Verwacht: Mini-Serie Maniac vanaf 21 september op Netflix

series maniac 2018 netflix
Netflix

Ben je fan van de absurdistische, surrealistische, bizarre en mind-blowing serie Legion? Dan is de nieuwe aankomende mini-serie Maniac vast iets voor jou.

Maniac is een duistere science fiction comedy met een filosofische insteek, gebaseerd op de Noorse mini-serie Maniac (2014) van Hakon Bast Mossige en Espen PA Lervaag.

Deze nieuwe versie is geschreven door Patrick Somerville en geregisseerd door Cary Fukunaga. Emma Stone zal in de huid of beter gezegd, het brein van Annie kruipen en Jonah Hill zal Owen vertolken. Justin Theroux zal de rol van de arts met het moedercomplex op zich nemen. Niet de minsten en zowel de cast als de premisse als de ijzersterke trailer beloven dan ook heel veel. 

“Tijdens een experiment van een mysterieus farmaceutisch bedrijf trekken twee mensen naar elkaar toe. Annie Landsberg is doelloos en gefixeerd op relaties die stuk zijn gegaan en Owen Milgrim is de zoon van een rijke familie en waarschijnlijk schizofreen. Dr James K. Mantleray, beweert dat hij alles in het brein kan repareren, zonder bijeffecten, maar is het brein zo makkelijk te fixen?”

De trailer neemt ons mee in de hoofden van Annie en Owen en in deze bizarre reis komen ze telkens in andere werelden terecht. Het is zoals Annie in de trailer zegt multi reality brain magic. Maar steeds wanneer ze tijdens het experiment van elkaar worden gescheiden vinden ze hun weg naar elkaar terug. Op gegeven moment weet Owen niet meer wat echt is en wat niet en hopelijk geldt dat straks ook voor de kijkers.

De trailer ziet er bizar goed uit. Surrealistisch, absurdistisch, vervreemdend, spannend, duister en komisch, met prachtige vormgeving.

De serie heeft 10 afleveringen die elk 30 minuten duren. Een serie dus om in één ruk achter elkaar door te kijken, want zoals de trailer eruit ziet, wil je dat.

Nog even wachten en dan kunnen we beginnen in deze bizarre trip door het nog altijd mysterieuze brein.

De serie is vanaf vrijdag 21 september in zijn geheel te zien op Netflix. Happy bingewatching!

→ Lees hier het review van de mini serie Maniac

series maniac 2018 netflix
Justin Theroux/ Netflix
series maniac 2018 netflix
the Experiment/ Netflix
series maniac 2018 netflix
Jonah Hill and Emma Stone/ Netflix