Mijn week in Films, Series en Boeken [week 52, 2018]

Hello Peepsickles. Wij hebben hier een heerlijk Mirandamis Kerstmis gevierd. Het was een week met alleen maar kerstfilms en het ultieme relaxen! As it were, what!

Sorry ik zat nog helemaal in de kerstsferen met de serie Miranda van Miranda Hart. Te hilarisch en vaste prik tijdens de feestdagen om supervrolijk te worden. Superaanrader überhaupt deze Britse comedy serie. Heerlijke akward humor en absurde situaties. Miranda is mijn girl crush.

Na een heerlijke week met Kerst, kerstfilms, kerstfilms en kerstfilms en cadeautjes en lekker eten gaan we nu al weer richting Oud en Nieuw! Ieder jaar kijk ik traditiegetrouw dezelfde kerstfilms en Kerstafleveringen om helemaal in de kerstsfeer te komen, zo lekker gezellig knus vind ik dat.

Maar back to reality, want er was ook weer een hoop te zien naast al dat Kerstgeweld. In deze rubriek kan je niet alleen lezen wat mij bezighoudt op film-, serie- en boekengebied, maar hou ik je ook op de hoogte wat er nieuw te zien is op alle kanalen. Bereid je voor op een hoop tips. 

Films

Op Netflix

Dat betekent wel dat er zich een hoop films zich hebben opgestapeld op de streamingsdiensten. Vooral Netflix is bang dat we ons vervelen tijdens Kerst en tussen Kerst en Oud en Nieuw geloof ik. Vorige week de nieuwe film Bird Box, wel gezien, vond ik niet zo bijzonder. Maar ook de nieuwe Mexicaanse horror comedy actie serie Diablero. Hoe cool was die dan.

En afgelopen vrijdag was daar plotseling Bandersnatch de interactieve film van Netflix en Black Mirror, die supervet was. Echt ga die kijken en misschien nog wel een paar keer. De serie Black Mirror trok mij nooit zo aan, maar misschien na deze toffe slimme film dat ik de serie, of in ieder geval een paar afleveringen ga kijken, want daar leent de serie zich uitstekend voor. Dan zie je vanzelf wel reviews van bepaalde afleveringen op deze site verschijnen. 

Op Horrify

Maar ook Horrify zit niet stil en daar heb ik inmiddels een heel lijstje opgebouwd van wat ik nog allemaal wil gaan kijken. Ze hebben er de laatste tijd vooral veel echte oude klassiekers op gezet, wat ik helemaal geweldig vind, want nu kan je ze bekijken in goede kwaliteit. Maar ook een aantal jaren 70 horrors en giallo films die ik altijd nog wilde gaan zien. Ik noem ze even op. Komen ze: The Cabinet of Dr Caligari. Short Night of the Glass Dolls. The Phantom of the Opera. Black Sabbath, yes waar de band Black Sabbath zich naar heeft vernoemd. En nog een paar andere films, ook lekker obscuur, waar ik nog nooit van heb gehoord, maar nu wel gewoon kan gaan kijken: Inkratare (een korte film). Darling. The Addiction. Highway (een korte film). Witching & Bitching.

Horrify is lekker bezig en duikt goed in het gat van de obscuurdere en moeilijk verkrijgbare films, en de echte klassiekers. Dus daar ben ik erg blij mee. Films die ik al heb gekeken en een review over heb geschreven zijn: Rare Exports, uitgelezen moment om deze nu te kijken. Tourist Trap, jaren 70 supernatural slasher. Nosferatu, de vampierfilm. Night of the Living Dead, de zombie film. House on Haunted Hill, Vincent Price! The Devil’s Candy, hele goede horror een supertip.

Op Ziggo

Ziggo heeft onlangs ook behoorlijk wat goede titels toegevoegd. Mandy, supercool. Mom and Dad, campy fun. Still/Born goed spooky. Maar ook Hereditary kan je daar zien, mocht je die nog niet hebben gezien of nog een keer willen gaan kijken. Nog op mijn lijstje staan de films Summer of 84, jaren 80 mysterie moord met kids, spannend. Under the Silver Lake, lijkt me ook een bijzondere film. En Beast is nog eventjes een twijfelgevalletje, omdat ik daar meer voor in de stemming moet zijn.

Genoeg films te zien dus. Waarvan enkelen al een tijdje op mijn lijstje stonden. En binnenkort ook even een kijkje nemen op Fear Unlimited in het nieuwe jaar. Nog meer films, pfff.

Series

The Avengers op dvd

Qua series heb ik de komende tijd ook genoeg te doen, want ik heb een mega fantastisch cadeau gekregen: de dvd box van The Avengers. Zo blij mee! Niet de superhelden, maar de surrealistische actie mysterie serie uit de jaren 60 met John Steed en Emma Peel als geheim agenten in het mysterieuze. Soort kruising tussen James Bond en The X-Files, maar dan weird. Als kind keek ik soms wat afleveringen op tv als die werden uitgezonden (de herhalingen in de jaren 80…) en ik was er gelijk helemaal weg van. Nu kan ik alles kijken en ben zo benieuwd hoe ik het nu vind. Waarschijnlijk heel leuk.

Het is trouwens wel even afkicken nu er niet elke donderdag een aflevering van Riverdale te zien is, vind je ook niet? Ben ook heel erg benieuwd hoe dat af gaat lopen allemaal. Gelukkig zijn ze 17 januari weer terug!

Z Nation stopt na het vijfde seizoen

Minder leuk nieuws dat in de digitale wandelgangen heb gehoord is dat het vijfde seizoen van Z Nation ook het laatste zal zijn. Nooo. Ik hoop niet dat ze met een suf einde komen, maar een bevredigend afgerond geheel. We zullen het zien. Maar er wordt wel gewerkt aan een spin off van Z Nation genaamd Black Summer, waarin een moeder wanhopig op zoek gaat naar haar dochter temidden van de zombie chaos. Waarschijnlijk wordt dit serieuzer en realistischer en misschien ook meer echte horror en voordat de campy fun begon in Z Nation en zal het een serie zijn met een verhaal in plaats van lossere afleveringen. Exclusief te zien bij Netflix. Wanneer? Geen idee. Komt het er überhaupt? Ook geen idee, want er wordt wel vaker iets beloofd, zoals Wayward Sisters, de coole spin off van Supernatural die er ook nooit kwam, weet je nog. Dus ik wil geen valse hoop geven.

A Discovery of Witches op Videoland

Op Videoland zijn niet zo heel veel horrors beschikbaar. Af en toe zit er iets tussen, maar dat is echt sporadisch. Wel staat er een nieuwe romantische fantasy serie op A Discovery of Witches, naar de boekenserie The All Souls Trilogy van Deborah Harkness. Ik heb twee en een halve aflevering gekeken, maar echt iets voor mij is het niet. Er ligt net iets te veel nadruk op de theatrale romance tussen een heks en een vampier (aartsvijanden) en die nu moeten samenwerken en is vrij traag en te serieus, met meer nadruk op drama en romantiek dan echt op fantasy en horror, zonder enige humor. Het gaat mij iets te veel richting The Twilight Saga, maar dan met volwassenen. Zelf heb ik de boeken niet gelezen, maar ik had wel al gelezen dat anderen het geen eer vonden doen aan de boeken. Dus die sla ik over, maar misschien vind jij het wel iets. Ga dan zeker even een klein kijkje nemen.

Boeken

Het lezen staat een beetje op een laag pitje, zeker met een overload aan kerstfilms, maar ik ben ook momenteel bezig met een boek dat niet zo wil vlotten. House of Windows van John Langan. Heb het bijna uit, maar kan me er niet toe zetten om het op te pakken. Het is wat traag vervalt in herhaling en het vertellende hoofdpersonage vind ik niet zo leuk. En dat terwijl ik zijn andere latere boek The Fisherman helemaal geweldig vond. Ik ga het wel uitlezen hoor en een review komt er ook, dus hou mijn site in de gaten.

Wat kunnen we volgende week verwachten, wat staat er op het menu?

We krijgen in plaats van een Christmas Special (wie had die trouwens ook zo erg gemist?), nu een Nieuwjaars Special van Doctor Who. Ik heb er nog niets van gezien, geen trailer en laat me volledig verrassen. Alhoewel het elfde seizoen mij persoonlijk wat tegenviel, ga ik natuurlijk wel kijken. Dinsdag om 20:00 op BBC One.

Ook direct op Nieuwjaarsdag te zien is het derde en laatste seizoen van A Series Of Unfortunate Events. Ik heb de boeken van Lemony Snicket nooit gelezen (binnenkort toch op de kop tikken en gaan lezen), dus echt geen idee hoe het afloopt. Het zal wel miserabel zijn, maar wie weet. Hoop doet leven. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Want die cliffhanger, vrij letterlijk, was echt heel spannend.

Op tv valt er ook nog wat te zien hoor, dat medium doet ook nog mee.

  • Black Swan (za, rtl8, 23:40)
  • The Witches (ma, net5, 16:20)
  • Roald Dahl’s Esio Trot (ma, rtl8, 20:30)
  • Beetlejuice (ma, sbs9, 22:10)
  • Doctor Who New Years Special (BBC One, 20:00)
  • The World’s End (do, sbs9, 22:35)
  • Flatliners (origineel) (do, bbc1, 0:25)
  • Zombieland (do, rtl7, 0:30)

Oh no Carol Singers, hide! It’s the season to be jolly falalalala la la la la

x Miranda Sas