Mijn week in Films, Series en Boeken [week 5, 2019]

De Horror! Dat er zoveel is dat je niet meer weet waar je moet beginnen, wat je eerst zal gaan kijken. Ook zo’n last van keuzestress die Netflix ons deze week heeft bezorgd? Ik ga je in dit artikel proberen te helpen om orde in de chaos te brengen. Lees je mee?

Sodeju, wat een Netflix allemaal niet op 1 dag op de buis kan gooien, nietwaar? Yay, maar wat een keuze… Ik wist zelf niet meer waar ik moest beginnen.

Dus zet die koppen thee, maak lekkere hapjes, pak je dekentje erbij en cosy up, want het wordt een weekend met lekkere kou buiten en veel films en series op je scherm. Vervelen? Wat is dat? Maar waarmee te beginnen?

Films

Netflix

Met Velvet Buzzsaw natuurlijk. Wat een heerlijk vermakelijke satirische horror over de kunstwereld is dat zeg. Ik heb me er uitstekend mee vermaakt. De film ziet er mooi  uit, heeft opmerkelijke personages die de film dragen en met een vleugje horror, humor, satire en ironie is dit een toppertje hoor. Lees hier mijn review.

Maar er is nog veeeeel meer. Let je op?

Train to Busan, ook zo’n top horror zombie film die zich voor het grootste gedeelte in een rijdende trein afspeelt. Spannend? Ja. Horror? Ja. Coole zombie acties en kills? Hell yeah. Lees hier mijn review.

Nog geen genoeg van zombies? Maar heb je liever meer romantiek dan actie en spanning? Dan zit je goed bij Pride and Prejudice and Zombies met de originele sfeer en stijl van het boek van Jane Austin, maar dan mét, drie keer raden, jawel zombies! En dan werkt echt bijzonder goed, Grappige, coole bad ass Bennet girls gespecialiseerd in Oosterse vechtkunsten, zombie kills en natuurlijk een hoop romantiek. Plus een bijzonder grappige rol voor Matt Smith. Lees hier mijn review.

We zijn er nog niet, want er is nog meer zombiegeweld met Navy Seals vs Zombies, die een 3,3 krijgt op IMDb, dus die zou ik sowieso niet als eerste kijken. En dan is er nog The Rezort voor wie geen genoeg van zombies kan krijgen. Deze scoorde iets hoger op IMDb, een 5,3.

Pas op de plaats voor ghosts in Pay the Ghost met Nicolas Cage in de hoofdrol, die het echter ook niet verder weet te schoppen dan een 5,2 en 23 Metascore op IMDb. Toch lijkt mij deze film niet heel vervelend.

Als e nog tijd over hebt kan je Urban Legends gaan kijken, een van de slasher films in de jaren 90 na Scream die het goed deed bij het publiek en zeker erg vermakelijk is. Deze is gewoon fun.

Ook leuk is Serenity, de film die werd gemaakt nadat de topserie Firefly na tegenvallende kijkcijfers, maar met grote fanbase er mee stopte. Een vermakelijke en spannende science fiction wild west film met Nathan Fillion in de hoofdrol.

Oké, de films op Netflix hebben we nu gehad. Zijn we al over de helft of niet?

Horrify

Horrify heeft deze week geen oude klassiekers erop gezet, maar er zitten altijd wel een paar films bij die wellicht interessant zijn. Zoals Vamp, met Grace Jones in een onvergetelijke rol.

De jaren 70 horror Lisa and the Devil een film van Mario Bava is altijd de moeite waard, al schijnen sommigen het een van zijn minste films te vinden. Gewoon zelf gaan kijken dus.

Verder verschenen er nog Lurking Fear, gebaseerd op een kort verhaal van Lovecraft. The Evil in Us, met drugs die wel heel vreemd en verkeerd vallen. Ghost Lake, die zelfs de mensen van Horrify niet aanprijzen, dus zie maar wat je ervan vindt. En Definition of Fear, vier meiden in een afgelegen hutje, dat gaat nooit goed natuurlijk, zeker niet wanneer ze een ouija bord vinden.

Ziggo

Wat heeft Ziggo voor ons in de aanbieding? Nou ja, aanbieding, gratis zijn ze niet en goedkoop ook niet. Wat kunnen we huren dan?

The Predator die in 2018 uitkwam, de vierde film in de Predator reeks. Dit keer wederom militairen maar dan met PTSD die de strijd aangaan met de Predators. Hmm, het origineel blijft geloof ik ook dit keer beter.

Dan is er nog Searching te zien. Niet direct mijn genre, maar fan van John Cho ben ik wel, zeker na het tweede seizoen van The Exorcist (zie hier beneden) en nu speelt hij weer een vader die zich behoorlijke zorgen maakt. De film krijgt retegoede kritieken, een 7,7 en 71 Metascore op IMDb, dus misschien dat ik toch een kijkje ga wagen…

Series

Netflix

Op naar de series, want ook hier heeft Netflix weer heel wat te bieden. Laten we beginnen met de serie waar ik stiekem het meeste zin in heb na de trailer gezien te hebben. Russian Doll lijkt me hilarisch, mooi gefilmd en nog met een mysterie ook. Wat wil je nog meer? Lees hier alvast waar het over gaat. Een echt review komt vanmiddag op Phantasasmagoria. Ps. ik heb tijdens dit schrijven nu bijna het hele seizoen gezien en boy, wat een leuke en goede serie is dat. Hou je van de serie Maniac, dan vind je deze ook goed.

Van Nightflyers weet ik nog niet zo goed of het een goede serie is of een gevalletje gemiddeld. Sowieso ga ik kijken natuurlijk en houd ik je op de hoogte of het wat is of niet. Lees alvast dit stukje.

Dan nog een Colombiaanse fantasy romantische young adult serie Always a Witch oftewel Siempre Bruja. Het lijkt me iets te YA, maar wie weet, is het wel een hele goede serie. Ik neem even een kijkje en laat het je weten wat ik er van vond, onder voorbehoud.

Op TV

Heb je het allemaal nog bijgehouden? Weet je al wat je gaat kijken? En heb je afgelopen week nog tv gekeken?

Want de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van The Passage kon je dinsdag op Fox bekijken. Hier kan je lezen wat ik er van vond.

En ook The Exorcist, het tweede seizoen kon je donderdag zien op Fox. Hoe geweldig is die serie. Serieus, zo jammer dat dit het laatste seizoen is, dus geniet er nog maar van. Mocht je het gemist hebben, aanstaande zondag krijg je een tweede kans. Zie hieronder. 

Nadat de mini serie van The Shining uit is gezonden op SBS9 (review komt nog, jongens ik weet niet meer wanneer ik wat moet kijken), gaan ze nu Nightmares and Dreamscapes uitzenden, losse horrorverhalen van Stephen King. Cool! Omdat er vrij weinig op tv komt deze week qua horror, heb ik de vrijheid genomen om wat extra leuke andere tips erbij te zetten. Komen ze:

Zaterdag 2 februari:

 • True Lies (Veronica, 20:30, herhaling vrijdag, 22:20))
 • Forrest Gump (ÉÉN, 21:10)
 • Bad Milo (RTL7, 0:00)

Zondag 3 februari:

Maandag 4 februari:

 • The Hobbit: The Desolation of Smaug (NET5, 20:30)

Dinsdag 5 februari:

 • The Passage S1, afl 3 (FOX, 21:05)
 • The Passage S1, afl 4 (FOX, 22:00)
 • Outcast S1, afl 3 (FOX, 22:55)
 • Outcast S1, afl 4 (FOX, 23:55)

Woensdag 6 februari:

 • The Girl of the Train (NET5, 20:30)
 • The Butterfly Effect (Veronica, 23:05)

Donderdag 7 februari:

 • Poirot: The Labours of Hercules (RTL8, 20:30)
 • The Exorcist S2, afl 3 (FOX, 22:00)
 • The Exorcist S2, afl 4 (FOX, 22:55)

Dan even dit. Wat kon je de afgelopen week allemaal lezen op Phantasasmagoria? Voor wie het gemist heeft. Ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje neemt.

Thanks voor het lezen en veel kijkplezier en sterkte, je zal het nodig hebben dit weekend. X Sas

← Lees ook [week 4, 2019] van mijn week in films, series en boeken