Nieuw op Netflix: het eerste seizoen van Kingdom vanaf 25 januari te zien

kingdom season 1 netflix
Kingdom/ Netflix

Een nieuwe Koreaanse zombie serie op Netflix, klinkt waarschijnlijk als muziek in je oren. Maar wat is het?

De Zuid-Koreaanse serie is geschreven door Kim Eun-hee en geregisseerd door Kim Seong-hun. Deze Netflix Original is een alternate history reality fantasy zombie serie ten tijden van de Joseon Dynastie. In onze echte werkelijkheid werd die Dynastie opgericht door Yi Seong-gye in 1392 en eindigde in 1897 met het Koreaanse Keizerrijk. Dus wanneer precies het zich zal afspelen ergens in die vijf eeuwen is onduidelijk. Wel zal het zich afspelen in een feodaal stelsel, qua sfeer en idee een soort van “Aziatische Middeleeuwen”. En stel je daar dan een zombie epidemie in voor. Het is iets geheel nieuws dus (voor ons westerlingen) in meerdere opzichten.

Naar verluid zal de gehele serie uit twee seizoenen bestaan en wordt het tweede seizoen binnenkort gefilmd. Maar voor het zover is, waar gaat het verder over?

De kroonprins wordt op een zelfmoordmissie gestuurd om een mysterieuze plaag te onderzoeken dat zich door het land verspreidt. Wanneer hij ontdekt dat dit een zombie epidemie is, moet hij alles op alles zetten om zijn Koninkrijk en zijn volk te redden.

Het eerste seizoen bevat 6 afleveringen en is dus lekker bingeable, want ik neem aan dat het hele seizoen meteen te zien zal zijn.

De trailer belooft in ieder geval veel zombies, horror en een keer een echte klassieke feodale Oosterse sfeer. Ik zie er in ieder geval naar uit.

Dus houd vrijdag 25 januari vrij in je agenda en stort je in het zombiegeweld.

Veel kijkplezier!

→ Lees hier het review van het eerste seizoen van Kingdom