Verwacht: Mini-Serie And Then There Were None vanaf 23 september op BBC First

and then there were none mini series 2015
BBC

And Then There Were None is het spannende en ingenieuze moordmysterie van Agatha Christie die vanaf zondag 23 september te zien is op BBC First.

Eén van de bekendste en ingewikkeldste moordmysteries van Agatha Christie. Geschreven in 1939 is het boek al vele malen verfilmd, geadapteerd in tv series, er zijn radiohoorspelen van gemaakt alsook toneelstukken. En in 2015 werd er een mini-serie gemaakt met een aantal bekende acteurs in de hoofdrollen.

Het scenario is geschreven door Sarah Phelps en de regie is van Craig Viveiros. In de hoofdrollen zien we onder andere Charles Dance (Game of Thrones), Burn Gorman (Torchwood), Aidan Turner (The Hobbit) Sam Neill (In the Mouth of Madness) en Miranda Richardson (Harry Potter) om maar enkelen te noemen.

“Een roekeloze playboy. Een gebrekkige Rechter. Een nerveuze zakenman. Een getroebleerde arts. Een godvrezende oude vrijster. Een gouvernante met geheimen. Een generaal gebukt onder schuld. Een nietsontziende huurling. En twee nerveuze bedienden. 10 vreemden worden op een eiland bij elkaar gezet door ene U.N. Owen, waar ze vast komen te zitten. Al gauw worstelen ze met hun eigen geweten en leggen ze één voor één het loodje op volgorde van een kinderversje. Er bevindt zich een moordenaar onder hen. Maar wie?”

Zoals het rijmpje al doet vermoeden en aangezien de titel van de serie ook de laatste regel is van het versje, heeft niemand een schijn van kans. Met een ingenieus plot, tien mensen met iets verschrikkelijks op hun kerfstok en 10 schokkende moorden, en een knaller van een twist zal deze serie die ook hoog gewaardeerd wordt op IMDb met een 8, een heerlijk moordmysterie zijn voor de liefhebber.

De serie heeft in totaal 3 afleveringen, die ieder een uur duren. Drie uur moord, doodslag en mysterie! Kan jij raden wie de moordenaar is? 

Vanaf zondag 23 september om 22:00 dus te zien op BBC First.

← Lees ook het review van het boek van Agatha Christie And Then There Were None

Kan je echt niet wachten om te weten wie de moordenaar is en hoe het plot in elkaar steekt? (Foei) Klik dan stiekem hier. Niet verder vertellen.

and then there were none mini series 2015
BBC