Riverdale Chapter 35 seizoen 2, aflevering 22: Cassidy Wie? En Jughead nieuws!

 

riverdale brave new world season 2
The CW

Met deze laatste aflevering van het tweede seizoen van Riverdale krijgen we eindelijk antwoord op de brandende vraag of Jughead de beating van Jenny en haar crazy Ghoulies heeft overleefd.

Phew, mensen we kunnen opgelucht ademhalen. He lives! Na een nog ietwat spannende intro waarbij toch eventjes je hart het zwaar te verduren kreeg, want het zal toch niet.., bleek dit een flinke misdirection. Jughead lag gewoon in het ziekenhuis en had een nachtmerrie. Nog een beetje bont en blauw, maar toch redelijk er van af gekomen kan Jughead al snel Betty weer in zijn armen sluiten. En dat heeft ze nodig, na de ontmaskering van haar vader Hal als de Black Hood, vorige week.

Ondertussen gaat Hiram vrolijk verder met het overnemen van Gotham Riverdale. Gelukkig zagen we Veronica al tot inzicht komen met betrekking van zijn acties, en nu kiest ze volledig de zijde van Riverdale, zowel van de North Side als de South Side, steunt ze Archie in zijn kandidaatschap voor klassenvertegenwoordiger en steunt ze Fred in zijn campagne voor het burgemeesterschap, net zoals de hele school trouwens, voormalig Major McCoy en de Serpents. Om nog iets te behouden wat staat voor het pure eerlijke Riverdale heeft Veronica met haar afpersingsgeld de White Wyrm gekocht en dat met Hiram geruild voor Pop’s en haar aandelen in het bedrijf van Hiram, en heeft ze haar trustfonds en creditcards moeten opgeven. Een gebaar dat Veronica een tijdje geleden niet zou hebben gemaakt. Kudos voor haar!

Betty, Jughead, Archie en Veronica zijn weer zoals vanouds echte vrienden, en zijn na ieder hun eigen problemen te hebben gehad en eigen doelen, weer gericht op een gezamenlijk doel: Riverdale redden van Hiram Lodge.

Nieuwe ontwikkelingen

Jughead is trouwens niet alleen nog springlevend, maar door FP ook tot de koning van de Serpents gekroond en heeft zijn nieuwste lid een rood Serpent Jacket gegeven, aan wie anders dan Cheryl, die nu officieel onder het voogdijschap valt van haar oma en zij nu onafhankelijk is van haar moeder en nu openlijk een relatie kan hebben met Toni.

Dat zij noch Riverdale af is van deze hoerenmadam, Penelope, zien we in een van de laatste scènes waarin Hermione burgemeester is geworden en Fred beschaafd (en oprecht) komt feliciteren met een goede campagne, terwijl ondertussen Hiram zonder haar medeweten zijn nieuwe geheime villain genootschap toespreekt in de White Wyrm, nu zijn eigendom en lair. Hiram heeft zijn eigen echte Gotham villains verzameld. We hebben dus Penelope Blossom als hoerenmadam, Claudius Blossom als drugsbaron, Penny Peabody en haar crazy Ghoulies als dealers en de corrupte sheriff Minetta om het af te maken.

Dat Archie eindelijk tegen Hiram op durft te staan, is een ding, maar om hem in zijn gezicht te bedreigen is van een geheel andere orde. Want die bedreiging komt hem duur te staan, wanneer hij net tot klassenvertegenwoordiger is verkozen en hij door sheriff Minetta gearresteerd wordt voor de moord op Cassidy Bullock.

riverdale season 2 cassidy
The CW

Cassidy wie?

Hiervoor moeten we even terug naar de 14e aflevering van het tweede seizoen The Hills Have Eyes’, waarin Veronica samen met Archie en Betty en Jughead naar het Lakehouse gingen voor het weekend om even te schuilen na de moord op Poppa Poutine, waarbij Andre fungeerde als onzichtbare bodyguard waar alleen Archie vanaf wist. Goed, Veronica was toen nog te zelfverzekerd en een echte (naïeve) dochter van een maffiabaas en knoopte ondanks de waarschuwingen van Hiram een gezellig praatje aan met een van de winkelbediendes in het dorp. Dat had ze beter niet kunnen doen, want hiermee maakte zichzelf al snel tot doelwit van een brute beroving, uitgevoerd door deze Cassidy met een aantal vrienden. Gelukkig wist Veronica het alarm te activeren waarop de overvallers de vlucht namen en Archie de achtervolging inzette het bos in, waarop Archie een van hen overmeesterde en Andre opdook en hem doodschoot. Dat bleek dus Cassidy te zijn, waarvan Archie nu de moord van in de schoenen geschoven krijgt.

Het is wel moedig om openlijk op te staan tegen Hiram, maar met zijn valse plannen en volwassen corrupte medestanders, zullen Archie, Betty, Jughead en Veronica toch iets anders moeten verzinnen om Hiram te verslaan. Misschien dat ze toch hulp gaan krijgen uit onverwachte hoek, in de vorm van Hermione die misschien net zoals haar dochter ook langzaam gaat inzien dat zij gebruikt wordt. Want onze vier helden die gelukkig weer herenigd zijn, maar niet voor lang als het aan Hiram ligt, hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen.

Dan nog even dit:

Geloven we echt dat Tall Boy de andere Black Hood was die het op Fred had voorzien, weliswaar ingehuurd door Hiram? Het komt (Hiram) wel erg goed uit dat de corrupte sheriff Minetta allemaal belastend materiaal bij hem heeft gevonden en hem vervolgens ook nog eventjes heeft doodgeschoten, en zo geen getuigen heeft achtergelaten.

Goed nieuws: Fangs leeft nog! Dat was ook al zo’n vuil spelletje geïnitieerd door Hiram en uitgevoerd door de sheriff om de Serpents te laten geloven dat hij dood was en zo op te hitsen en te laten vechten met de Ghoulies, die overigens met meer waren en wonnen en de Serpents hun huizen zijn kwijtgeraakt.

Nog meer goed nieuws: Niet alleen Cheryl en Toni zijn een stelletje, maar ook Moose en Kevin hebben gezoend!

Betty heeft voorgoed afscheid genomen van haar vader. Dat zij bang is om net zo duister te worden als haar vader en opa, zegt al genoeg dat ze daar wel voor oppast. Alleen een echte gek vraagt zich nooit af of ie gek is.

En dan is er nog iets kleins tussen neus en lippen door genoemd, wat misschien wel iets groots zou kunnen worden in het derde seizoen. Polly is weer thuis om Betty en Alice te steunen. Zij is van mening dat je mensen moet vergeven om niet zo slecht als zij te worden, dat heeft ze geleerd op de (tot nu toe geheel nog onbekende) Farm. Zij heeft daar met iemand, een vriend, gepraat die haar hielp nadat ze Jason was kwijtgeraakt. Zou dat stiekem de echte broer van Betty en Polly kunnen zijn? Want dat zijn verhaallijn zonder ooit maar in beeld te zijn gekomen al geëindigd is voordat hij is begonnen, is niet echt des Riverdales. Vooral ook omdat Chic altijd liegt en deze onbekende broer misschien dus helemaal niet dood is. Vroeger of later duikt iemand altijd weer op in Riverdale… Ook een nieuwe Black Hood? Misschien ook dat nog zelfs wel.

We zullen het allemaal zien in het derde seizoen van Riverdale, maar dat is nog heel wat nachtjes slapen ben ik bang.

Wil je meer lezen over Riverdale?Klik dan op onderstaande links: