Mijn week in Films, Series en Boeken [week 2, 2019]

Dear chums. Het was een rustig weekje, maar wel met een aantal nieuwtjes.

Films

Op Netflix

Netflix had deze week niet veel bijzonders in de aanbieding. De film Winchester, een haunted house film met ghosts en een verhaal dat deels op waarheid is gebaseerd, is door de critici vergruisd, maar in mijn artikel dat aankomende week online komt, kan je lezen dat ik dat persoonlijk een beetje overdreven vindt.

Nog een film die nieuw(ig) is, is The Descent 2. Het origineel, The Descent uit 2005, was echt een hele claustrofobische psychologische horror met creepy monsters en ijzersterk neergezet met enkel vrouwen in de hoofdrol. Is dan een vervolg nog nodig? Nee, zo goed als het origineel is het zeker niet, maar wel vermakelijk en een standaard horror. Aankomende week kan je op Phantasamagoria het review lezen.

Heb je de buzz rond de aankomende Netflix supernatural horror thriller Velvet Buzzsaw al meegekregen? Nee? Check dit artikel dan even.

Op Horrify

Elke dag een nieuwe film zoals beloofd en dat leverde de volgende titels op: The Cellar Door. Chain Letter. Dark Moon Rising. Dark Places. Titels die mij persoonlijk niet aanspreken.

Maar! Ook nu zorgt Horrify voor de klassiekers zoals Puppetmaster, de creepy cult poppenfilm. Het review ervan komt aankomende week online.

En ook het review van One Dark Night kan je volgende week op mijn site lezen. Die laatste is minder bekend, en misschien wel een onderbelichte film als we het over de jaren 80 horrors hebben. Wie van fantasy horror houdt in een typische jaren 80 stijl met alles erop en er aan, die mag deze zeker niet overslaan. Soms heb je dat wel eens dat films door de mazen heen glippen, want van One Dark Night had ik zelf nog nooit gehoord, terwijl ik toch regelmatig het internet afstruin op zoek naar leuke horror titels van alle tijden en was deze niet eerder tegen gekomen. Dus met dank aan Horrify kan iedereen deze film nu gaan zien. Doen hoor.

Op Ziggo

Op Ziggo zijn twee titels verschenen die nauwelijks aanraders zijn: Slender Man en The Hollow Child en die ik zelf ook maar oversla. Toch jammer dat van de bekendste creepypasta een film is gemaakt die vervolgens niet goed en niet eng is. Want op IMDb krijgt de film van de kijkers een 3,2 en van de critici een 30. Dit geeft weinig hoop. Dat heeft Nick Antosca toch beter gedaan met zijn serie Channel Zero. Supersterk, creatief en eng.

The Hollow Child gaat over een pleegkind dat een bovennatuurlijke bedrieger in haar nieuwe gezin ontdekt. De film krijgt een 4,8 op IMDb, met zeer lage cijfers en ook wat hogere. Dus wie weet kan het toch nog iets zijn.

Wel een hele coole en mooie film die beslist het kijken waard is, is A Cure For Wellness. Prachtig gefilmd, horror, mysterie en een spectaculair mega gotisch einde.

Fear Unlimited

Op Fear Unlimited heb ik even rondgekeken. Dat kan namelijk, dat is zeker fijn. Maar ik zag er nog iet genoeg toffe titels tussen staan om al gelijk een abonnement te nemen. Heel veel moderne B-films. Maar er zaten ook een paar goede titels tussen zoals Let the Right One In, die ik nog steeds moet zien. (foei). We Are Still Here, is een hele leuke verrassende horror. Southbound is een vermakelijke horror anthologie. The Hallow is een horror fantasy met evil fairies, wat erg goed gefilmd is en helemaal niet cheesy is alhoewel het misschien zo klinkt. The Monster is een heel goed horror drama over de moeilijke band tussen moeder en dochter en een echt monster, een film waar ik van onder de indruk was. Boys in Trees staat al een tijdje op mijn lijstje. En dan zijn er tenslotte nog twee Nederhorrors die de moeite waard zijn, Doodeind en De Poel, en zeker die laatste is echt een topper.

Series

Dan de series, is er nog iets te bingen deze week? Qua horror, fantasy, science fiction of bizarre weirde series is er Titans op Netflix uitgekomen. Je kent ze misschien wel van Teen Titans Go en Teen Titans, de bijzondere groep onder leiding van Robin (die van Batman), waar nu dus een live action serie van is gekomen. In Amerika zijn ze al bij het tweede seizoen aangekomen en het eerste seizoen werd goed ontvangen. Toch is het niet echt mijn genre. Maar voor de superhero DC comic liefhebbers zal ik aanraden om een kijkje te nemen.

Wel zijn er coole series aanstaande op Fox. The Passage, waar je hier meer over kunt lezen. En eindelijk het tweede seizoen van The Exorcist. Lees hier meer. Ook Netflix heeft een vette Koreaanse zombie serie klaarliggen, waar je hier meer over kunt lezen.

Bijna was ik het nog vergeten ook. Was al weer helemaal uit mijn systeem. Maar vanaf donderdag 17 januari is Riverdale weer iedere week te zien op Netflix. Is die maand pauze toch nog snel voorbijgegaan. Kan je ook niet wachten hoe het verder gaat? Zo verslavend.

Boeken

Yes, het boek The ABC Murders van Agatha Christie is eindelijk binnengekomen en ik ga direct aan de slag met lezen om zo snel mogelijk de ontmaskering in een artikel uit de doeken te doen. En natuurlijk kan je gelijk een review verwachten van het boek zelf. 

Ook aangeschaft is de graphic novel Hellboy van Mike Mignola. Ik ben echt gek op zijn tekenstijl en zijn bijzondere manier van verhalen vertellen, zoals ook in The Amazing Screw-On Head and Other Curious Objects. Dus als ik The ABC Murders heb uitgelezen dan ga ik gelijk aan Hellboy beginnen natuurlijk.

Op TV deze week:

Op tv valt er weinig te doen deze week. Wel de moeite waard is de mini-serie gemaakt door Stephen King zelf van The Shining die veel dichter bij het boek zelf staat. Aan de duur te zien, zenden ze niet in een keer de hele mini-serie uit en komt waarschijnlijk de week daarop het volgende deel? Dan twee films van M. Night Shaymalan waaronder Split, want Glass komt deze week in de bios. Het derde en laatste? deel van zijn superhero trilogie. En een coole actie supernatural horror op een spookschip.

De tweede aflevering van The ABC Murders is te zien op BBC First en volgende week de laatste en de ontknoping.

  • The ABC Murders (zo, bbc first 21:00)
  • The Shining Mini-Serie (zo, sbs9 22:30)
  • Signs (di, sbs9 20:30)
  • Split (wo, net5 20:30)
  • Riverdale S3, afl9 (do, netflix)
  • Ghost Ship (vr, sbs9 22:40)

Dan nog even een huishoudelijke mededeling want vanaf volgende week komt deze rubriek op zaterdag online ipv zondag. Dat werkt beter met de tv-gids.

Dus tot zaterdag, X Sas

← Lees ook mijn week 1 van 2019