tijdlus moet gestopt worden, want het blijkt dat als Tree dood gaat/vermoord wordt, de dag weer opnieuw begint. Er is echter een probleempje, want als de dag zich weer reset moeten Ryan en Samar en Dre hun berekeningen weer opnieuw uitvoeren. Het is dus aan Tree om alles te onthouden, steeds zelfmoord te plegen om de dag te resetten, totdat de berekeningen klaar zijn.

happy death day 2u 2019
Gregory Butler/ Universal Pictures

Wie is de Babyface Killer?

Maar ook hier loopt een Babyface Killer rond. Het is niet Lori. Maar Lori blijkt wel een slachtoffer. Dus denkt Tree gelijk aan de gevangene en seriemoordenaar Tombs die in het ziekenhuis ligt waar Lori werkt en hij blijkt ook dit keer weer een Killer met het Babyface masker. Maar als ze hem heeft gedood, duikt er een tweede Babyface Killer op…

Dit keer blijkt het om hetzelfde te gaan maar dan net even iets anders. Want ook nu draait het allemaal om een vent. Waar in Happy Death Day Lori Tree probeerde te doden, vanwege Gregory, is het dit keer Gregory zelf die de moordenaar is. En wel om een heel suffe reden, want hij wil niet dat zijn verhouding met Lori uit zou komen. En guess what ook zijn vrouw blijkt in het complot te zitten. Ze wilden beiden Lori het zwijgen opleggen. Pff alsof zij er trots op is om een verhouding met die eikel te hebben.

Dus there you go, een suffe lame ass killer met een al even suf motief. Maar daar ging het natuurlijk ook eigenlijk helemaal niet om in deze film. Alles draaide om Tree en de moeilijke keuze die ze moest maken. En daarboven op speelde ze ook voor zelf gekozen Final Girl door Lori te redden van de Babyface Killer die het op haar had voorzien.

Tree heeft nu een heel pakketje aan goede eigenschappen verzameld. Van een egoïstische bitch is ze nu een goede vriendin, held, vergevingsgezind, moedig en wijs geworden en heeft ze op de koop toe ook nog wat opstoken van natuurkundige berekeningen en belangrijker nog, weet ze ook wat Back to the Future is!

Meer lezen van Happy Death Day? Klik dan op onderstaande links: