Verwacht: The Prodigy vanaf 7 Februari in de bioscoop

the prodigy 2019

Vanaf 7 februari zal de bovennatuurlijke psychologische horror film The Prodigy te zien zijn, die, op de trailer afgaand, er angstaanjagend uitziet.

→ Klik hier voor het review van The Prodigy (2019)

Films over kinderen die verontrustend en vreemd gedrag vertonen zijn uitermate geschikt voor horrors, omdat een kind ongevaarlijk, onschuldig en schattig hoort te zijn. Maar wat als dat niet zo is? Dit keer wordt deze trope in het horrorgenre verfilmd door Nicholas McCarthy die al eerder wist te verrassen door een andere horror trope van een haunted house in The Pact (2012) op een spannende en creatieve manier te verbeelden, waarbij zowel het bovennatuurlijke aspect als het thriller aspect erg goed tot hun recht kwamen en hij beiden mooi wist te verbinden. Nu is het dus de beurt aan een creepy kind.

“Wanneer Sarah en John een zoontje krijgen, blijkt al snel dat Miles een bijzonder kind is, met een buitengewone hersencapaciteit en hoogintelligent. Echter het wonderkind begint langzaam aan vreemd en verontrustend gedrag te vertonen. Dus neemt Sarah hem mee naar een therapeut, want schuilt er een kleine psychopaat in Miles of hebben duistere sinistere krachten bezit van hem genomen?”

In de hoofdrol zien we Jackson Robert Scott die al eerder Georgie Denborough speelde in It Chapter 1 (2017), als Miles. Sarah wordt gespeeld door Taylor Schilling die beroemd is geworden door haar rol als Piper Chapman in de tv serie  Orange is the New Black. John wordt gespeeld door Peter Mooney en de therapeut Arthur Jacobson zal worden gespeeld door Colm Feore die ook zijn opwachting zal maken in The Umbrella Academy als Sir Reginald Hargreeves, die vanaf 15 februari op Netflix te zien zal zijn.

De trailer laat vooral de thriller sfeer zien, waarin de kleine Miles niet speelt met lego maar met gevaarlijk gereedschap. We zien sinistere schaduwen en in een trailer een wel erg creepy en sterk ge-edit einde. En een moeder die ten einde raad is en een vader die bang is voor zijn eigen zoon. Ik hoop op aardig wat spanning, een nagelbijtende sfeer en een twist in de ontknoping en een creatief gebruik van het bovennatuurlijke.

The Prodigy zal dus vanaf 7 Februari te zien in de bioscopen.

Hieronder alvast wat screen shots van de trailers.

the prodigy 2019
MGM

the prodigy 2019

the prodigy 2019

the prodigy 2019

the prodigy 2019

the prodigy 2019

the prodigy 2019

the prodigy 2019