Nieuw op BBC First: The ABC Murders van Agatha Christie vanaf zondag 6 januari

the abc murders 2018
BBC One, BBC First

We worden weer getrakteerd op een nieuwe verfilming van een moordmysterie van Agatha Christie. Dit keer The ABC Murders met in de hoofdrol Hercule Poirot.

Niet zo lang geleden was deze nieuwe mini serie bestaande uit 3 afleveringen al te zien op de BBC. Maar nu is het vanaf vanavond te zien op BBC First. Het fijne van BBC First is dat ze alles wel tig keer herhalen op verschillende dagen en tijdstippen, zodat je niets hoeft te missen. Officieel gaat de serie dus vanavond van start om 21:00. Maar waar gaat het over?

In 1933 krijgt Hercule Poirot brieven van een moordenaar die zichzelf ABC noemt en mensen vermoordt via het alfabet, in verschillende plaatsen, beginnende bij Alice Asher in Andover. Het is aan Poirot om de raadselachtige brieven te ontcijferen en de moordenaar te stoppen voordat hij nog veel meer slachtoffers maakt.

De trailer zag er veelbelovend uit, best heftig, duister en spannend. Poirot wordt dit keer gespeeld door John Malkovich en is dus een heel ander type dan David Suchet. Ook Rupert Grint (Ron Weasley) doet mee als Inspector Crome.

De komende drie zondagavonden zijn dus gereserveerd voor Poirot. Los jij het raadsel eerder op dan hij?

→ Je kan hier het review lezen van het boek The ABC Murders.

→ Kan je niet wachten om te weten wie de moordenaar is? Lees het hier!