Verwacht: Us vanaf 21 Maart in de bioscoop

us 2019

Er staat weer een super enge horror klaar voor Ons in Maart. Wie durft?

Na het succes van de satirische, maatschappelijk kritische beklemmende horror Get Out (2017) wil Jordan Peele nu echte full on horror maken met een geheel nieuw soort monster. Nou, na aanleiding van alleen al de trailer lijkt dat behoorlijk gelukt te zijn.

“Het gezin van Adelaide Wilson met haar man Gabe en kinderen Zora en Jason besluit om vakantie te vieren in hun strandhuis. Het lijkt een heerlijke vakantie samen met een bevriend gezin, totdat er ongenode gasten zich aan dienen. Vier vreemden staan zomaar op de oprit. Vreemden die verdacht veel lijken op henzelf, niet alleen qua uiterlijk, maar ook gedrag. Deze doppelgangers zijn allesbehalve goedgezind en veranderden de droomvakantie in een nachtmerrie.”

Wie echte horror wil, kan dat hoogstwaarschijnlijk krijgen met deze film, afgaande op de trailer en de premisse. De sfeer, beklemmend, unheimisch, mysterieus en zeer bedreigend en vervreemdend, ziet er behoorlijk eng uit. Alleen maar enge creepy shots die achter elkaar gemonteerd zijn in de trailer die al zo’n eng beeld geven, maar nog niets verraden van wat er nu werkelijk gebeurt en waarom, zien er echt top uit.

Met een cast bestaande uit Lupita Nyong’o als Adelaide, Winston Duke als Gabe, Shahadi Wright Joseph als Zora en Evan Alex als Jason, spelen zij als het ware dubbelrollen, wat het sowieso al interessanter maakt.

Ik denk dat we een vernieuwende, verrassende, originele en ook interessante horror kunnen verwachten die ook nog eens ontzettend eng is. Het leuke is dat de film geïnspireerd is door een aflevering van de originele Twilight Zone ‘Mirror Image’ (seizoen 1, aflevering 21), een serie die Jordan Peele weer nieuw leven in gaat blazen. Met Us krijgen we dus eigenlijk al een voorproefje van de nieuwe aanstaande serie van Twilight Zone, die op 1 april dit jaar op CBS van start zal gaan. Het is natuurlijk nog maar afwachten of wij ook kunnen gaan genieten van deze serie. Maar eerst nog Us!

Us is te zien in de bios vanaf 21 Maart

De trailer van US ziet er veelbelovend uit en doet Ons smachten naar meer. Hier zijn al vast wat screen shots van de trailer.

us 2019
Universal Pictures

us 2019

us 2019

us 2019

us 2019

us 2019

us 2019

us 2019

us 2019