Verwacht: The Haunting of Hill House vanaf 12 oktober op Netflix

the haunting of hill house season 1 netflix

De trailer van de nieuwe Netflix serie The Haunting of Hill House is gearriveerd en zo te zien belooft het een griezelig enge serie te worden.

Nu we de mooie zomerdagen weer achter ons hebben gelaten en we stormachtige en regenachtige herfstdagen voor de boeg hebben, weet Netflix ons flink bezig te houden, want wat is er fijner dan op zo’n herfstige dag onder een dekentje op de bank te kruipen en griezeligheden te kijken. En omdat oktober de horrormaand bij uitstek is vanwege Halloween, speelt Netflix daar natuurlijk goed op in.

Eerder zagen we al de creepy beelden van rituelen en een eng monster in het derde seizoen van Riverdale, waar we vanaf 11 oktober iedere week van kunnen genieten. En dan kunnen we gelijk door de volgende dag met The Haunting of Hill House. Wanneer je dat het hele weekend gebingewatched hebt (kan makkelijk), is het nog maar anderhalve week wachten en dan door met Chilling Adventures of Sabrina, de witchy spin off van Riverdale dat vele malen duisterder en occulter is dan Riverdale, maar wel een coming of age verhaal blijft.

Zo niet The Haunting of Hill House, dat beslist geen coming of age verhaal is, maar wel een bovennatuurlijke horror. Waar het originele verhaal van Shirley Jackson uit 1959 redelijk spooky is, maar het meer gaat om het psychologische aspect en het altijd de vraag blijft of het er spookt, is de film The Haunting uit 1963 al wat enger met een aantal flinke poltergeist effecten. De trailer van deze nieuwe serie, en geheel nieuwe benadering van het originele verhaal, laat er echter geen gras over groeien. Sterker nog, het zal me niets verbazen dat al het gras rondom het huis dood gaat, want wat de trailer laat zien, laat geen twijfel meer bestaan of het er echt spookt. En het daar levensgevaarlijk vertoeven is.

“Een groep broers en zussen groeit op in het huis dat later bekend staat als het beroemdste spookhuis van het land. Als volwassenen keren ze ten tijde van een tragedie weer terug om hun geesten te confronteren. Maar zijn het slechts spoken in hun hoofd of dwalen ze echt door het huis…”

Maar niet alleen de creepy ghosts of wat het dan ook blijken te zijn, zijn angstaanjagend, maar wat het kleine meisje allemaal voor schokkende dingen zegt waar ze bang is voor is om over te dromen, is misschien nog wel velen malen verontrustender en brengt ook dat psychologische aspect weer terug. Het is duidelijk niet pluis in Hill House en er opgroeien blijkt geen pretje. Zelfs wanneer de kinderen volwassen zijn en terugkeren naar de nachtmerrie van hun kindertijd, zal blijken dat die nachtmerrie nog helemaal niet voorbij is.

Het leuke is dat het niet alleen voor de schermen gaat over een familie maar dat er achter de schermen ook door een (film)familie aan de serie is gewerkt. De serie is gemaakt door Mike Flanagan die al veel bekende (bovennatuurlijke) horrors op zijn naam heeft staan waaronder Gerald’s Game 2017, Ouija: Origin of Evil 2016, Before I Wake 2016 en Oculus 2013. Maar hij maakt deze nieuwe serie niet met onbekenden.

De rollen worden onder andere vertolkt door zijn vrouw in real life Kate Siegel (Ouija: Origin of Evil en Gerald’s Game), Carla Gugino (Gerald’s Game), Henry Thomas (Ouija: Origin of Evil, Gerald’s Game), Elizabeth Reaser (Ouija: Origin of Evil) en Lulu Wilson (Ouija: Origin of Evil en Annabelle: Creation 2017) hebben allemaal eens met hem en zelfs ook al met elkaar gewerkt.

Maar ook Timothy Hutton, Oliver Jackson-Cohen en onze eigen Michiel Huisman zijn van de partij.

De cast krijgt het in iedere geval flink te verduren in de eerste beelden van de trailer. Dezen beelden zien er niet alleen erg eng uit, maar ook de sfeer is erg duister, maar de cinematografie heeft ook wel een aantal mooie gedetailleerde en spooky beelden te bieden. Hopelijk gaat deze bovennatuurlijke horror voor een aantal slapeloze nachten zorgen. Wie maakt jou wakker wanneer je droomt dat je dood gaat en op de koude tafel ligt klaar om ontleed te worden…

Vanaf 12 oktober (in zijn geheel) te zien bij Netflix. De serie bestaat uit 10 afleveringen en is dus lekker bingewatchwaardig. Veel horrorplezier!

→ Lees hier het uitgebreide review van The Haunting of Hill House

the haunting of hill house season 1 netflix
Hill House
the haunting of hill house season 1 netflix
a happy family
the haunting of hill house season 1 netflix
cinematography gets creepy
the ahunting of hill house season 1 netflix
scary nightmares…
the haunting of hill house season 1 netflix
that becomes real…
the ahunting of hill house season 1 netflix
all too real…