Verwacht: Chilling Adventures of Sabrina Seizoen 1 vanaf 26 oktober op Netflix

chilling adventures of sabrina season 1

Fan van Riverdale? Dan mag je zeker deze serie die van dezelfde maker is en zich afspeelt in het Archie Comic Universum niet missen. Maak je klaar voor de sweet sixteen van een teenage witch in het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina!

In de trailer van het derde seizoen van Riverdale, kon je al zien dat dit nieuwe seizoen een duistere kant op gaat. Maar waarschijnlijk niet zo duister als de nieuwe serie van dezelfde maker Robert Aguirre-Sascasa, Chilling Adventures of Sabrina.

Ook deze serie komt oorspronkelijk van de Archie Comics, net zoals Riverdale en speelt zich af in het stadje Greendale, dat vlak bij Riverdale ligt. Sabrina woont samen met haar twee tantes, Hilda en Zelda en haar kat Salem. Als je haar niet kent van de comics die al weer stammen uit 1962, ben je misschien wel bekend met het karakter uit de sitcom Sabrina de Teenage Witch (1996-2003), die een komische insteek had en waar Sabrina werd vertolkt door Melissa Joan Hart.

Dit keer echter wordt de serie rondom de jonge heks Sabrina een stuk duisterder en wordt Sabrina vertolkt door Kiernan Shipka die je misschien kent van de film February/The Blackcoat’s Daughter (2015).

“Sabrina worstelt met haar tweeledige karakter, half mens, half heks, moet zij zich in beide werelden zien staande te houden, terwijl ze het op moet nemen tegen kwade krachten die haar, haar familie en de wereld van de mensen bedreigen.”

Verwacht dus een supernatural coming of age verhaal, met occulte krachten, duistere bovennatuurlijke zaken en hekserij.

Vanaf 26 oktober zal het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina op Netflix te zien zijn. Het zijn in totaal 10 afleveringen, die als ik het goed begrijp, allemaal tegelijk online komen en je lekker kan bingewatchen, zo vlak voor Halloween. Ik kan in ieder geval bijna niet meer wachten.

→ Lees hier het review van het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina

chilling adventures of sabrina season 1
demons…/ Netflix
chilling adventures of sabrina season 1
creepy girls…/ Netflix
chilling adventures of sabrina season 1
occult rituals…/ Netflix
chilling adventures of sabrina season 1
and witchcraft/ Netflix