Verwacht: Escape Room vanaf 28 Februari in de bioscoop

escape room 2019

Vanaf 28 Februari kunnen we een horror mystery thriller zien in de bios die zich geheel afspeelt in een geheimzinnige Escape Room.

Er is al eerder in 2017 een film verschenen met exact dezelfde titel die niet zulke goede beoordelingen kreeg op IMDb, namelijk een 4,2. Niet zo best dus, terwijl het hele idee erg belovend klinkt en je er heel wat kanten mee uit kan gaan op horrorgebied.

Dat dacht Adam Robitel waarschijnlijk ook, want de regisseur die ons al eerder het hele spannende en goede The Taking of Deborah Logan (2014) bracht en ook Insidious 4: The Last Key (2018) heeft nu een nieuwe film genaamd Escape Room gemaakt.

De film werd op 4 januari al gelanceerd in Amerika, waardoor wij al kunnen spieken bij de reviews op IMDb en andere review sites. En wat je daar kan lezen belooft veel goeds, al zijn er natuurlijk ook slechtere kritieken. Maar over het algemeen wordt de film als zeer vermakelijk en spannend beschouwd, met goed acteerwerk en een liefdesbaby tussen Saw (maar dan zonder de  torture en gore) en Cube en de Belko Experiment

Zelf heb ik met Saw helemaal niets, vind het zelfs vreselijk, maar Cube (1997) daarentegen vind ik een geweldige film en tegen behoorlijk wat puntje-op-mijn-stoel-spanning zeg ik ook geen nee. Voeg daar een mysterie aan toe, buiten het oplossen van de afzonderlijke rooms, zes mensen die elkaar niet kennen en de horror is compleet.

“Zes mensen krijgen ieder afzonderlijk van elkaar en die elkaar niet kennen een uitnodiging om deel te nemen aan een Escape Room waarbij een behoorlijk hoog geldbedrag gewonnen kan worden door degene die als eerste ontsnapt, namelijk 1 miljoen dollar. Ze moeten niet alleen allerlei aanwijzingen vinden om uit iedere kamer te ontsnappen, maar ook bemerken ze dat de kamers dodelijk zijn. Om echt te ontsnappen zullen ze de belangrijkste clue moeten oplossen, waarom juist zij zijn gekozen.”

De trailer ziet er heel spannend uit in ieder geval en de kamers zijn ook erg mooi en creepy en vervreemdend weergegeven. Het lijkt op gegeven moment zelfs of ze buiten staan op een bevroren meer. Een kamer is ondersteboven en een andere kamer wordt dodelijk heet. En er is een cameo van Annabelle… Wat is werkelijkheid en in hoeveel weet degene die hen via camera’s bespiedt wie zij zijn?

Vanaf 28 Februari is Escape Room te zien in de bios.

Hier zijn alvast wat screen shots van de trailer.

escape room 2019
Columbia Pictures, Sony Pictures

escape room 2019

escape room 2019

escape room 2019

escape room 2019

escape room 2019