Stranger Things Seizoen 1 & 2: Alles wat je moet weten voordat het derde seizoen begint

stranger things season 2
The Mind Flayer/ Netflix

Alle gebeurtenissen en personages van het eerste en tweede seizoen van Stranger Things, staan in dit artikel op een rijtje, zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Het is alweer een tijdje geleden dat het eerste seizoen van Stranger Things op Netflix verscheen, in 2016 om precies te zijn. Het tweede seizoen was in 2017 te zien, dus ik kan me voorstellen dat er weer een hele hoop is weggezakt. Nu het derde seizoen in 2019 voor de deur staat is het natuurlijk wel handig om helemaal op de hoogte te zijn wat er allemaal is gebeurd in het eerste en tweede seizoen. Ik praat je in dit artikel helemaal bij, zodat je goed voorbereid aan het derde seizoen kan beginnen.

Wat er in Seizoen 1 gebeurde:

Het is 6 november 1983 wanneer de 12 jarige Will Byers op een mysterieuze wijze verdwijnt in Hawkins Indiana. Nadat hij samen met zijn vrienden Mike Wheeler, Dustin Henderson en Lucas Sinclair zoals altijd in het souterrain van de Wheelers Dungeons and Dragons heeft gespeeld en naar huis fietst, staat er een vreemd wezen op de weg, waarop Will vlucht en vervolgens niet meer thuiskomt. In het eerste seizoen gaat het om deze mysterieuze verdwijning, de komst van een vreemd meisje met een nog vreemdere naam Eleven en de komst van een monster uit een hele enge andere dimensie.

stranger things season 1
Joyce/ Netflix
 • In de avond van 6 november 1983 verdwijnt Will Byers.
 • In diezelfde nacht ontsnappen er een monster en een meisje uit het Hawkins National Laboratory.
 • Mike, Dustin en Lucas gaan in het bos op zoek naar Will, maar treffen dat meisje, genaamd Eleven aan.
 • Mike laat Eleven bij hem schuilen in het souterrain.
 • Eleven heeft telekinetische en telepathische krachten en weet waar Will is.
 • Will bevindt zich in een andere dimensie, een echo dimensie van de onze.
 • De kinderen noemen dit de Upside Down.
 • Uit die dimensie is ook een monster ontsnapt, de Demogorgon die tussen beide dimensies kan reizen.
 • Will kan vanuit de Upside Down door middel van elektriciteit en lampjes communiceren met Joyce, waarschijnlijk door de energie die hijzelf uitstraalt en terug echoot naar onze dimensie.
 • Ook de beste vriendin van Nancy, Barbara wordt door de Demogorgon gegrepen, wanneer Nancy bij Steve (haar bijna vriendje) thuis wordt uitgenodigd en ook Barb meeneemt.
 • Dit moment is door Jonathan gefotografeerd.
 • Het lichaam van Will wordt in het water bij de steengroeve gevonden.
 • Nadat sheriff Jim Hopper stiekem onderzoek doet blijkt dit lichaam een pop te zijn.
 • Alles lijkt gecontroleerd, voorgelogen en in de gaten gehouden te worden door het Hawkins Lab.
 • Hopper ontdekt ook een kinderkamer in Hawkins Lab en het portaal in de kelder.
 • Hopper en Joyce gaan naar Terry Ives die beweert dat 12 jaar geleden Dr Brenner haar dochter Jane heeft afgepakt.
 • Dr Brenner is de wetenschapper van het Hawkins Lab en degene die door Eleven Daddy wordt genoemd.
 • Terry Ives deed begin jaren 70 mee aan een wetenschappelijk experiment MK Ultra waarin ze met LSD en een sensor deprivation tank hun geest wilden verruimen.
 • Terry bleek zwanger te zijn, maar kreeg zogenaamd een miskraam.
 • Dat kind dat Dr Brenner van haar heeft afgepakt is Eleven.
 • Jonathan en Nancy voegen hun gezamenlijke puzzelstukjes bij elkaar en
 • ontdekken zo het bestaan van het monster en gaan op monsterjacht.
 • Nancy komt ook in de Upside Down terecht maar komt er met behulp van Jonathan weer uit.
 • Brenner is Eleven op het spoor.
 • De jongens vluchten met Eleven terwijl zij haar telekinetische krachten gebruikt om te ontkomen.
 • Jonathan, Nancy, Joyce en Hopper leggen hun informatie bij elkaar en helpen de jongens en Eleven.
 • Door de flashback komen we te weten dat Eleven als een wapen werd getraind om telepatisch mensen op te sporen, terwijl ze in een sensory deprivation tank lag, via een andere dimensie in een lege zwarte vlakte.
  Maar ze kwam in die vlakte ook de Demogorgon tegen, die ze aanraakte.
 • Brenner wilde namelijk dat ze contact legde.
 • Door dat contact heeft ze een portaal, de Gate, gecreëerd waardoor de Demogorgon kon ontsnappen en er overal gaten ontstonden die open en dicht konden waardoor de Demogorgon heen en weer tussen de dimensies kon reizen.
 • Om Will te vinden maken ze een sensory deprivation tank in de school.
 • Daarna gaan Hopper en Joyce naar Hawkins Lab om via de Gate bij Will te komen.
 • Ze worden gepakt, maar krijgen toch de kans om naar de Upside Down te gaan.
 • Daar vinden ze Will met een vreemde organische slang/rank in zijn mond en keel, maar hij leeft.
 • Op de school worden de jongens en Eleven omsingeld door de mensen van Hawkins Lab en Brenner.
 • Eleven doodt drie mensen.
 • Jonathan en Nancy hebben een val gemaakt voor de Demogorgon, in het huis van Jonathan.
 • Steve komt bij hen langs om zijn excuus te maken, waardoor hij in een klap bij alles betrokken raakt en gaat helpen.
 • Ze weten de Demogorgon flink te beschadigen maar hij ontsnapt.
 • De Demogorgon gaat naar de school, waar Eleven hem verslaat, nadat hij eerst Brenner doodt.
 • De Demogorgon is weg, maar Eleven ook.
 • Will is veilig terug.
 • Nancy en Steve zijn nog samen maar hebben vriendschap gesloten met Jonathan.
 • Met Kerst zien we dat Will weer thuis is, maar een vreemd soort slak uitkotst in de badkamer en de badkamer plotseling in de Upside Down verandert.
 • Will is weliswaar veilig thuis, maar alles is nog lang niet voorbij.
 • Hopper heeft een geheim gesprek gehad met Hakwins Lab en zet stiekem in het bos eten neer in een kist… voor Eleven.
stranger things season 1
the powers of Eleven/ Netflix

De hoofdrolspelers:

Will Byers

Alhoewel we dit seizoen nog niet heel veel van hem zien, komen we wel al een aantal dingen over hem te weten. Hij is een rustige, slimme jongen die erg trouw is aan zijn vrienden. Hij is moedig, vindingrijk en begaand met mensen en vooral zijn familie en vrienden en hij kan erg goed tekenen. Samen met zijn drie andere vrienden zit hij op school in de AV club (Audio Visual Club), onder leiding van Mr Scott Clarke, leraar biologie en aardrijkskunde. Naast dat ze samen D&D spelen, zijn ze ook geïnteresseerd in natuurkundige dingen en science fiction en fantasy.

Will woont samen met zijn moeder Joyce en oudere broer Jonathan in een wat armer deel van Hawkins in een kleine bungalow. Zijn ouders zijn gescheiden en zijn vader  Lonnie bekommert zich niet erg veel om hen, maar is egoïstisch en nooit een echte vader geweest.

Joyce Byers

Joyce daarentegen is een zelfstandige moeder die werkt in de lokale supermarkt om de eindjes aan elkaar te knopen, maar probeert er het beste van te maken. Wanneer Will verdwijnt is zij de laatste die de hoop opgeeft en wanneer ze ook maar een miniem teken van hem opvangt doet ze er alles aan om contact met hem te blijven leggen, maar stelt zijn veiligheid altijd boven haar eigen angst en verlangen. Ze hangt het hele huis vol kerstlampjes omdat dit de manier is om met hem te communiceren en hoe gek alles ook klinkt en niemand haar gelooft, ook Jonathan niet, blijft ze volharden en zet ze alles op alles om Will te redden.

Jonathan Byers

Jonathan is de oudere broer van Will. Hij is een beetje een einzelgänger en een apart figuur. Hij houdt van fotograferen en foto’s ontwikkelen en heeft een bijzondere interesse voor Nancy, de oudere zus van Mike. Hij is kapot van verdriet wanneer Will vermist raakt, maar probeert ook realistisch te zijn en gelooft Joyce niet wanneer ze hem vertelt dat Will nog leeft. Echter als hij er met behulp van Nancy er later ook achter komt dat wat Joyce gezien heeft, een vreemd monster dat uit de muur kwam, echt waar is, besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan, met hulp van Nancy. Toch vertelt hij dit niet aan Joyce om haar niet nog ongeruster te maken, liever draagt hij de last alleen, zodat hij Joyce kan ontzien. Als Joyce hier achter komt, is zij boos omdat hij haar moet vertrouwen en ze elkaar moeten helpen en zij zijn moeder is die voor hem hoort te zorgen. Tussen Jonathan en Nancy ontstaat een hechte band, die hen door de verdwijning van Will en Barbara bij elkaar brengt. Hun vooroordelen over elkaar en vooral die van Jonathan over Nancy worden opzij gezet en samen vormen ze een cool koppel dat de strijd aanbindt tegen het monster. De familie Byers heeft het weliswaar niet breed en geen leuke vader, maar met z’n drieën vormen ze een hecht en liefdevol gezin.

Mike Wheeler

Dat is net even iets anders in het gezin Wheeler, dat wordt afgebeeld als een typisch jaren 80 gezin. Ze zijn niet onbemiddeld, wonen in een groot huis. Vader Ted is wat ouder dan moeder Karen, maar compleet onwetend wat er zich allemaal afspeelt in zijn gezin en eigenlijk kan hem dat ook niet zoveel schelen. Ted is dan ook ten alle tijden kalm, want wat niet weet wat niet deert. Karen echter probeert wel enige controle te hebben over haar kinderen, maar alleen de kleine Holly is daar nog gevoelig voor.

Mike is een jongen met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en daadkracht en altijd vol vertrouwen en hoopvol. Hij is van de jongens de eerste die Eleven gelooft en weet dat Will nog leeft en nooit de moed of het vertrouwen opgeeft. Mike wordt ook een beetje verliefd op Eleven, wat voor een breuk zorgt tussen hem en Lucas. Mike is ook degene die Eleven verbergt in het souterrain en eten voor haar meesmokkelt.

Nancy Wheeler

Nancy is een meisje dat stijgt in populariteit wanneer ze iets krijgt met de bink van de school Steve Harrington. Ze sleept haar beste vriendin Barbara hierin mee, die daarop verdwijnt. Nancy is een stoere vastberaden meid die veel geeft om haar vriendin en het juiste wil doen, ook al komt ze daardoor zelf in de problemen. Ze heeft als enige medelijden met Jonathan die zijn broertje kwijt is, en helpt hem, zeker wanneer ook Barb is verdwenen. Nancy kan goed schieten en aarzelt niet om te vechten. Ze heeft geen bijzondere band met Mike, maar daar komt na dit avontuur verandering in wanneer ze elkaar eindelijk echt leren kennen.

Dustin Henderson

Dustin is de grapjas van het groepje en sociaal en emotioneel de slimste. Hij heeft precies door wat er speelt tussen mensen en wijst hen daar ook op. Hij is degene met de meeste fantasie en is direct onder de indruk van de kunsten van Eleven, die hij soms zonder het zelf door te hebben, als een hondje die trucs kan behandelt. Dustin is enig kind en woont met zijn moeder Claudia. Dustin is erg vriendelijk, trouw en blijft goed nadenken.

Lucas Sinclair

Lucas is degene die jaloers wordt op Eleven. Al zijn hele leven woont hij naast Mike en is zijn beste vriend en nu verkiest Mike ineens Eleven boven hem. Hij noemt Eleven dan ook steevast de Weirdo en vertrouwt haar niet. Voor hetzelfde geld is zij het monster en gevaarlijk. Wanneer hij en Mike ruzie krijgen en vechten, gooit Eleven hem met haar telekinetische krachten van Mike af. Gelukkig met behulp van Dustin wordt die ruzie weer bijgelegd, zeker wanneer de nood echt aan de man is en Brenner hen op het spoor is. Lucas is degene die het meest realistisch wil blijven denken en de minste fantasie heeft, waardoor hij negatiever en wantrouwiger is. Maar uiteindelijk gaat bij hem ook vriendschap boven alles. Hij woont samen met zijn ouders en zijn jongere zusje Erica.

Eleven

Eleven is het mysterieuze meisje dat een slechte woordenschat heeft, wereldvreemd is, en alleen lijkt te luisteren naar Mike. Hij leert haar nieuwe woorden en begrippen en vooral het begrip vriendschap. Ze vertrouwt bijna niemand en is bang voor kleine ruimtes. Ze heeft kort gemillimeterd haar en iedere keer wanneer ze haar krachten gebruikt krijgt ze een bloedneus. Ze houdt erg van Eggo Waffles. Haar hele leven heeft ze doorgebracht in het Hawkins Lab en Brenner noemt zij Daddy. Zij werd telkens onderworpen aan wrede proeven en tests, die ze soms weigert. In plaats van een kat te doden, doodt ze de bewakers die haar terug brengen naar haar kamer. Omdat zij verantwoordelijk is voor het openen van het portaal, de Gate, denkt zij dat zij ook een monster is. Ze heeft instinctief een moreel besef, maar doodt zonder scrupules de slechte mensen en is daardoor best gevaarlijk. Ook verdedigt ze haar vrienden en vooral Mike op felle wijze en redt ze hem van een wisse dood wanneer hij van de klif af is gesprongen na bedreigingen van de twee pestkoppen op school, Troy en James. Eleven is de enige die de kracht heeft om de Demogorgon te verslaan, maar dat kost al haar kracht en is daarna op raadselachtige wijze verdwenen.

stranger things season 1
Eleven defeats the Demogorgon/ Netflix

Jim Hopper

Jim Hopper is gescheiden nadat zijn dochtertje Sarah is overleden aan kanker. Hij heeft het hier erg moeilijk mee en leeft een eenzaam bestaan. Hij is oprecht, doortastend en laat zich niet zomaar iets zeggen. Hij gaat op onderzoek uit en is een man met een open blik. Na zijn eigen onderzoek gelooft hij Joyce direct en gaan verder samen op onderzoek uit.

Steve Harrington

Steve begint als de populaire jongen die egoïstisch is en het met Nancy aanknoopt. Hij is vervelend tegen Jonathan en vernielt zijn camera als hij erachter komt dat hij hen stiekem heeft gefotografeerd. Als hij er dan ook nog achter komt dat Nancy en Jonathan wel erg veel met elkaar optrekken en hij zelfs de nacht bij haar heeft doorgebracht, schrijft zijn beste vriend Tommy met graffiti op de bioscoop dat Nancy een slet is. Nadat Jonathan hierdoor met hem in gevecht is geraakt, en hij vreselijke dingen over hem heeft gezegd en over Will, ziet hij toch in dat hij fout zit. Hij breekt met Tommy en zijn zogenaamde vrienden en probeert het goed te maken met Jonathan waardoor hij met zijn neus in de boter valt als op dat moment Nancy en Jonathan het monster proberen te lokken en te verslaan. Steve laat dan zien dat hij moedig is, en toch een goede jongen is en vecht met hen tegen het monster voor wat hij waard is. Met Kerst geeft hij samen met Nancy een fotocamera cadeau aan Jonathan om het helemaal goed te maken.

Wat er in Seizoen 2 gebeurde:

stranger things season 2
Dart the Demodog/ Netflix
 • Het is een jaar later vlak voor Halloween 28 oktober 1984.
 • Murray Bauman is door de familie Holland, de ouders van Barb ingehuurd om haar te zoeken.
 • Nancy en Steve bezoeken de Hollands regelmatig, maar Nancy heeft een schuldgevoel dat ze hen niks mag vertellen.
 • Er is een nieuw meisje op school Max(ine) Mayfiled, waar Dustin en Lucas gelijk een oogje op hebben.
 • Mike treurt nog steeds om El.
 • Will is nog steeds onder controle bij het Hawkins Lab, nu onder leiding van Dr Sam Owens, die zegt dat Will leidt aan een soort PTSS.
 • Will heeft last van visioenen en krijgt steeds een kijkje in de Upside Down waar hij een enorm Shadowmonster ziet.
 • Joyce heeft nu een relatie met Bob (the brains) Newby, die van niks van vorig jaar op de hoogte is.
 • In flashbacks zien we hoe El na het verslaan van de Demogorgon terecht kwam in de Upside Down en zich een weg terugvocht naar de gewone wereld, waar zij in de bossen overleefde, totdat Jim Hopper haar vond, die al die tijd naar haar op zoek was.
 • Hopper neemt El in huis, maar houdt haar verborgen en ze mag het hutje in het bos niet verlaten.
 • Dustin vindt een wezentje in de vuilnisbak, dat eruit ziet als een soort salamanderslak, en noemt hem Dart (D’Artagnan).
 • Dart blijkt later te vervellen in een steeds groter wezen en uiteindelijk een Demodog, familie van de Demogorgon.
 • Will volgt na een zoveelste aanval de raad van Bob op: confronteer je nachtmerrie en verjaag het, waarop het Shadowmonster juist bezit van hem kan nemen.
 • Mike is de enige van de jongens die zich ook nog om Will zorgen maakt en gaat naar hem toe.
 • Onder de oogstvelden in Hawkins blijkt een heel ondergrond tunnelstelsel te zitten van de Upside Down; het verspreidt zich.
 • Wanneer Hopper er een kijkje gaat nemen, raakt hij daar gewond en gevangen.
 • Will heeft in een soort trance allemaal 3D tekeningen gemaakt van dit stelsel, een labyrint dat Bob weet te ontcijferen, waardoor Joyce, Bob, Mike en Will hem weten te vinden en te redden.
 • Dan komt ook de militaire afdeling van Hawkins om de tunnels in brand te steken, waarop Will een enorme toeval krijgt en in een soort coma raakt en naar Hawkins wordt gebracht, waardoor ook Bob op de hoogte wordt gebracht.
 • Nancy en Jonathan hebben de mensen van Hawkins Lab in de val gelokt en een bekentenis van Owens op tape, waarmee ze naar Murray gaan, die er een onwaar maar acceptabeler verhaal van weet te maken, wat de mensen wel zullen geloven.
 • Ondertussen bloeit er wat op tussen Nancy en Jonathan en erkennen ze dat ze verliefd zijn op elkaar.
 • Na een fikse ruzie voordat Hopper de tunnels ging inspecteren is El van huis weggelopen en ging op zoek naar haar moeder. Ze komt aan bij Terry en haar zus Becky, en komt erachter wat er met Terry is gebeurd, dat El eigelijk Jane heet en dat er nog een meisje was.
 • El gaat naar Chicago op zoek naar dat meisje, Kali, waar ze terecht komt bij haar criminele bende die wraak neemt op alle mensen die hen kwaad hebben gedaan.
 • Kali leert El’s krachten optimaal te gebruiken en neemt haar mee om wraak te nemen op degene die elektrotherapie heeft toegepast op Terry waardoor ze in een katatonische staat verkeert.
 • El moet hem doden, maar weigert dit als ze ziet dat hij ook kinderen heeft en ze beseft dat Mike haar nodig heeft.
 • Want in het Hawkins Lab, is Will een spion van het Shadowmonster geworden en wil wraak nemen op de militairen en stuurt alle Demodogs af op het lab.
 • Die Demodogs werden eerst door Dustin en Steve en ook Lucas en Max, die door Lucas op de hoogte is gebracht, naar het verlaten schrootterrein gelokt, nadat Dustin hulp vroeg aan Steve om de gevaarlijke Dart te vangen.
 • Met behulp van Dr Owens en Bob weten Hopper, Joyce, Mike en Will uit het Lab te ontsnappen, maar Bob moet dit met zijn leven bekopen.
 • Ze brengen Will naar huis, maar worden gevonden door een Demodog en El die hem uitschakelt.
 • Ze beseffen dat Will nu een spion is van de Shadowmonster/de Mind Flayer zoals Dustin hem noemt en ondervragen hem.
 • Will vertelt hen via morse code dat ze de Gate dicht moeten doen.
 • Want wanneer de Gate sluit zullen ook alle Demodogs sterven, omdat ze een hive mind hebben en met elkaar verbonden zijn, maar dus ook Will.
 • Terwijl Hopper en El terug gaan naar het Lab om de Gate te sluiten, gaan Joyce, Jonathan en Nancy naar het hutje van Hopper om de Mind Flayer uit Will te krijgen.
 • Steve blijft bij het huis van de Byers met Dustin, Mike, Lucas en Max.
 • Mike wil ook helpen en na een confrontatie met Billy, de stiefbroer van Max die Steve helemaal in elkaar slaat, gaan de jongens met een gewonde Steve naar de tunnels om deze in brand te steken om de Mind Flayer te verzwakken.
 • Hierdoor zien Hopper en El kans om langs de Demodogs te komen, die even verdoofd worden, en is het het laatste duwtje om de Mind Flayer uit Will te branden.
 • Terwijl El het gevecht aan gaat met de Mind Flayer en de Gate sluit, verdedigt Hopper haar tegen de Demodogs.
stranger things season 2
Steve, Lucas, Max, Mike and Dustin/ Netflix
 • Een maand later, wordt Barb eindelijk begraven en geeft Hawkins Lab toe dat haar dood hun schuld is door een chemische lekkage. Dan is het tijd voor het schoolbal de Snow Ball.
 • Dustin wordt opgehaald en gebracht door Steve, die zich nu een beetje als zijn oudere broer gedraagt.
 • Lucas vraagt Max ten dans.
 • El komt voor Mike.
 • Will wordt ook ten dans gevraagd.
 • Alleen Dustin wordt afgewezen, waarop Nancy hem ten dans vraagt en alle meisjes jaloers worden.
 • Dr Owens heeft een geboortecertificaat geregeld voor El en is zij nu officieel Hoppers dochter.
 • Alles lijkt een goed einde te hebben, maar het laatste shot van de school draait langzaam ondersteboven en zien we de Mind Flayer boven de school opdoemen…

Nieuwe personages

Mind Flayer/Shadowmonster

Dit is de grote nieuwe vijand van dit seizoen en veel gevaarlijker dan een Demogorgon. De Mind Flayer is een intelligent wezen dat de wereld wil overnemen en de mensen als een inferieur ras ziet. Hiervoor gebruikt hij zijn leger van Demodogs die hij controleert door middel van een Hive Mind. Een gezamenlijk en gedeeld bewustzijn, waardoor hij via hen alles kan voelen. En zo ook via Will, wanneer hij met zijn zwarte rook tentakel bezit van hem neemt. Al snel blijkt wel wat de zwakheden zijn van de Mind Flayer: hij kan niet tegen water en niet tegen warmte. De Mind Flayer gedraagt zich als een virus in het lichaam van Will. Om de Mind Flayer dan ook uit hem te krijgen, verhitten ze Will.

De oorspronkelijke Gate bestaat nog steeds in het Lab, maar vlak voor deze Gate bevindt zich nu een enorm gat in de grond dat leidt naar een diep ondergrondse Gate die nog veel groter is en van waaruit de tunnels de Upside Down zich onder Hawkins verspreiden, door toedoen van de Mind Flayer. Het is deze Gate die El moet sluiten.

stranger things season 2
El closes the Gate/ Netflix

Max Mayfield

Zij is met haar moeder en stiefvader en stiefbroer Billy naar Hawkins verhuisd. Zij houdt van gamen en van skaten en zowel Dustin als Lucas vinden haar gelijk leuk en willen haar ook bij hun groepje betrekken. Mike wil hier niets van weten en wil niet dat zij El vervangt. Als Max Mike spreekt en zegt dat ze hem begrijpt en niet haar plaats wil innemen, ziet El die stiekem naar Mike op zoek was gegaan omdat ze hem vreselijk miste, hen samen en denkt wel dat zij al vervangen is, wat haar een extra zetje geeft om weg te lopen. Om in de gunst te komen van Max, vertelt Lucas haar alles. Maar zij gelooft er niks van, totdat ze de Demodogs ziet. De stiefbroer van Max, Billy is een irritante agressieve naarling.

Bob Newby

Bob is de nieuwe liefde van Joyce en werkt bij de Radio Shack. Hij is heel intelligent en heeft ook vroeger de AV club, waar de jongens nu lid van zijn opgericht. Hij is erg aardig en een beetje sullig en Jonathan vindt hem niks, maar Will vindt hem erg aardig. Bob is de enige die (naast de onbekende wetenschappers en militairen van het Lab) dood gaat.

Murray Bauman

Murray was een journalist van de Chicago Sun-Times en is een enorme complot theorie denker. Hij brengt de humor erin en is een zeer apart, maar vasthoudend en slim figuur die met behulp van Nancy en Jonathan het voor elkaar krijgt om de dood van Barb te wreken.

Erica Sinclair

Erica is het jongere en hilarische zusje van Lucas die hem constant treitert. Ze is super bijdehand en zo grappig. We want more Erica in het derde seizoen.

What’s Next?

Dus de Gate is dicht, maar de Mind Flayer leeft nog wel. Wat betekent dit voor het derde seizoen? Welk avontuur staat de jongens, El, Hopper, Joyce, Jonathan, Nancy en Steve nu weer te wachten? Kan jij ook al niet wachten totdat het derde seizoen eindelijk begint?

Wil je meer lezen over Stranger Things? Klik dan op onderstaande links:

Reviews:

Editorials: