Serie Review: The Dragon Prince/ De Drakenprins Seizoen 2

review series the dragon prince season 2
The Dragon Prince/ Netflix

In het tweede seizoen van The Dragon Prince wordt het avontuur nog spannender en met een gloednieuw bijzonder personage nog leuker.

Wat gebeurde er in het eerste seizoen

In het eerste seizoen leerden we Callum en Ezran kennen, twee halfbroers en prinsen. Zij leven samen met hun vader King Harrow in Katolis, wanneer de Moonshadow Elves een aanslag beramen op de koning. Maar Callum en Ezran ontdekken een geheim in het kasteel; een Drakenei en samen met Rayla, een van de assassins van de Moonshadow Elves besluiten ze om het ei naar Xadia terug te brengen om zo weer vrede te kunnen sluiten tussen het rijk van de mensen en het rijk van de magische wezens. We volgden Callum, Ezran, Rayla en Bait het huisdier van Ezran op hun gevaarlijke en avontuurlijke reis op weg naar Xadia.

Maar zij worden achtervolgd door Claudia en Soren, de kinderen van Lord Viren, vriend en raadsheer van King Harrow, die gebruik maakt van duistere magie en zo meer macht wil krijgen. Hij geeft de geheime opdracht aan Claudia om koste wat kost het Drakenei mee terug te brengen en hij geeft aan Soren de geheime opdracht om de prinsen te doden.

Ondertussen zijn Callum, Ezran, Rayla en Bait aangekomen op een speciale berg samen met hun nieuwe vriendin Ellis en haar wolf Ava, waar ze kennis maken met Lujanne een Moonshadow Elf en illusionist en haar Feniks Fee-Fee. Zij bewaakt de Moon Nexus op de Caldera. Terwijl Claudia en Soren hen bijna op het spoor zijn, gebeurt er iets bijzonders. Het ei komt uit en een babydraak komt tevoorschijn die Ezran Azymondias noemt, oftewel Zym.

Het verhaal

Claudia en Soren bereiken de berg Caldera en vallen Rayla aan, maar Callum weet hen te stoppen. Callum komt te weten van Claudia dat King Harrow is gestorven en zij probeert hem te overtuigen mee terug te gaan. Terwijl Soren probeert om Ezran door middel van een ongeluk om het leven te brengen. Rayla vertrouwt hen niet en bewijst dat met behulp van Ellis en Ava. Callum, Ezran, Rayla, Bait en Zym, weten te ontkomen op de rug van Fee-Fee.

Ondertussen in Katolis, probeerde Viren tevergeefs om de andere heersers van de vier andere rijken, Duren, Del Bar, Neolandia en Evenere te overtuigen om oorlog te verklaren aan Xadia. Maar ook houdt Viren zich bezig met de magische spiegel uit de verblijfplaats van de draak Thunder. In de spiegel ziet hij een vreemde kamer en een vreemde figuur. Die figuur blijkt Aaravos te zijn. Een Startouch Elf die een groot tovenaar is, een Archmage, die alle zes de Primal Sources of Magic kan gebruiken alsook duistere magie. Alhoewel Aaravos niet te vertrouwen is, is Viren geobsedeerd door magie en te nieuwsgierig om Aaravos te weerstaan.

Aaravos is ook degene van wie de kubus met de runetekens is. De kubus die Callum in de Banther Lodge heeft gevonden en de naam heeft Key of Aaravos.

Callum probeert na enkele onderwijzingen van Lujanne, magie beter te begrijpen en te gebruiken. Ook al zijn mensen niet geboren met de gave om magie te gebruiken en zit het niet in hun natuur om de Primal Sources aan te wenden, toch voelt Callum aan alles dat hij het wel kan.

review series the dragon prince season 2
Ezran and Zym/ Netflix

Heftiger en wijze lessen

In dit seizoen leren Callum en Ezran dat hun vader King Harrow is omgekomen. Callum houdt zich steeds meer bezig met de oermagie. Ezra probeert Zym te leren vliegen. Claudia en Soren zijn nog altijd stoorzenders die zelf worstelen met hun keuzes en goed van kwaad niet altijd goed weten te onderscheiden. Maar ook leren wij meer over de achtergrond van de ouders van Callum en Ezran. We zien hoe hun moeder Sarai omkwam en ook de twee moeders van de jonge koningin Anja.

Het zorgt ervoor dat dit seizoen een stuk heftiger en wat zwaarder is. Een draak vliegt boven een dorp, waarop Soren de aanval inzet en alles nog erger maakt. Er zij  duidelijke lessen te leren over dat kwaad met kwaad vergelden een cirkel van verwoesting en verdriet veroorzaakt.

Maar ook leert Callum uit de laatste brief van King Harrow, dat hij zich vrij moet maken van het verleden. Dat hij er van moet leren, en het vervolgen los moet laten en zelf zijn eigen toekomst kan maken. Hij is geen gevangene van het verleden dat niet moet bepalen wat er in het heden moet gebeuren. Alleen zo kan een cirkel van verwoesting doorbroken worden. Maar ook leert King Harrow hem dat kracht niet voortkomt uit macht, maar ligt in kwetsbaarheid en liefde en opoffering. Het zijn mooie en wijze lessen die voor een kinderserie vrij groots zijn.

Die lessen worden zowel verbeeld door middel van Claudia en Soren die keer op keer verkeerde beslissingen nemen die leed veroorzaken. Maar ook door Callum en Ezran die juist het goede en onzelfzuchtige willen doen. Maar ook koningin Aanya, neemt als kind wijzere beslissingen dan de volwassen heersers en durft als enige tegen Viren op te staan, en gaat hiermee ook in tegen wat wellicht haar ouders zouden hebben gedaan. Ouders zijn ook niet alwetend of wijs of rechtvaardig en hun acties zijn niet altijd om na te volgen, maar vooral om van te leren.

Avontuur, humor en nieuwe personages

Maar er zit gelukkig ook weer genoeg humor in dit seizoen, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Zym is de schattigste kleine draak die je ooit hebt gezien en is een erg leuke toevoeging, als zet hij de arme Bait wel een beetje op de achtergrond.

We leren ook een zeeman Kapitein Villads kennen die blind is aan beide ogen en zijn hilarische papegaai Berto, die de grappigste opmerkingen maakt. Maar ook komen we Corvus, de spoorzoeker die gestuurd was door hun tante Generaal Amaya om de prinsen te beschermen. En ze komen voor het eerst een echte levensgrote en gevaarlijke draak tegen, die ze helpen.

Dit seizoen komt een beetje langzaam op gang, maar daardoor leren we wel meer over de achtergrond in de strijd tussen de mensen en Xadia. Ook de pogingen van Callum om magie te beheersen, en de magie van de Sky (lucht), om precies te zijn, begint ook erg langzaam, maar wanneer hij duistere magie heeft gebruikt en in een droomcoma raakt, wordt het een stuk spannender en ook interessanter. Die droom is echt een surrealistische droom, die de gedachten van Callum weergeeft, maar is ook een soort visioen dat hem vertelt wat hij moet doen. En het lukt! Callum weet zelf de magie in zich op te roepen en gebruikt oermagie van de wind. Maar ook Zym leert vliegen.

Hoe nu verder?

Wanneer Ezran leert dat zijn vader is gestorven en dat hij nu koning is, besluit hij terug te gaan naar Katolis om vanaf de troon te proberen om vrede te sluiten. Want soms moet je met dingen omgaan, terwijl je er nog niet klaar voor bent. Corvus begeleidt hem op de terugweg en ook Bait gaat mee. Dat zorgt voor een moeilijk afscheid dat hopelijk niet voor lang is. Want Callum en Rayla bereiken samen met Zym Xadia. Terwijl Viren gevangen is genomen, maar nog altijd magisch contact heeft met Aaravos wiens bedoelingen onbekend en waarschijnlijk niet heel goed zijn, want hij lijkt opgesloten in die kamer, weten Claudia en Soren even niet meer wat ze moeten doen. Hun missies zijn mislukt, maar ze hebben wel een hoorn van de draak waarmee ze thuis kunnen komen.

Parental Guidance

Dit seizoen is een stukje heftiger dan het eerste seizoen. Meer mensen gaan dood. Een draak wordt aangevallen en geraakt met een speer. Claudia manipuleert Ezran en zonder zijn weten doodt zij een hertje om Soren die verlamd is geraakt in het gevecht met de draak, weer met duistere magie te genezen. Alhoewel dit allemaal niet in beeld wordt gebracht, is het idee toch vrij heftig en naar. Ook zien we in een flashback hoe King Harrow en zijn vrouw en Viren en de koninginnen van Duren met een klein aantal soldaten naar Xadia trokken om een Magma Titan te verslaan omdat zijn stenen het land vruchtbaar zouden maken en zo de hongersnood van Duren bestreden kon worden. Maar nadat zij de Titan hadden verslagen, kwam Thunder en doodde de koninginnen van Duren en ook Sarai, de moeder van Callum en Ezran, toen zij het leven redde van Viren.

Daarentegen worden er ook wijze lessen geleerd die grootser zijn dan een gemiddelde kinderserie. Grootser dan een individu en ook gericht op leiderschap, wat best interssant is voor een kinderserie. Dit wordt allemaal wel begrijpelijk gebracht. Ook laat de serie zien dat niet alles goed of slecht is, dat mensen niet per se goed of slecht zijn, maar soms slechte keuzes maken omdat ze dachten dat het de juiste beslissing was. Maar het allerbelangrijkste is dat je er van leert. Terwijl Claudia en Soren balanceren tussen goede en slechte beslissingen nemen, leren we dat Viren niet altijd slecht was, maar dat zijn honger naar macht hem corrumpeert.

Kijk info

 • Eng: 1/5 Dit seizoen is niet per se eng, alhoewel het soms best spannend is. Wel is het heftiger omdat er meer gewonden en doden vallen.
 • Geweld: 3/5 Er wordt veel in gevochten, de mensen tegen de elven, de mensen tegen de draken, en daarbij vallen doden en gewonden.
 • Gescheld: 0/5 Niet
 • Drugs/alcohol: 0/5 Niet, tenzij je de magie als een soort verslaving of drugs kan zien als metafoor.
 • Seks/bloot: 0/5 Niet

Meer lezen van The Dragon Prince? Klik dan op onderstaande links:

Praktische info

 • The Dragon Prince (2019)
 • Season: 2
 • No. of episodes: 9
 • Running time episodes: 26 minutes
 • Cerated by: Aaron Ethasz, Justin Richmond
 • Starring: Jack De Dena, Paula Burrows, Sash Rojen, Racquel Belmonte, Jason Simpson, Jesse Inocalla, Ellie King
 • Music by: Frederik Wiedmann
 • Production company: Wonderstorm, Bardel Entertainment
 • Original Network: Netflix