Nieuw op Netflix: Nightflyers vanaf 1 februari beschikbaar

nightflyers s1 ed (3)
Nightflyers/ Syfy, Netflix

Vanaf 1 februari is er op Netflix een nieuwe science fiction horror serie te zien, gebaseerd op het gelijknamige boek van George R.R. Martin getiteld Nightflyers.

Klik hier voor het review van Nightflyers seizoen 1

Het boek Nightflyers van George R.R. Martin uit 1980 bevat een aantal korte verhalen en speelt zich af in het Thousand Worlds universum dat hij heeft gecreëerd. Iets geheel anders dus dan Game of Thrones.

De serie Nightflyers werd op 2 december al gelanceerd op Syfy en werd over het algemeen niet heel positief ontvangen. De serie kreeg een totaalscore van 6,1 op IMDb met zeer wisselende beoordelingen.

Na het zien van de trailer, die er overigens vrij goed uitzag, doet de serie denken aan Event Horizon (1997). Hallucinaties, een onbekende entiteit, een levend schip dat hen tegen wil houden, vreemde gebeurtenissen. Het heeft een veelbelovende premisse, maar niet iedereen vond de uitwerking even goed. Het is dus aan jezelf om te gaan bepalen of deze serie de moeite waard is.

De crew van het ruimteschip The Nightflyer is op een missie om First Contact te maken. Ze doen dit als eersten en willen niet alleen geschiedenis schrijven, maar ook om de ver vooruitlopende technologie van de buitenaardsen te begrijpen en te leren toe te passen. Want de aarde is stervende en dit is misschien wel hun enige hoop. Maar iets in The Nightflyer wil hen tegenhouden en al snel bevindt de crew zich in een levensgevaarlijke situatie.

Ook leuk: De serie heeft in de cast onder andere Maya Eshet, die je misschien nog kent als de mysterieuze banshee uit Teenwolf seizoen 3, 4 en 5.

Het eerste seizoen van deze serie bevat 10 afleveringen die ieder ongeveer 43 minuten bedragen. Voor de echte science fiction x horror fan toch even de moeite van het bekijken waard.

→ Lees hier het review van Nightflyers seizoen 1

Nog even een paar screenshots van de trailer om je een idee te geven.

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers season 1

nightflyers seaosn 1