Verwacht: Once Upon A Time Seizoen 7 binnenkort op Netflix

once upon a time season 7

Begin september zal het zevende en laatste seizoen van Once Upon A Time op Netflix te bekijken zijn.

Het zesde seizoen had eigenlijk al een afgesloten einde, waarbij iedereen zijn happy ending kreeg en ze allemaal nog lang en gelukkig leefden. 

Henry Mills

Iedereen? Behalve the Author, Henry Mills, de zoon van Emma Swan, en geadopteerde zoon van Regina Mills, aka de Evil Queen, althans voormalige. Zijn verhaal moet nog beginnen.

Maar met een legendarische familie, met een opa die Prince Charming is en zijn andere opa Repelsteeltje en zijn oma niemand minder is dan Snow White, en een moeder die de Savior is, wil je zelf ook bijzondere en heroïsche avonturen beleven.

In het voorproefje nog in het zesde seizoen zagen we dat Henry volwassen is geworden en in de grote stad woont en dat er aangebeld wordt. Het is zijn dochter Lucy die het boek met Fairy Tales vasthoudt. Maar er is iets vreemds aan de hand, want niet alleen weet hij niet wie zij is, ook het boek herkent hij niet en hij gelooft niet in sprookjes. Wat is hier aan de hand?

We springen in het zevende seizoen door de tijd en belanden 15 jaar later, waar we erachter gaan komen waarom hij geheugenverlies heeft. Zal er een nieuwe vloek zijn uitgesproken? En door wie dan en waarom? En zal Henry dan eindelijk zijn eigen avonturenverhaal beleven? En wie is eigenlijk de moeder van Lucy? We gaan het allemaal zien in het zevende seizoen dat nu wel echt het laatste zal zijn.

Oude en nieuwe cast

Alhoewel de oude cast geheel is vervangen door een nieuwe en de serie als het ware een reboot is van de eerste zes seizoenen, zien we wel een aantal bekenden weer terug. Zoals Lana Parilla die de rol van Regina weer op zich zal nemen. Colin O’Donoghue als Hook zal weer zijn opwachting maken. En ook speelt Robert Carlyle weer de rol van Rumplestiltskin. Jennifer Morrison als Emma Swan zien we in de tweede aflevering nog even terug om afscheid te nemen en te verklaren waarom zij verder geen rol speelt.

Reboot en nieuw begin

Niet alleen is dit zowel een nieuw begin als een herhaling van hoe Emma zelf betrokken raakte bij Storybrooke, doordat Henry haar op kwam zoeken. Nu is het de beurt aan de dochter van Henry, Lucy, om hem te betrekken bij de magische sprookjeswereld die hij door een nog onbekende reden is vergeten.

Alhoewel het begin een reprise is, is het wel een echte reboot. Dit betekent dat de verhaallijnen van de voor ons al bekende sprookjesfiguren en die de eerste zes seizoenen al voorbij zijn gekomen, nu geheel anders worden ingevuld. Want elk sprookjesfiguur heeft niet alleen zijn eigen verhaal, maar meerdere alternatieve verhaallijnen. Dat is precies wat we hier gaan zien. Dat zorgt ervoor dat we niet alleen de bekende figuren weer terug zien, maar wel met een andere verhaallijn en een ander uiterlijk, waardoor de gebeurtenissen dit seizoen meer als een verrassing zullen komen. 

Een nieuwe insteek, met bekende sprookjesfiguren die een nieuwe invulling gaan geven aan hun eigen nieuwe verhaal, zal wat wennen zijn. Zeker voor wie van de eerste zes seizoenen heeft genoten en van die personages is gaan houden. Dit seizoen heeft weliswaar een nieuwe start, maar tevens is dit het echte einde, waardoor deze al nieuwe verhaallijnen niet verder uitgewerkt zullen worden. Dat terwijl het zesde seizoen zo mooi en sprookjesachtig werd afgesloten. Hierdoor lijkt dit zevende seizoen wat overbodig, maar misschien is het toch de moeite waard.