Nieuw op Fox: The Exorcist Seizoen 2 vanaf 31 januari

the exorcist season 2 fox
The Exorcist S2/ FX

Een tijdje terug al was het eerste seizoen van The Exorcist te zien bij Fox. Het tweede seizoen liet lang op zich wachten op de Nederlandse buis, maar is straks ook eindelijk te zien.

Helaas is de serie wel na dit tweede seizoen gecanceld, wat erg jammer is aangezien het een top serie was. Het is dan ook geen compleet afgerond verhaal en er is een kleine cliffhanger, waar we nooit van te weten zullen komen hoe dat gaat aflopen. Maar eerst nog het tweede seizoen.

Wat gebeurde er in het eerste seizoen?

In het eerste seizoen maakte Father Thomas kennis met Father Marcus die samen een gezin hielpen waarbij een van de dochters bezeten was. Niet alleen waren er veel overeenkomsten en verwijzingen naar de originele film The Exorcist (1973) te vinden, maar kwam de grootste verrassing dat de moeder van het gezin Regan bleek te zijn, het kleine meisje uit de film. Het eerste seizoen was vol met horror, prachtige cinematografie en een indringend verhaal van zowel het geteisterde gezin Rance als de twee priesters. Maar op de achtergrond speelde er binnen de katholieke kerk zich ook nog een hele demonische conspiracy af, wat ons kennis deed maken met een andere priester Father Bennett. Oftewel een rijk, mooi gemaakt en spannend eng verhaal.

→ Lees hier het uitgebreide review van het eerste seizoen van The Exorcist.

Wat kunnen we in het tweede seizoen verwachten?

Father Thomas heeft zijn kerk verlaten nadat zij de moord op de paus wisten te voorkomen en is nu op de vlucht met Father Marcus van de demons, terwijl hij ook bij hem in de leer is als een echte Exorcist. Father Bennett is de enige die ze kunnen vertrouwen, maar ook dat contact moet voorzichtig gebeuren. Ondertussen helpen ze mensen die bezeten zijn en komen onderweg, mede door de visioenen van Thomas bij een gezin terecht met demonische problemen. Andrew Kim is pleegvader van vijf kinderen en staat er alleen voor nadat zijn vrouw is gestorven. Nu wordt het gezin door iets kwaadaardigs geteisterd.

Dit is weer een prachtig seizoen en nog mooier en emotioneler dan het eerste. Het achtergrond verhaal van Marcus wordt uitgediept, wat een interessante karakterschets oplevert en tegelijkertijd laat zien dat de demons nog lang niet verslagen zijn.

Ondanks dat we de rode draad niet verder kunnen volgen, is dit tweede seizoen toch erg de moeite waard. Sowieso wordt het verhaal rond het gezin wel echt mooi afgerond. Het is ontroerend, heftig, veel horror, indrukwekkend en mysterieus. Wat wil je nog meer.

Het tweede seizoen bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 43 minuten. En zullen vanaf donderdag 31 januari iedere week te zien zijn op Fox om 22:00.

Let op: De eerste week zenden ze twee afleveringen achter elkaar uit. De tweede aflevering begint dus om 22:55.

Hoe het uitzendschema verder verloopt weet ik nog niet. Maar als je elke zondag mijn Mijn Week in Films, Series en Boeken leest, word je vanzelf op de hoogte gehouden.

Veel kijkplezier!

← Lees hier het review van het eerste seizoen van The Exorcist 

← Lees hier het review van het tweede seizoen van The Exorcist