Mijn week in Films, Series en Boeken [week 4, 2019]

Nou, lieve kijkbuiskinderen, maak jullie borst maar nat, het gaat een drukke week worden.

Sowieso komt er deze week heel wat nieuws via het scherm naar je toe, maar vrijdag 1 Februari maakt het helemaal bont. Het wordt nog moeilijk kiezen wat je eerst gaat kijken. Dus wie toch geen zin had om te schaatsen, sneeuwballen gooien, of als het alweer dooit, geen zin heeft om door de smurrieblurrie of kou te wandelen, heeft het eerste weekend van februari genoeg te doen. Oké, zit je er klaar voor? Hier komt ie dan, de mega lijst van deze week.

Films

Op Netflix

Vorige week was het pet met de nieuwe horror films op Netflix, want die waren er niet. Gelukkig zijn er afgelopen week wel een aantal titels opgezet, waaronder een paar goede.

Ik begin bij In Fear, waar je hier het review over kan lezen. Een horror thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten, echt een aanrader.

Life is een horror science fiction, die voor een paar goede momenten zorgt, maar niet al te bijzonder is. Lees hier mijn review.

The Lazarus Effect is ook nieuw en doet qua plot erg denken aan Flatliners, maar krijgt daarentegen niet zulke heel goede punten op IMDb, maar daar hoef je je niet altijd door tegen te laten houden.

Voor wie graag naar enge poppen kijkt en een film met een twist, die zit goed bij The Boy. Lees hier mijn review.

Op Horrify

Ook Horrify heeft weer een behoorlijk aantal titels toegevoegd, waaronder een paar klassiekers. Dracula the Impaler. Terror Talk en The Levenger Tapes.

Maar ook Children of the Corn, naar het korte verhaal van Stephen King, heel creepy en naar.

En een verfilming van The Pit and the Pendulum door Stuart Gordon naar een verhaal van Edgar Allan Poe.

Tenslotte is nu ook Dementia 13, een echte whodunnit mysterie slasher klassieker te bekijken. Op Horrify zorgen ze er in ieder geval voor dat je je niet hoeft te vervelen.

Op Ziggo

Op Ziggo is nu The Changeover te zien een fantasy coming of age verhaal uit Nieuw Zeeland, naar een YA boek. Een bijzondere film en zeker niet zo’n dramatische YA, maar echt goed verfilmd in een spannend verhaal. Lees hier mijn review.

En The Nun staat er op, een horror waarbij vooral de cinematografie erg goed is, wat enge scènes heeft, maar qua verhaal wat tekort schiet. Maar wie zin heeft in een creepy horror, die niet moeilijk doet, dan vermaak je je zeker met The Nun. Lees hier mijn review.

Tenslotte hebben ze The Amityville Murders er op gezet, de zoveelste verfilming van het waargebeurde horrordrama.

Series

Op Netflix

Kingdom, de horror zombie serie uit Korea die zich afspeelt in het feodale tijdperk is sinds gisteren beschikbaar. En ik kan alvast verklappen dat het veel zombiehorror bevat, complotten en leuke personages. Actie, horror, een scheutje humor en een echte historische feel die prachtig is weergegeven met de decors, kostuums, art decoration en de omgeving. Lees hier mijn review.

Wat we in week 5 kunnen verwachten

Het lijkt allemaal niet zoveel, wat er afgelopen week is verschenen, maar het is een aanloop naar een super drukke week die er aan zit te komen. Want 1 Februari gaat het los.

Dan zijn de volgende titels beschikbaar:

 • De film Velvet Buzzsaw, lees hier een korte recap.
 • De serie Nightflyers, lees hier een korte recap.
 • De serie Russian Doll, lees hier een korte recap.
 • De film Train to Busan. Lees hier mijn review.
 • De serie Always a Witch/ Siempre Bruja. Een nieuwe YA fantasy serie over de jonge heks Carmen die vanuit het verleden van de 17e eeuw naar het heden in Cartagena tijdreist om haar geliefde te redden. Terwijl ze zich aan het heden aan moet passen, nieuwe vrienden maakt, naar school moet en moet wennen aan de nieuwe technologieën, moet ze ook haar krachten leren kennen een een duistere kracht verslaan.

Dus vanaf vrijdag hoef je je niet te vervelen. En is er van alles te zien, van romantische YA fantasy, horror zombies, komische sterfscènes, horror in space en krankzinnige kunst die dodelijk is. Voor welke film of serie ga jij?

Maar ook voor vrijdag heb je nog genoeg te kijken, want er komen 3 nieuwe coole series naar Fox deze week.

Op TV

Maar wat kunnen we allemaal beleven op tv? Op Fox is op dinsdag voor het eerst de serie The Passage te zien, naar het gelijknamige epos van Justin Cronin. Lees hier een korte recap van de serie en hier het review van het boek.

En gelijk daar achteraan, wordt opnieuw het eerste seizoen van Outcast uitgezonden. Dus voor wie deze horror serie gemaakt door Robert Kirkman (van The Walking Dead), de eerste ronde heeft gemist, moet deze fantastische horror serie echt gaan kijken. Pure horror, mysterie en drama samengevoegd in een bovennatuurlijke horror waarin een man het op moet nemen tegen demons. Lees hier het review van het eerste seizoen.

Donderdag begint eindelijk het tweede seizoen van een andere geweldige horror serie, The Exorcist. Hier kan je mijn review lezen van het tweede seizoen. Een must see serie voor de echte horrorfan.

Let op: Op Fox worden van zowel The Passage, Outcast als The Exorcist deze week 2 afleveringen achter elkaar uitgezonden.

zaterdag 26 januari

zondag 27 januari

 • The Shining, mini serie deel 3 (SBS9 23:05)
 • Carrie (2013) (RTL8 0:35)

maandag 28 januari

 • The Addams Family (RTL8 20:30)

dinsdag 29 februari

 • Addams Family Values (RTL8 20:30)
 • The Passage S1, afl1 (FOX 21:05)
 • The Passage S1, afl 2 (FOX 22:00)
 • Outcast S1, afl1 (FOX 22:55)
 • Outcast S1, afl2 (FOX 00:00)

donderdag 30 januari

 • Poirot: Dead Man’s Folly (RTL8 20:30)
 • The Exorcist S2, afl1 (FOX 22:00)
 • The Exorcist S2, afl2 (FOX 22:55)

Voor wie het gemist heeft, deze artikelen verschenen er afgelopen week op Phantasasmagoria:

Dat was ‘m weer voor deze week. See you next week X Sas

← Lees ook de vorige [week 3, 2019] van mijn week in films, serie en boeken

→ Lees nu ook de volgende [week 5, 2019] van mijn week in films, series en boeken