Riverdale Chapter 38 seizoen 3 aflevering 3: Wie is toch de Gargoyle King?

riverdale season 3 episode 3
The CW

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil verdomd graag weten wie of wat de Gargoyle King is?

Maar laten we beginnen met Archie. Dit zit nog steeds in de gevangenis en het ziet er alleen maar slechter voor hem uit, met de nasty spelletjes van de directeur, waarbij Archie als een gladiator tegen zijn medegevangen moet vechten. Niet mijn meest favoriete wending en of verhaallijn en het leidt alleen maar af van wat ik echt wil weten.

Degene die ook afleidt is Ronnie met haar SpeakEasy club, oftewel La Bonne Nuit, gesitueerd onder Pops en een chique nachtclub voor de Riverdale Highers. Heel sexy allemaal, maar wederom niet de verhaallijn waar ik elke week met smart op wil wachten.

Dat wil echter niet zeggen dat deze verhaallijn met Ronnie, er eindelijk voor zorgt dat Josie meer aandacht krijgt. Wat een optreden! En prachtig gefilmd. Dat moet je de makers van Riverdale toch nageven, het ziet er allemaal superslick uit en wat een prachtige cinematografie en kleurgebruik, het is om van te smullen.

Ook mooi meegenomen is dat Ronnie met mijn favoriete koppel (naast Betty en Jug) en powercouple Cheryl en Toni een nachtelijke inbraak pleegt bij de White Wyrm om foto’s te maken van het geheime drugslab. Wederom genieten geblazen met de komische spannende muziek en de drie babes die superstoer zijn.

Gryphons and Gargoyles

Maar terug naar de echte duistere ‘So Below’ kant van Riverdale. Want waar iedereen wel weet heeft of kan hebben van de foute praktijken in de jeugdgevangenis en het drugslab en chantage en afpersingspraktijken, woedt er een hele enge ondergrondse bovennatuurlijke beweging. De G&G, het spel Gryphons and Gargoyles. Het spel waar de ouders meer vanaf weten en wat FP en Alice koste wat kost willen voorkomen dat Betty en Jug er meer over te weten komen. Wat G&G nu precies is, weten we nog steeds niet.

Wel dat Betty en Jug een beetje macaber seksen in de bunker van de inmiddels dode Dilton en Ben die de vorige aflevering met een glimlach zich uit het raam van het ziekenhuis wierp om te pletter te vallen, om op te stijgen in het rijk van de Gargoyle King.

The Farm

Nu is alleen nog Ethel over, princess Etheline en ze geeft Jug permissie om toe te treden tot G&G, omdat hij waardig kan zijn. Betty sowieso niet, what is that all about? Dat geeft Betty wel de kans om eens rond te neuzen op de jeugdafdeling van The Farm die Evelyn Evernever mocht oprichten op Riverdale High. Betty is de enige aanwezige en doet net alsof ze toe wil treden tot The Farm, waarop ze eenmaal thuis geconfronteerd wordt door de Farmleden en Evelyn en Alice, maar ook met het feit dat Alice wel eventjes flink uit de school is geklapt over Chic, Hal, het lijk en de duistere kant van Betty zelf. Fijne move, Alice en dan ook nog eens doodleuk tegen je eigen dochter zeggen dat je de Farm meer vertrouwt dan haar… Of Alice is gek geworden, of stiekem altijd een naar mens geweest, of er is iets flink mis met de Farm. Ik gok op het laatste.

riverdale season 3 episode 3
The CW

Hell Caster

Ondertussen speelt Jug met Ethel G&G en kiest het personage Hell Caster, dat klinkt al niet zo heel erg positief en gezond en wie weet wat Jug hiermee over zich heeft afgeroepen. Maar goed, het spel G&G wordt gespeeld en stelt Jug uiteindelijk ook voor de keuze om uit een van twee bekers te drinken. Het lot bepaalt door het werpen van een munt. Gryphons it is. Jung drinkt! NOOOO! Maar gelukkig is het kool aid. Na de eis van een kus krijgt Jug van Ethel de regels van het spel, oftewel de Kings Scripture. Maar tot zijn grote schrik drinkt Ethel van de andere beker. Gelukkig is Jug net op tijd om haar naar het ziekenhuis te brengen.

Betty weet nu dat hun ouders meer weten van G&G. Dat the Farm niet echt zuivere koffie is. Jug weet dat het spel door hun spelers zeer serieus wordt genomen en dodelijk is. Maar het fijne weten ze er nog niet van. Helemaal niet als FP en Alice het regelboek vinden en verbranden. Het zal voor altijd een raadsel blijven wat G&G was. Maar nu kan in ieder geval niemand anders meer het slachtoffers ervan worden.

The Scripture of the Gargoyle King

Tenminste… de volgende dag heeft iedereen het Scripture in zijn kluisje gekregen op school en leest iedereen het met volle interesse. En Ethel… die zien we tegen de Gargoyle King zeggen dat ze zijn woord heeft verspreid en dat haar taak erop zit.

De Gargoyle King is weliswaar in volle  glorie te zien en angstaanjagend. Maar Wat is het. Of is het Wie is het?

Wil je meer lezen over Riverdale? Klik dan op onderstaande links: