Mijn week in Films, Series en Boeken [week 1 2019]

Blimey timey wimey my dear chums, het is alweer 2019! Wat heeft de afgelopen week me gebracht aan films, series en boeken en wat kunnen we volgende week verwachten? Ik breng je op de hoogte in dit artikel.

Series

Doctor Who: Resolution

Het nieuwe jaar ging van start met een Nieuwjaars aflevering van Doctor Who ‘Resolution.’ Mensen, ik kan maar niet wennen aan de nieuwe Doctor Who. Jodie Whittaker vind ik een leuke nieuwe Doctor, maar daar is alles wel mee gezegd. Ik mis de epische muziek van Murphy Gold, de epische verhalen en de humor en de leuke interacties van de Doctor met de companions. Daar zag ik het elfde seizoen weinig van terug en ook deze aflevering vond ik maar zo zo.

Wel leuk is dat eindelijk de terugkeer van de Daleks te zien was. Met een nieuwe insteek, gelukkig wel met de stem van Nicholas Briggs, maar wel zonder het Dalek muzikale thema en een Dalek die best veel te zeggen had op een wat andere duistere toon dan het maniakale staccato wat we van ze gewend zijn.

Maar het verhaal zelf vond ik wat magertjes en ook het hele gebeuren tussen Ryan en zijn vader Aaron net iets te gekunsteld in het geheel gezet. Sorry, maar deze hele nieuwe benadering van Doctor Who doet me eigenlijk een beetje pijn. Ik heb me er dan ook nog niet weten te zetten tot het schrijven van een review als ik dat überhaupt nog ga doen, want eerlijk gezegd kan ik er weinig positiefs of zinnigs over zeggen, en dan is het ook niet leuk schrijven. Dus bij dezen in ieder geval mijn korte mening.

Van de BBC naar BBC First

Er is weer een verfilming van een van de boeken van Agatha Christie op komst. The ABC Murders. Lees er meer over in dit artikel. Ps. Het boek heb ik besteld, dus binnenkort kan je lezen wie de moordenaar is en een review van het boek zelf.

Op Netflix

Ook Netflix ging miserabel van start, maar dan in een zeer positieve zin, want het derde en laatste seizoen van A Series of Unfortunate Events is vanaf 1 januari te zien. Wat een fantastisch leuke serie is dat. Het ziet er allemaal werkelijk prachtig uit, de slimme humor, de aankleding, de manier van filmen en vertellen en hoe het allemaal in elkaar steekt is gewoon briljant. Ik heb echt genoten van deze serie. Jammer dat het is afgelopen, maar het is nu ook echt afgerond.

Films

Op Netflix

Maar er was nog meer nieuws te vinden op Netflix die een aantal horrors heeft toegevoegd, waaronder The Woman in Black, The Messengers, The Haunting in Connecticut en naast Dolfje Weerwolfje is nu ook de Griezelbus van Paul van Loon te zien. Ik zag ook een film voorbij komen Murder Party een campy gory comedy horror, die misschien ook het proberen waard is. Ook The Mist, de film van het gelijknamige verhaal van Stephen King staat er op.

Op Horrify

The Mist is overigens ook te zien op Horrify. En op Horrify zetten ze er vanaf 1 januari elke dag een nieuw film op. Wat een feestelijk begin van het nieuwe jaar. Wat ze nu ook heel erg leuk doen vind ik, is dat ze een uitgebreid stukje schrijven over de film, met extra informatie, niet alleen waar de film over gaat, maar ook of het was is, wat er bijzonder aan is en nog veel meer. Echt een hele goede en leuke extra service. Dus top Horrify! Onder die nieuwe films zijn Hellraiser II, Uninvited, Castle Freak en The Attic, Baron Blood en Girls Gone Dead. Niet allemaal even goede films en niet echt mijn smaak, alhoewel Baron Blood van Mario Bava wel een echte klassieker is, maar zoals gezegd elke dag is er weer een nieuwe verrassing.

Op Videoland en Ziggo is naar mijn mening niets (horror)noemenswaardige toegevoegd, sinds vorige week. Wel heb ik Summer of 84 gekeken en heb er erg van genoten, de echte jaren 80 sfeer is on key en het groepje jongens dat een seriemoordenaar wil ontmaskeren is lekker typerend. Wel met een schokkend einde dat je niet ziet aankomen en waardoor de film wel beter wordt.

Boeken

Het boek van John Langan House of Windows heb ik eindelijk uitgelezen. Wat ik er uiteindelijk van vond kan je aankomende week in mijn review lezen.

Ook heb ik een leuk artikel klaar staan voor jullie aankomende week met alle boeken die ik nog te lezen heb, waarschijnlijk voor het komende half jaar, want het is me een stapeltje wel. Dat zijn dus onder andere de boekreviews die je kan gaan verwachten. Nieuwsgierig geworden naar mijn stapel, blijf dan mijn site checken.

Wat is er op tv te zien aankomende week?

Er is niet zo heel veel nieuws binnen gekomen voor deze week, maar we kunnen wel drie top series verwachten deze maand. Deze week zal je op Phantasasmagoria er meer over kunnen lezen, welke dat zijn en waarom je ze echt moet gaan kijken.

Tata for now, x Sas