6 Horror Christmas Films voor een echte gezellige griezelige Kerst

krampus 2015
Universal Pictures

A very happy horror Christmas!

Voor wie helemaal klaar is met Home Alone en alle andere zoetsappige of komische kerstfilms en wel eens wat horror wil voor de afwisseling, speciaal dit artikel. En misschien wel voor degenen die of de kerstfrustraties van het perfecte diner of de immer gezellige familiebezoekjes even van zich af wil zetten/reageren, kan dat doen door eens een Kerst horror te gaan kijken. Er zijn er genoeg, van komische films, fantasy films en echte slashers. Dit zijn mijn favoriete Kerst horror films.

→ Klik hier voor nog meer Christmas Horror Films

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

rare exports a christmas tale 2010
FS Film Oy, Kinology

We beginnen in Finland, dicht bij de woonplaats van de Kerstman en vlak voor Kerst. Daar krijgt een jongetje te maken met de ware legende achter de Kerstman en dat is allesbehalve een gezellig dikke man die kinderen cadeautjes komt geven. Erg origineel, met humor, spanning, horror, een groot hart en een te grappig einde, maken deze film tot een zeer bijzondere Kerstfilm, die tegelijkertijd de Christmas Spirit verspreidt alsook een groot bloedspoor achter laat. Vooral de kleine Pietari steelt de show die zowel het raadsel van de Kerstman ontcijfert als de held van de film is. Klik hier voor een volledig review van Rare Exports.

Dead End (2003)

dead end 2003
Lionsgate Entertainment

Een ritje naar de (schoonfamilie) op weg om Kerstavond te vieren, loopt niet zoals gepland als vader een binnenweg neemt, waar geen einde aan lijkt te komen. Een surrealistische horrorachtige nachtmerrie staat hen te wachten op deze donkere eindeloze weg door het bos, waar een raadselachtige zwarte auto hen een voor een te grazen neemt, terwijl vader door een vreemde vrouw in het wit wordt misleid, moeder in paniek raakt, dochter het hoofd koel probeert te houden en de zoon helemaal nergens zin in heeft. Zeer sterk gefilmd en geacteerd met een een surrealistische sfeer, met absurdistische humor en een coole twist op het einde. Lees hier het volledige review van Dead End.

A Christmas Horror Story (2015)

a christmas horror story 2015
RLJ Entertainment

Deze anthologie die zich afspeelt op Kerstavond wordt ingeluid door de de radio DJ, gespeeld door William Shatner, wat gelijk het eerste verhaal met een staartje is. Door middel van 5 verschillende verhalen over een geest, een changeling, Krampus en tenslotte de Kerstman zelf die te maken krijgt met zijn Kerstelven die wraakzuchtige zombies zijn geworden, verandert Kerstavond in een bloederige niet al te stille nacht. Veel vermaak, met een leuke twist aan het einde, zorgen ervoor dat deze anthologie horror comedy, Kerst in een heel ander daglicht zet. Lees hier het volledige review van A Christmas Horror Story.

Dead of Night (1945)

dead of night 1945
Eagle-Lion Distributors Limited

Het is eindelijk Kerst. Het familie diner zijn we ongeschonden maar iets te volgevreten doorgekomen en nu is het tijd voor een feestje om de extra kilo’s eraf te dansen. Deze klassieke film in zwart wit is een erg vermakelijke en spannende horror anthologie waarin een klein gezelschap elkaar horror verhalen vertelt. Een horror verhaal speelt zich af tijdens de Kerst, waarin een meisje na de feestviering beseft dat ze een geest heeft gezien. Alhoewel maar 1 segment van de 5 verschillende verhalen over Kerst gaat, brengt het sowieso een nostalgische sfeer in huis, die zo goed past tijdens de feestdagen. Lees hier het volledige review van Dead of Night.

Krampus (2015)

krampus 2015
Universal Pictures

In Krampus laat Max zien hoe het voelt om tijdens de hele Kerst met je vervelende familie opgescheept te zitten. De komst van Krampus maakt een einde aan zijn ellende, alleen dat was nu ook weer niet de bedoeling. Een fantasy fairytale over de mythe van Krampus, met een hele hoop campy fun, de Kerstgedachte, de niet altijd zo fijne familie en een dappere Max die de enige is die zijn familie van de kwade Krampus kan redden voordat Kerst voor altijd verpest is. Prachtig gefilmd en verteld, met goede personages, een echte Kerst sfeer, bloed, campy humor, horror en een fantasievol verhaal is dit een heerlijke komische horror Kerstfilm. Lees hier het volledige review van Krampus.

The Nightmare Before Christmas (1993)

the nightmare before christmas 1993
Buena Vista Pictures

Tenslotte de film die zowel een Halloween als een Kerstfilm is. Met Jack Skellington in de hoofdrol die Halloween zat is en Kerst ontdekt en die deze fijne mooie gezellige feestdag vol lichtjes en kleur en vrolijkheid wil overnemen. Bijna verandert Kerst in een grote nachtmerrie, in deze griezelige Halloween/Kerst film voor jong en oud met heel veel liedjes die vervolgens de hele Kerst in je hoofd zitten en Mariah Carey en Wham zeker weten te verdrijven. Lees hier het volledige review van The Nightmare Before Christmas.

Een hele fijne Kerst gewenst, of je nu alle klassiekers voor de tigste keer gaat kijken, je eigen traditionele Kerstfilms gaat kijken, of deze Christmas Horrors.

Merry Christmas to All and to All A Goodnight.