Nieuw op Netflix: The Umbrella Academy vanaf 15 februari krijgen we nieuwe superhelden op ons scherm

the umbrella academy season 1
The Umbrella Academy/ Netflix

Een nieuwe Netflix serie gebaseerd op een comic. Niet van Marvel of Dc dit keer, maar van Dark Horse Comics.

→ Lees hier het review van The Umbrella Academy Seizoen 1

Deze nieuwe serie van Netflix gaat over een zestal ongewone superhelden en is gebaseerd op de gelijknamige comic, gecreëerd en geschreven door Gerard Way en geïllustreerd door Gabriel Bá. De eerste zesdelige serie is getiteld Apocalypse Suite en uitgegeven tussen 2007 en 2008. De tweede serie Dallas kwam uit in 2008 en de derde Hotel Oblivion en een naamloze vierde serie zijn nog in ontwikkeling.

In het kort speelt de comic zich af in 1977 in een alternate historie waarin John F. Kennedy niet is doodgeschoten. Ongeveer 20 jaar eerder werden 43 superhelden baby’s geboren bij vrouwen die helemaal niet eens zwanger waren. Sir Reginald Hargreeves, ‘The Monocle’ spoorde deze kinderen op en adopteerde de zeven kinderen die overleefden. Hij voedde hem op om de wereld te redden tegen een nog onbekende kracht, maar faalde hierin. Het team viel uit elkaar en nu bij zijn begrafenis komen alle zes weer terug, om te ontdekken dat een van hen (nummer 7) een supervillain is geworden.

In de tv serie hebben ze alles naar het nu gehaald (jammer wel, want love the seventies vibe) en zijn de kinderen in 1989 geboren. Verder lijkt het verhaal hetzelfde en moeten ze zowel de mysterieuze dood van Hargreeves oplossen, maar ook de dreiging van een op handen zijnde apocalyps afwenden.

De superhelden met ieder hun eigen bijzondere/bizarre en ongewone superkrachten bestaan uit:

Spaceboy (Luther), die supersterk is en een lichaam heeft van een Martian Ape (wat je je daar ook bij voor kan stellen).

The Kraken (Diego), een rebel die uitzonderlijk lang zijn adem in kan houden en goed kan messenwerpen.

The Rumor (Allison),  een tomboy die de werkelijkheid kan manipuleren door te liegen.

The Séance (Klaus), een nietsnut die de gave heeft van telekinese en met de doden kan communiceren.

Number Five (The Boy), hij kan tijdreizen, waardoor hij snel ouder wordt zonder dat zijn uiterlijk dit verraadt.

The White Violin (Vanya), de enige zonder superkrachten maar die wel uitzonderlijk goed viool kan spelen.

En zoals je goed hebt geteld zijn dit er dus zes. De zevende zal zich nog moeten introduceren. Wel zijn er al andere personages bekend. Cha-Cha een hitwoman zal gespeeld worden door Mary J. Blige. Hazel haar partner door Cameron Britton. Colm Feore als Reginald Hargreevs/The Monocle. Adam Godley als Pogo, een chimpansee en assistent van Reginald. Cool but weird. En tenslotte is er ruimte voor romantiek in de vorm van Leonard Peabody de love interest van Vanya gespeeld door John Magaro. En tenslotte is er nog The Horror (broer of zus nummer 7?)

De trailer ziet er veelbelovend uit met actie, mysterie en hopelijk een andere benadering op het superheldendom, zoals ze ook gedaan hebben bij Legion. Dark Horse heeft sowieso interessante comics/graphic novels zoals Harrow County, The Amazing Screw-On Head en Hellboy, titels die iets mysterieus, duisters en komisch in zich hebben. De comics van The Umbrella Academy heb ik nog nooit gelezen (voordat ik van deze serie hoorde, ook eerlijk gezegd nog nooit van de comics gehoord), maar is misschien ook wel de moeite waard.

Het eerste seizoen zal waarschijnlijk bestaan uit 10 afleveringen en in hoeverre ze de hele eerste serie van de comic behandelen en in hoeverre ze dit exact benaderen valt natuurlijk te bezien.

De serie is gecreëerd door Jeremy Slater die eerder al verantwoordelijk was voor het fantastische serie The Exorcist, die helaas na twee seizoenen gecanceld werd. Ideetje om met Netflix verder te gaan? Please.

Het klinkt allemaal interessant genoeg om 15 februari klaar te zitten en als ik op de trailer afga dan ziet het er best spectaculair uit en zag ik ook een kleine komische noot. En dan is er de grote vraag: Wie is nummer zes? Want die ontbreekt in het rijtje… We gaan het zien over precies vier weken.

Hier zijn alvast wat screenshots van de trailer om in the mood te komen. En een introductie van de superhelden.

the umbrella academy season 1

the umbrella acamdey season 1

the umbrella academy season 1

the umbrella academy season 1
Tom Hopper as Spaceboy
the umbrella academy season 1
David Castaneda as The Kraken
the umbrella academy season 1
Emmy Raver-Lampman as The Rumor
the umbrella academy season 1
Robert Sheehan as The Seance
the umbrella academy season 1
Aiden Gallagher as The Boy
the umbrella academy season 1
Ellen Page as The White Violin