Riverdale Chapter 37 seizoen 3, aflevering 2: Riverdale wordt duisterder dan ooit

riverdale season 3
The CW

Ben je al bang voor de Gargoyle King?

Zoals de lijkschouwer Curdle al mooi wist te zeggen; wat er met Dilton is gebeurd is donkerder dan het gebeuren met Jason Blossom en duisterder dan de Black Hood. Een waarschuwing van de makers dus, beware…

Denk je eerst dat je in een soort Westside Story in de gevangenis terecht bent gekomen met Archie, met zware jongens en wulpse cheerleaders en een vermomde Ronnie,

beland je vervolgens in een ware horror film.

Men neme een creepy bunker waarin Betty en Jug allemaal spullen vinden die te maken hebben met het bordspel dat Ben en Dilton speelden, Gryphons and Gargoyles. Dilton is overigens dood, Ben in levensgevaar en een boy scout is zoek. Deze laatste zorgt voor een goede jumpscare in de bunker.

Ethel Muggs heeft er als princess Etheline ook van alles mee te maken, maar durft niets te zeggen en krijgt een toeval. Heel toevallig, of juist wel helemaal niet, staat Evelyn, de dochter van Edgar Evernever (briljante naam trouwens) de leider van The Farm er vlakbij toe te kijken.

Betty dacht overigens dat ze het hele voorval met de baby’s in de tuin had gehallucineerd, maar gaat daar misschien wel anders over denken nadat ze samen met Jug midden in de nacht in het bos de Gargoyle King is tegengekomen. Of zou iemand zich verkleed hebben, of bestaat hij echt? Ethel staat doodsangsten uit, die gelooft er zeker in.

Dat er iets heel vreselijks aan de hand moet zijn, maakt de laatste scène wel duidelijk, als we zien dat alle ouders, vrienden en vijanden, Fred, Alice, FP, Hermione, Tom, Hiram, Penelope en Sierra allemaal samen zijn gekomen omdat ze zich zorgen maken om hun kinderen. Dat is nog eens een twist, die had ik niet zien aankomen. Zelfs Hiram die kosten nog moeite bespaard om Archie het leven zuur te maken is aanwezig. Dus wát dan?

Wat is er vroeger gebeurd dat zo verschrikkelijk was, zo beangstigend dat gezworen vijanden een pact sluiten om hun kinderen te redden? Wat gebeurt er allemaal opnieuw? Hoe duister gaan we het krijgen in Riverdale? En Archie? Die mist alles. Of zit hij veilig achter slot en grendel?

Is alles een levensgevaarlijk spel? Of gaan we ons echt op het bovennatuurlijke pad begeven? Is het al volgende week?

Wil je meer lezen over Riverdale? Klik dan op onderstaande links: