Nieuw op Netflix: het derde seizoen van A Series of Unfortunate Events

a series of unfortunate events season

Gelukkig Nieuwjaar! Netflix trakteert ons gelijk op 1 januari 2019 op het derde en laatste seizoen van A Series of Unfortunate Events. Maar of dat zo’n gelukkig begin van het nieuwe jaar is…

Voor de Baudelaire kinderen ziet het in ieder geval niet zo best uit. Terwijl Graaf Olaf samen met zijn gekke bende en Esmé Squalor baby Sunny wist te ontvoeren, stevenen Violet en Klaus opgesloten in een trailerwagon gestaag op een klif af. Wat je zegt een letterlijke cliffhanger. Hoe gaan ze zich nu uit deze penibele situatie met een zekere dood tot gevolg zien te redden?

De leden van de V.O.D. de Volunteer Fire Department, zijn al aardig uitgedund. Jacques Snicket, de broer van de verteller Lemony is door Graaf Olaf vermoord in ‘The Vile Village’. En Olivia Caliban is door een leeuw opgegeten in de ‘Carnivorous Carnival’. Maar misschien is er hoop en nieuwe hulp onderweg.

Want wie stapt er uit de taxi van Jacques, wie is de voormalige madame Lulu?

Wie is de geheimzinnige Beatrice aan wie Lemony Snicket zijn brieven schrijft?

En welke ouder zou de brand in het huis van de Baudelairs hebben overleefd?

Een andere vraag die nog onbeantwoord is, is het raadsel omtrent de Suikerpot. Waarom is deze zo belangrijk? En waar is het verborgen?

Maar first things first. Want laten we snel gaan kijken hoe Klaus en Violet uit de trailerwagon weten te ontsnappen.

De serie is gebaseerd op de 13 boeken van Lemony Snicket. In 7 afleveringen zien we hoe het in de laatste vier boeken af zal lopen met de Baudelaire kinderen. Met drie dubbele afleveringen en een slotstuk getiteld, ‘Slippery Slope’, ‘The Grimm Grotto’, ‘The Penultimate Peril’ en ‘The End,’ hebben we heel wat miserabel spannend avontuur voor de boeg en zullen we eindelijk weten of de Baudelaire kinderen achter de waarheid komen van alle mysteries waarbij ze nu betrokken zijn en weten we ook of hun ouders echt zijn omgekomen of toch niet. Zou het misschien, heel misschien dan toch nog een goede afloop hebben?

Lees hier het review van het derde seizoen van A Series of Unfortunate Events.

Lees hier de reviews van de voorgaande seizoenen van A Series of Unfortunate Events: