Nieuws: Nederlandse actrice in cast Suspiria (2018)

suspiria 2018
Amazon Studios

Amazon Studios heeft via Bloody Disgusting een nieuwe poster vrijgegeven van Suspiria (2018). En hoe cool, daarop staat een bekende en voorname Nederlandse actrice. Nee, het is niet Carice van Houten. Als je goed naar de foto kijkt kan je haar mischien al spotten.

Suspiria (2018) zal vanaf 15 november in de bioscopen te zien zijn. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1977 toen geregisseerd door Dario Argento. De horror klassieker staat bekend om zijn prachtige gebruik van kleur, een surrealistische sfeer, bijzondere cinematografie, met de indringende muziek van Goblin, grafische gore en moord en een zeer verontrustend verhaal. → Lees hier meer over Suspiria (1977)

“Balletdanseres Suzy Bannion vertrekt vanuit Amerika naar Duitsland naar een gerenomeerde balletschool. Maar als ze daar aankomt, blijkt er meer te schuilen achter de façade van de school. Duistere praktijken en een aantal moorden doen Suzy belanden in een ware nachtmerrie. (Suspiria, 1977)”

De nieuwe film wordt geregisserd door Luca Guadagnino en de rollen worden vertolkt door niet de minsten. Dakota Johnson speelt de rol van Susie. Tilda Swinton zal de rol van Madame Blanc vertolken. En ook Mia Goth en Chloë Grace Moretz, twee van mijn favoriete jonge actrices zijn van de partij.

“Susie Bannion sluit zich aan bij een gerenommeerd balletgezelschap, maar onder de oppervlakte spelen duistere praktijken. Sommigen zullen onder de nachtmerrie bezwijken en anderen zullen eindelijk wakker worden… (Suspiria, 2018)”

Maar ook is er een rol weggelegd voor een Nederlansde actrice. Onze eigen Renée Soutendijk speelt de rol van Miss Huller. Nu doet de naam Miss Huller bij mij geen belletje rinkelen als ik denk aan de originele film uit 1977, dus ik ben benieuwd wat haar aandeel precies zal zijn. In ieder geval luidt de ondertitel: Perfection Commands Sacrifice

Voor degenen die niet direct weten wie Renée Soutendijk is, kennen haar vast wel van de serie Moordvrouw, waarin zij de leidinggevende van het team speelt, Carla Vreeswijk. Daarnaast heeft ze een hele rits aan films en series op haar cv staan, waaronder ook een behoorlijk aantal rollen in Hollywood. Leuk om te weten dat zij als kind een goede turnster was en dus ook helemaal op haar plek is in deze dansfilm.

Alhoewel Suspiria (1977) één van mijn favoriete horror films allertijden is, en remakes niet altijd hun voorganger eer aan doen, heb ik er wel vertrouwen in dat de nieuwe film zowel een ode, als een remake, maar wel met een nieuwe benadering zal worden, waardoor het toch een eigen film zal worden die het origineel niet in de weg zal zitten. En met Renée Soutendijk als Miss Huller mag je deze film helemaal niet meer missen.

→ Lees hier het review van Suspiria (2018)

suspiria 2018 renee soutendijk
Amazon Studios