Nieuw op Fox: The Passage het eerste seizoen vanaf 29 januari op de buis

the passage season 1 fox
The Passage/ FX

Het boeken epos van Justin Cronin heeft zijn eigen serie gekregen en zal te zien zijn op Fox.

Dit epos van Justin Cronin bestaat uit drie boeken The Passage (De Oversteek) The Twelve (De Twaalf) en tenslotte The City of Mirros (De Stad van Spiegels). Het is met recht een epos te noemen want het vertelt het epische verhaal van een paar generaties na een Vampieren Apocalyps. Het begint ook helemaal aan het begin van de vampierenuitbraak, alhoewel die term te weinig eer doet aan deze nieuwere vampierenvorm. We komen te weten hoe het ontstond, waarom. Wat er direct daarna gebeurde en vervolgens een hele generatie later, wanneer er nog maar een handjevol mensen zijn overgebleven die in speciale kolonies leven afgeschermd van de vampier-achtige wezens. Het is mooi geschreven met aandacht voor alle personages, spannende gebeurtenissen en ook mysterie. Want het is met recht een epos wanneer een groepje mensen de strijd aangaat met de wezens, en de vampieren proberen uit te roeien, op een speciale missie met een bijzonder meisje.

Het begint allemaal met een geheim experiment waarbij 12 patiënten (gevangenen) onvrijwillig aan mee doen. Wanneer dat experiment finaal misloopt, met patiënt Zero, zijn deze 12 geëvolueerd tot gemuteerde vampier-achtige wezens en bedreigen de gehele mensheid. Maar een van die 12 patiënten is een klein meisje genaamd Amy dat als laatste deel moet nemen en de sleutel zal moeten vorm voor het slagen van het experiment. Agent Wolgast krijgt de opdracht op het meisje Amy op te sporen en haar naar de faciliteit te brengen. Maar er is iets bijzonders aan het meisje, iets dat van overlevingsbelang zal zijn voor de mensheid. En in plaats van haar over te leveren beschermt hij haar. Zo begint het.

Ik heb geen idee of ze enkel dit eerste gedeelte van het eerste boek verfilmen in het eerste seizoen, maar als ze alles willen verfilmen, dan zijn we nog wel een aantal seizoenen bezig. Want het is zoveel. En ook ontzettend cool. Het hele universum dat Justin Cronin heeft gecreëerd is erg rijk aan personages, die ook weer goed uitgediept worden en het hele idee omtrent de 12 patiënten en de gevaarlijke Patiënt Zero zijn ook erg goed uitgewerkt. Dus ik ben erg benieuwd hoe ze dit in de serie allemaal gaan vormgeven en hoe het uitpakt.

Het eerste seizoen van The Passage bestaat uit 10 afleveringen en zal vanaf dinsdag 29 januari op Fox te zien zijn, om 21:05. Direct daarna wordt de tweede aflevering uitgezonden, om 22:00 dus.

Ik weet niet of ze dit elke week doen, maar als je mijn artikel Mijn Week in Films, Series en Boeken dat iedere zondag verschijnt volgt, dan weet je precies wat het uitzendschema voor die week zal zijn.

Hier kan je alvast mijn review van het boek The Passage lezen.

→ Lees hier de eerste indruk van de eerste twee afleveringen van The Passage.

Veel kijkplezier!