Riverdale Chapter 46 seizoen 3 aflevering 11: Riverdale goes Detective Noir

riverdale season 3 chapter 46 the red dahlia
Dangerous Dames/ The CW

No one is innocent in Riverdale…

Dangerous Dames, Bombshell Blondes, Criminal Crooks, Dirty Drugs, Digging Detectives,  Steamy Secrets, we krijgen het allemaal te zien in deze geweldige Detective Noir aflevering van Riverdale.

Compleet met gevaarlijke vrouwen, criminaliteit en geheimen, valse spelletjes, met passende muziek, prachtige donkere maar zwoele cinematografie en een heerlijke donkere stijl en de detective stem van Jug als voice over was dit weer een aflevering om van te genieten. Met deze detective noir spot on, kregen we heel wat onthullingen voor onze kiezen en werden geheimen ontraadseld.

Laten we even op een rijtje zetten wat we allemaal te weten zijn gekomen, of liever gezegd, wat Betty en Jug allemaal hebben ontdekt.

Wie schoot Hiram neer?

De quarantaine werd gebruikt door Hermione en Hiram om de drugslabs te vernietigen op aanraden van Hermione. Maar, wat verwacht je ook anders, Hiram bedroog haar door met dit rookgordijn ook haar voor de gek te houden en verplaatste het gehele drugslab van de Maple Mill naar de nieuwe gevangenis.

Want het drugsafval dat terecht kwam in Sweetwater River zorgde voor de toevallen die de meiden kregen. Hiram had zelfs een verhouding met Mrs Mulwray de vrouw van de gezondheidsinspectie zodat hij haar kon omkopen inzake het vervuilde water.

Hermione wilde wraak op Hiram omdat ook Veronica slachtoffer werd van een toeval en vroeg FP om Hiram neer te schieten. Het was dus FP die Hiram neerschoot en in ruil daarvoor werd hij benoemd tot sheriff.

Maar wat blijkt, sheriff Minetta was helemaal niet dood, onthoofd, aangetroffen in het bos. Zoals Hiram Tall Boy gebruikte, zo gebruikt Hermione Minetta, (with benefits). En nu vraagt zij hem om de klus van FP af te maken. En wil ze gelijk het drugslab verkopen en er een slaatje uit slaan. Twee vliegen in een klap die behoorlijk backfired voor haar.

Want Archie was hem voor, tenminste, die was van plan om Hiram in het ziekenhuis dood te schieten, toen Minetta binnenkwam met hetzelfde plan (om zo ook FP er in te luizen) en Archie hem neer schoot. Wat een toestand.

Gelukkig is er altijd nog Jug waar je op kunt rekenen en slaat hij wel twee vliegen in een klap door net te doen alsof het Tall Boy was die Hiram neerschoot, en FP op zijn beurt Tall Boy doodschoot. Dus het probleem van de dood van Tall Boy is opgelost, Hermione kan FP niets meer maken, zonder zelf verdacht te worden.

riverdale season 3 chapter 46 the red dahlia
Smart Sleuths/ The CW

Wie vermoorde Claudius Blossom?

Oké, eerst dacht ik nog even dat Claudius ook was doodgeschoten in zijn cel, maar het bleek dat hij vergiftigd was. Zelfmoord. Maar daar gelooft Betty natuurlijk helemaal niks van. Ze krijgt hulp uit onverwachte “Hannibal” hoek van Hal. Het vergif zet haar al snel op het spoor van Penelope. Want net als Hermione wilde ook Penelope wraak voor het drugsafval.

Als dan ook nog blijkt (mbv Dr Curdle Jr) dat Clifford al dood was toen hij zichzelf verhing, en eerst vergiftigd was, weet Betty het zeker en confronteert Penelope. Misschien heeft Penelope zelfs wel de Sisters ook vergiftigd en Dilton en zijn vader Darryl…

Maar zoals boven al gezegd: Niemand is onschuldig in Riverdale. Want alhoewel Betty en Jug alle informatie hebben kunnen ze er weinig mee zonder zichzelf in gevaar te brengen. Patstellingen alom dus.

Jug kan Penelope niets maken, zonder ook FP te ontmaskeren. Betty kan Penelope niets maken, want zij weet alles over Chic. En Archie en Hiram hebben een staakt het vuren afgesproken.

Hoe nu verder?

Geheimen zijn ontraadseld, moordenaars ontmaskerd, maar Riverdale blijft nog altijd even gevaarlijk en allesbehalve vredig. Iedereen heeft elkaar goed in de klauwen. Gezellige boel, daar. Maar voor het moment is iedereen weer even veilig.

Het drugslab is door Veronica en Reggie vernietigd. Hermione heeft haar losse eindje (lees: Minetta) dood geschoten. Hiram is weer wakker en zullen de andere maffiamannetjes de Lodges met  rust laten.

Alleen heeft Hermione een probleem met haar verkoop van het drugslab dat nu niet door gaat, maar ze de aanbetaling niet terug kan betalen. Hoe gaat dat aflopen?

Alhoewel geheimen zijn uitgekomen, en iedereen schaakmat staat, is het er beslist niet gezelliger op geworden in Riverdale. Ben benieuwd hoe dat verder gaat volgende week.

Stay tuned, see you next week

Meer lezen over Riverdale? Klik dan op onderstaande links: