Mijn week in Films, Series en Boeken [week 6, 2019]

Week zes was spectaculant, chummies. Zo, ik lig nog steeds bij te komen met vierkante ogen van afgelopen week.

Ik heb weer heel wat moois en leuks mogen zien afgelopen week. Dat ik reuze enthousiast was over de film Velvet Buzzsaw konden jullie vorige week al lezen. Wat een toffe absurd grappige satirische horror was dat. Lees hier mijn review.

Dat ik ik lyrisch was over Russian Doll ook. Zo lief, grappig, mooi en spannend met de coolste death scenes en een heel ontroerend einde. Ja pak die tissues er maar weer bij mensen. Lees hier mijn review.

Maar na een top serie en top film gelijk weer door naar de volgende. Nightflyers stond op me te wachten. Horror in Space. Heel erg van genoten, spannend, leuke personages, zit gewoon lekker in elkaar met een goed tempo, focus op de horror en zeer vermakelijk. Deze serie smaakt zeker naar meer en ik hoop zo dat er een tweede seizoen komt. De serie is helaas niet al te goed ontvangen, maar serieus ga als horrorfans echt deze serie kijken. Lees hier mijn review.

Maar goed, was ik halverwege Nighflyers zie ik een vreemde poster als nieuwkomer bij Netflix. Beetje cheesy en leek echt een goed foute horror te zijn. Wat blijkt? Is het Terrified (2017) de Argentijnse horror waar ik al goede verhalen van heb gehoord en die nu zomaar zonder enige aankondiging op Netflix wordt gezet. Whoohoo! Altijd leuk zo’n verrassing. Zeker als blijkt dat de film nog reuze eng is ook. Ik ben wonderbaarlijk genoeg nog hardop geschrokken ook. Dat gebeurt echt niet zo snel (lees: eigenlijk nooit). Maar Terrified was ik eventjes. Zo leuk als dat gebeurt. Dus laat je niet misleiden door de Spaanse titel Aterrados en de slechte poster, ja sorry jongens, die doet veel te B film achtig aan. Dit is echt een toppertje. Lees hier mijn review.

Dan ook nog naar de film geweest. Vind je het gek dat ik vierkante ogen heb? Naar The Prodigy. Oké, ik had al niet zulke hele hoge verwachtingen, want bij een creepy kid film kan het alle kanten op gaan, maar het was een teleurstelling. Helaas. Wat een hele spannende en enge mysterie horror had kunnen zijn, werd in de eerste scène eigenlijk al gelijk teniet gedaan. Weg geheimzinnigheid nu alleen nog kijken hoe het zich verder ontvouwt. Nou, nauwelijks. Traag, weinig (karakter)ontwikkeling, er gebeurt weinig, op twee enge schrikmomenten na, die echt wel erg eng waren, maar daar maak je nog geen volwaardige horror mee. Jammer vond ik het wel. Maar voor echte horrorfans was dit een vrij saaie, nietszeggende film. Geen aanrader dus. Lees hier mijn review, en waarom ik de film niet zo goed vond.

MAAR… voordat The Prodigy begon eerst nog wat trailers en dan de extended versies. Hoera! It’s your birthday…again. Zo’n ontzettende zin in Happy Death Day 2U die volgde week in de bios verschijnt. Een komische slasher met de bekende gezichten van het eerste deel. Maar ook Escape Room lijkt me erg leuk en kijk ik naar uit. Een film die hoogstwaarschijnlijk gewoon doet wat je verwacht. Originele kills in vreemde escape rooms met een onderliggend mysterie. Hou ik van. En het is weer eens wat anders voor je Valentijns date op 14 februari.

En dan de klapper van de week! Us! Whoa Lordy Lou, die trailer is al eng genoeg mensen hou op. Als dit niet de horrorknaller van het jaar wordt dan weer ik het ook niet meer. Dan is in ieder geval de trailer prijswaardig. Zo. Eng! Dus ik kan niet wachten totdat het 21 maart is. Hoeveel nachtjes slapen nog?

Je begrijpt ik heb een lekker weekje achter de rug. Wat was er nog meer te zien vorige week, wat is er aan het aanbod toegevoegd en wat kunnen we de volgende week allemaal verwachten?

Films

Op Netflix

Netflix hield zich na 1 Februari eventjes gedeisd. Terrified werd er als een nice surprise opgezet. Lees hier het review. En ook Red Riding Hood is er nieuw op gezet.

Op Horrify

Ook Horrify heeft zijn aanbod weer vergroot met een keur aan titels. Without Warning  (1980) een cheesy jaren 80 B film met tieners en buitenaardse wezens. What’s not to like.

Dan An American Werewolf in Paris (1997). Niet de originele topper die zich afspeelt in Londen, maar zeker ook een erg vermakelijke jaren 90 film. Die ga ik zeker ook binnenkort weer eens bekijken.

Na Puppetmaster (1989) is ook Puppetmaster II (1990) te zien. Nog meer killer dolls. Yes please. En ook Rose of Death (2007) is nu te zien, die mij dan weer een stuk minder leuk en goed lijkt.

Tenslotte een onbekende film Chicago Rot (2016), die Horrify zelf aanraadt als je genoten hebt van Mandy (2018) met Nicholas Cage. Lekker weird, artistiek en nogmaals weird. Deze gaat zeker op mij to watch lijstje.

Op Ziggo

Op Ziggo is er een coole horror toegevoegd, namelijk The Conjuring (2013). Nu al een klassieker. Een goede film met een lekker tempo, goede opbouw, heerlijk eng op meerdere niveaus en dan personages die echt een hart geven aan de film. Een horrortopper. Lees hier mijn review.

Series

We zijn al weer bij aflevering 5 aangekomen van The Passage. Ik vond de eerste twee afleveringen wat te gehaast, te chaotisch en kort door de bocht, maar nu heeft de serie zijn rust gevonden om een goede opbouw te maken en een goed verhaal rondom de personages te vertellen. Vooral Babcock en Carter kregen de laatste twee afleveringen flink de aandacht en dat is een goede keuze voor de opbouw van de rest van het verhaal. Hier kan je mijn eerste indruk lezen van de eerste twee afleveringen. Ben erg benieuw hoe het nu verder gaat. Dat het afweek van het boek, begint nu ook veel minder storend of opvallend te zijn.

Wat staat er volgende week op het programma?

In de bios kunnen we Happy Death Day 2U gaan bekijken en op Netflix is vanaf 15 Februari The Umbrella Academy beschikbaar. Maar ook het tweede seizoen van The Dragon Prince is vanaf 15 Februari beschikbaar. Ik ben naar alle drie erg benieuwd. Dus ik zit al weer volgepland.

Maar er is ook slecht nieuws. Sorry. Riverdale slaat even twee weekjes over. Why? Geen idee. Maar de laatste aflevering vond ik wel een erg sterke en een zeer goed LHBTQ aflevering. Eindelijk eens meer ruimte voor Kevin, Cheryl en ook Josie. Verdiend!

Op TV

Natuurlijk gaan we weer lekker verder met The Passage S1, Outcast S1 en The Exorcist S2 op Fox. En op zondag worden de afleveringen van The Passage en The Exorcist vanaf 22:00 allemaal achter elkaar herhaald. Maar er is meer te zien op tv volgende week. Om de lijst een beetje op te leuken doe ik er nog wat andere coole niet horrors bij.

Zaterdag 9 februari

 • Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (SBS6, 20:00)
 • The Girl on the Train (SBS9, 22;15)

Zondag 10 februari

 • Nightmares and Dreamscapes afl 2: Crouch End (SBS9, 22:40)

Maandag 11 februari

 • The Hobbit: The Battle of the Five Armies (NET5, 20:30)

Dinsdag 12 februari

 • The Passage S1, afl 5 (Fox, 21:05)
 • Outcast S1, afl 5 (Fox, 22:55)
 • Outcast S1, afl 6 (Fox, 23:55)

Donderdag 14 februari

 • Poirot: Curtain (RTL8, 20:30)
 • The Exorcist S2, afl 5 (Fox, 22:00)
 • The Exorcist S2, afl 6 (Fox, 22:55)

Vrijdag 15 februari

 • Cloverfield (RTL7, 20:30)
 • Paranormal Activity: The Marked Ones (RTL8, 0:10)

Wat verscheen er op Phantasasmagoria allemaal aan artikels en reviews?

That’s all folks. Thanks voor het lezen en tot volgende week! X Sas

← Lees ook de vorige mijn [week 5, 2019] in films, series en boeken