Verwacht op Netflix: Velvet Buzzsaw te zien vanaf 1 februari

velvet buzzsaw 2019
Velvet Buzzsaw/ Netflix

Netflix heeft een trailer uitgebracht van de aanstaande horror thriller Velvet Buzzsaw. En dat is me een tripje wel.

Zo te zien is dit de eerste Netflix Horror Original die Netflix ons in 2019 brengt. De trailer is veelbelovend, hip, eng en fun en zeer uitnodigend. Voor de kunsthorrorliefhebber. Ik kan in ieder geval niet wachten.

→ Lees hier het uitgebreide review van Velvet Buzzsaw

Ook zo’n kunstliefhebber? Wacht eerst maar even met een nieuwe aankoop doen, want na het kijken van deze film heb je misschien een iets andere kijk op kunst.

Nadat er een reeks schilderijen van een onbekende kunstenaar na zijn dood worden ontdekt, blijkt dat er een bovennatuurlijke kracht de schilderijen bezit waardoor ze tot leven komen en die dodelijke wraak neemt op allen die kunst voor hun gewin gebruiken.

In een artistieke wereld van kunst, die zo te zien en te voelen aan de sfeer in de trailer nogal ironisch en met scherpe humor wordt neergezet, is hebzucht en status belangrijker dan kunst zelf. Het personage van Jake Gyllenhaal zelf zegt: kritiek is beperkend en emotioneel uitputtend. Al weet hij dan nog niet half hoe uitputtend en dodelijk dat is.

Schilderijen hebben altijd iets magisch gehad in het horror genre. Het idee dat het tot leven komt, leven erin op kan sluiten en in verband wordt gebracht met het bovennatuurlijke is natuurlijk niet nieuw. Maar de trailer laat ons een hele andere insteek zien qua sfeer en hoe de film wordt gebracht.

Ik genoot nu al van de scherpe ironie en droge humor, maar zeker ook de horrorbeelden die de kunstliefhebbers tot waanzin drijven. De snelle knappe editing van deze trailer belooft veel goeds. Enge schilderijen die ook nog eens tot leven komen, een AI robot die tot leven komt en een kunstobject, een bal, die dodelijk blijkt. Daar tussen door springt de tongue in cheek horror, waar ik zelf erg van houdt er tussen uit. Laten we hopen dat deze trailer eer doet aan de hele feel en vibe van de film en dan is 1 februari een heerlijk begin van de maand.

In de hoofdrollen Jake Gyllenhaal, Toni Colette, John Malkovich, Billy Magnussen, Rene Russo en Zawe Ashton. Aan de cast zal het zeker niet liggen. De film is geregisseerd door Dan Gilroy.

Vanaf vrijdag 1 februari dus te zien op Netflix.

→ Klik hier voor het review van Velvet Buzzsaw

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019

velvet buzzsaw 2019