Mijn week in Films, Series en Boeken [week 7, 2019]

Hi Sunshine babies, het is bijna te mooi weer om binnen te zitten in de bios of te Netflixen. Maar het is nog lang geen barbecue weer tot in de late uurtjes, dus tijd voor wat films en series voor als het zonnetje is verdwenen.

Het was een vrij rustig weekje. Ik heb een film kunnen kijken die ik al een tijdje wilde zien, It Follows, en zo wat een topfilm, zo ontzettend mooi gemaakt, en ’t zit ‘m allemaal in de subtiele details. Daar heb ik even de tijd  voor kunnen nemen. Lees hier mijn review.

En toen werd het 15 Februari, de vrijdag waarop de nieuwe hitserie The Umbrella Academy op Netflix verscheen. Ik ben al een paar afleveringen op weg en ik moet zeggen dat het nu al een favorietje is. De personages, de manier van filmen, somber en fun tegelijk en de excellent gekozen muziek erbij vormen samen een topsfeer die niet te vergelijken is met een andere superhelden serie, die zichzelf toch vaak wat te serieus nemen. Dit is na Legion weer een verademing en een frisse wind in het genre. En absoluut bedoeld voor ouder publiek en niet voor de jongelingen die liever naar de Marvel films in de bios gaan. De serie is gebaseerd op de gelijknamige comic, dus dat betekent maar een ding: inslaan die comics! Hou mijn site in de gaten voor het review dat binnenkort verschijnt.

Dan werd er ook nog het tweede seizoen van The Dragon Prince op Netflix gezet, bestaande uit 9 afleveringen, maar daar ben ik nog iet aan toe gekomen. Net als met The Umbrella Academy neem ik mijn tijd om ook deze serie lekker te gaan kijken. He, ik wil er ook van genieten.

Net zoals van Happy Death Day 2U, nog niet geweest, maar ga zeker heel binnenkort naar de bios, want ik hou zo erg van dat soort films, humor, mysterie, tijdlussen, een geweldig hoofdpersonage Tree en veel fun.

Films

Op Netflix

Maar goed, wat is er aan het aanbod van films toegevoegd deze week? Nou, niks eigenlijk. Maar ja, er werd de laatste twee weken al zoveel toegevoegd, bluf als je dat allemaal al gezien hebt. Dus ga Terrified/Aterrados (2017) kijken! Of Train to Busan (2016). Of Velvet Buzzsaw (2019). Pride and Prejudice and Zombies (2016) voor een romantische zombiehorror bui of ouderwets jaren 90 slashen met Urban Legend (1998).

Op Horrify

Horrify blijft wel goed voor ons zorgen gelukkig. Zo hebben zij Deadly Renovations (2010), The Toolbox Murders (1978) en The Day (2011) toegevoegd. Niet per se mijn smaak.

Maar ook een vrij onbekende film, House of Good and Evil (2013) die best een goed cijfer krijgt op IMDb, een 6,6, dus daar ben ik zeker nieuwsgierig naar en helemaal door de gepolariseerde reviews.

Op Ziggo

Ziggo heeft wat leuks te bieden dat precies goed uitkomt voor de voorjaarsvakantie namelijk The House with a Clock in Its Walls (2018). Echt een leuke magische aanrader voor het hele gezin, met een creepy scène aan het einde dat kinderen waarschijnlijk erg grappig gaan vinden en volwassenen nachtmerries gaat geven. Kijk en je weet wat ik bedoel. Klik hier voor het review.

Maar ook Hell Fest (2018), een andere film speciaal bedoeld voor Halloween is nu te zien. Best een vermakelijk slasher, die vooral alleen uitblinkt in de art decoration. Ga hier naar het review.

Voor komische gothic horror griezelmystery fun is er nu ook Dark Shadows (2012) te zien, echt een hele vermakelijke film van Tim Burton. Lees hier het review.

Dan zijn er ook nog Tales of the Hood 2 (2018) en Godzilla (2014), en Blade Runner; The Final Cut (2007).

Better Watch Out (2016) is een Christmas Home Invasion film, waarbij horror en humor gecombineerd worden. Ik heb ooit een stukje van deze film gezien, maar het was niet mijn soort humor, te grof en tegen het randje van serieus aan in plaats van over de top en duidelijk als humor bedoeld.

Series

Op Netflix

Zoals hierboven al genoemd zijn het eerste seizoen van The Umbrella Academy en het tweede seizoen van The Dragon Prince beschikbaar. Beiden zijn topseries en ik ben ze dan ook al lekker aan het kijken. Dus verwacht zo snel mogelijk de reviews hier op Phantasasmagoria.

Op TV

Wat verschijnt er op tv deze week? Naast de bekende series van Fox; The Passage, The Exorcist die op zondag om 22:00 en vanaf 23:55 respectievelijk herhaald worden. En de horrorserie Outcast die weer op herhaling is. Nou, ook niet zo heel veel. Dus ook deze keer verruim ik het horror/sf/fantasy genre.

zaterdag 16 februari

 • Men in Black (1997) (RTL7, 23:05)
 • Carrie (2013) (RTL8, 23:40)

zondag 17 februari

 • Nightmares and Dreamscapes: Umney’s last case (SBS9, 22:40)

maandag 18 februari

 • The Hunger Games (2012) (NET5, 20:30)
 • Ex Machina (2014) (NET5, 23:15)

dinsdag 19 februari

 • Ghost Ship (2002) (SBS9, 20:30)
 • The Passage S1, afl 6 (Fox, 21:05)
 • Outcast S1, afl 7 (Fox, 22:55)
 • Outcast S1, afl 8 (Fox, 23:55)

woensdag 20 februari

 • The Game (1997) (NET5, 23:35)

donderdag 21 februari

 • The Exorcist S2, afl 7 (Fox, 22:00)
 • The Exorcist S2, afl 8 (Fox, 22:55)
 • Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (2009) (SBS9, 22:20)
 • Insidious Chapter 2 (2013) (RTL8, 0:40)

vrijdag 22 februari

 • Underworld Rise of the Lycans (2009) (RTL7, 22:40)
 • Single White Female (1992) (EEN, 23:30)
 • Daybreakers (2009) (RTL7, 0:25)
 • Case 39 (2009) (RTL8, 0:55)

Wat verscheen er aan artikelen en reviews op Phantasasmagoria

Komende week kan je hoogstwaarschijnlijk reviews verwachten van The Umbrella Academy S1, The Dragon Prince S2 en Happy Death Day 2U en wellicht hebben de streamingsdiensten nog wat verrassingen in petto.

Dit was ‘m weer deze keer. Geniet van het zonnetje. X Sas

← Lees ook de vorige mijn [week 6] in films, series en boeken