Mijn week in Films, Series en Boeken [week 3, 2019]

Hello to you, my Saturday morning friends. Wordt het vriezig koud? No problemo. Cuddle up op de bank en tijd voor films, series en boeken!

Goed, wat voor week was het de derde week alweer van Januari? Als we niet uitkijken is het al weer Februari. En wat kunnen we volgende week verwachten? Read on chummies.

Films

Op Netflix

Niks. Nee? Nope. Niets nieuws qua horror films op Netflix. Moving along.

Op Horrify

Horrify houdt nog steeds belofte (al verscheen er niet iedere dag een nieuwe film…)  en bracht ons ook deze week weer een aantal horrors. Niet per se iets voor op mijn persoonlijke lijstje. Portal. Birth of the Living Dead, een interessante docu, over je raadt het al Night of the Living Dead. Intruder. Almost Mercy. Ook hebben ze er weer een echt oudje opgezet, een stille film uit 1920 The Golem. Vind dat echt top van Horrify dat ze de echte oude klassiekers een plaats geven. Het is gewoon erg interessant om te zien hoe de hele filmhorrorgeschiedenis in elkaar zit en dit soort films staan aan de wieg ervan. Dus thanks Horrify voor weer een pareltje!

Op Ziggo

Yes! Yes! Yes! Suspiria staat er op! Wacht, ik doe even een vreugdedansje. Ik had al gehoopt dat de film op Ziggo zo komen. En ja hoor, hier is ie dan. Ik zag er iets te veel tegenop om de film in de bios te gaan zien. Twee en een half uur, da’s een beetje too much. Nu kon ik heerlijk op mijn gemakje, pauze zetten terugspoelen etc de film goed gaan bekijken. Wat ik er van vond lees je hier in mijn review.

Series

Wie heeft er ook zo genoten dat Riverdale terug was? Wel een klein beetje jammer dat we de hele quarantaine fase niet hebben gezien en we de bear attack zelf hebben moeten fantaseren. Maar he, Betty is weer zo goed bezig. Love that girl. Verder vond ik de verhaallijn rondom Archie erg interessant gedaan. Een bizar en ook best heftig en zielig kijkje in zijn bovenkamer. Arme Archie. Lees hier mijn stukje over de negende aflevering van het derde seizoen No Exit

Volgende week komt er op Netflix vanaf 25 januari de zombie serie Kingdom die je waarschijnlijk in een ruk uit gaat kijken, want maar zes afleveringen. Hou mijn site in de gaten voor een review. Hier kan je alvast meer lezen over deze nieuwe Koreaanse serie.

Nog een zombie serie, een romantische en komische, My Dead Ex zou vanaf 10 januari op Ziggo te zien zijn. Ik lees het overal, maar zie de serie nergens tussen staan. Keep you posted.

Verder zijn er wel coole aankondigen van series die komen gaan. Zoals Nightflyers, de nieuwe serie gebaseerd op een boek van George R. R. Martin (die van Game of Thrones). Check hier waar het over gaat. En The Umbrella Academy, lees er hier meer over, voorziet ons van compleet nieuwe superhelden Dark Horse Comics, ipv Marvel of DC.

Boeken

Ik heb een klein beetje een leesdipje, of beter gezegd keuzestress. Zoveel boeken, ook zo verschillend allemaal. Met welke zal ik beginnen? Waar heb ik zin in? Dan beginnen in een boek en dan denken, nee toch niet. No news here dus.

Op tv

Kan de tv dan een wat minder online aanbod van deze week goedmaken? Ja hoor, want ’t is me een lijstje wel. Iedere dag is er wel een coole horror op tv met op woensdag de tv premiere van Get Out! Ook kan je eindelijk zien we nu echt de moordenaar was in The ABC Murders. Al kan je dat in mijn artikel ook lezen, als je niet kon wachten en je de spanning te veel wordt. Ga ook vooral David Suchet bewonderen als ‘de echte’ Poirot op donderdag.

zaterdag 19 januari

  • The Wicker Man (2006) (RTL8, 23:40)

zondag 20 januari

  • The ABC Murders (3/3) (BBC First 21:00)
  • Dreamcatcher (SBS9 20:30)
  • The Shining (mini-serie deel 2) (SBS923:05)
  • Paranormal Activity: The Marked Ones (RTL8 0:35)

maandag 21 januari

  • Carrie (2013) (RTL7 0:20)

dinsdag 22 januari

  • Inception (Veronica 20:30)

woensdag 23 januari

  • Get Out (NET5 20:30)
  • The Skeleton Key (NET5 23:35)

donderdag 24 januari

  • Poirot: The Big Four (RTL8 20:30)

vrijdag 25 januari

Een unicum, op tv is er meer horror te zien dan het nieuwe aanbod van de streamingsdiensten. Maar goed, dat Riverdale weer terug is van een wintervakantie maakt veel goed. En Suspiria maakt voor mij nog meer goed.

Heb je trouwens ook al mijn reviews al gelezen die afgelopen week op mijn site zijn verschenen?

Zo nu heb ik je weer helemaal op de horrorhoogte gebracht en alvast veel kijk- en leesplezier voor aankomende week.

X Sas

← Lees ook de vorige [week 2, 2019] van mijn week in films, series en boeken

→ Lees nu ook de volgende [week 4, 2019] van mijn week in films, series en boeken