Verwacht: Serie The Haunting of Hill House binnenkort op Netflix

the haunting of hill house 2018 series netflix

Netflix is goed bezig met nieuwe horror series aan te bieden. Dit keer geen originele serie, maar wel met Michiel Huisman!

Heb je The Innocents al helemaal uitgekeken? En Ghoul ook al? Geen nood binnenkort is er weer een nieuwe horror serie te zien op Netflix, alleen moeten we daarvoor wel een dikke maand wachten.

De nieuwe serie The Haunting of Hill House is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1959 van Shirley Jackson. In 1963 is hier al gelijk een film over gemaakt, die zeer getrouw het originele verhaal volgt. Dit keer is het verhaal stukken anders:

“Een groep broers en zussen groeit op in het huis dat later bekend staat als het beroemdste spookhuis van het land. Als volwassenen keren ze ten tijde van een tragedie weer terug om hun geesten te confronteren. Maar zijn het slechts spoken in hun hoofd of dwalen ze echt door het huis…”

Deze nieuwe insteek klinkt interessant en biedt genoeg mogelijkheden om er een echte horror van te maken. Hoe dit nog refereert aan het origineel van Shirley Jackson, is nog onduidelijk. Het betekent wel dat de geliefde personages Eleanor en Theo niet te zien zullen zijn.

Wie wel te zien is, is Michiel Huisman die de rol van Steven Crane zal vertolken.

Om de tussentijd van die lange maand door te komen, kan, wie alvast nieuwsgierig is geworden naar het origineel, ondertussen het boek lezen. Echt een aanrader. Zowel een echt spooky verhaal, als met een psychologische ondertoon en met vileine humor geschreven. En kijk daarna ook gelijk de film, die de humor en het psychologische aspect wat achterwege laat, maar daarom des te enger is geworden.

→ Lees hier het review van de serie The Haunting of Hill House

← Lees hier het review van het boek The Haunting of Hill House

← Lees hier het review van de film The Haunting