Riverdale Chapter 34 seizoen 2, aflevering 21: Is Jughead dood?!

riverdale season 2 jughead
The CW

Natuurlijk niet! Tenminste, ik denk van niet. Nou ja ik hoop van niet natuurlijk. Want wat zou Riverdale zijn zonder Jughead, onze voice over en zonder Betty en Jughead, ons powerkoppel vol dappere rechtvaardigheid, hun onderzoeken samen, hun chemie en nou ja, het geweten van Riverdale…

Vraag je je af, wat bezielde de jongen. Nooit een deal sluiten met de onbetrouwbare Hiram. Top gedaan trouwens, Hiram, zoveel chaos creëren en dan ook nog het leven van je vrouw en dochter in gevaar brengen. En of dat valse kreng Penny te vertrouwen is om maar niet eens te spreken over de crazy Ghoulies die inderdaad zo uit Gotham City lijken te zijn ontsnapt. Goed gezien Veronica, die overigens ook weer een beetje bij zinnen is gekomen en door begint te krijgen dat wat haar lieve papa doet echt niet door de beugel kan.

Het was een moedig gebaar van Jug, maar of het überhaupt zin heeft gehad en dit juist niet nog meer wraak en geweld uitlokt valt nog maar te bezien. Arme Jug, vol met goede dappere bedoelingen, maar totaal niet opgewassen tegen al het vuile spel van de verknipte volwassen.

Wie blijkt pas echt verknipt: Hal! totaal verknipt, zoals Betty al vermoedde. Helaas voor haar had ze gelijk. Hal is dus de Black Hood. De zoon van, ja daar komt het, Louis Cooper, de enige echte Riverdale Reaper, de moordenaar van het Conway gezin waarvan Mr Svenson de enige overlevende was. Maar het zit in de familie want de grootvader van Hal vermoordde zijn tweelingbroer in plaats van andersom zoals altijd werd gedacht… en een alterego aannam onder de naam Cooper. Helemaal gestoord. Komt vast door al die inbreed vroeger om de goede familiegenen in stand te houden.

Waar Betty al bang voor was, haar dark side, blijkt nu realiteit te zijn, met de Black Hood als vader en de Riverdale Reaper als opa en een broedermoordenaar als overgrootvader. Tenslotte heeft Hal haar ook zover gekregen om Chic aan de Black Hood te geven. En nu ziet Betty ook nog Jug voor dood in de armen van FP… Fight the dark side Betty!

Hal is dus de echte Black Hood. Wie is dan de andere Black Hood, de imposter die het (weer?) op Fred had voorzien? Want ook nu weer lijkt het alsof Archie dé groene ogen van de Black Hood uit Pops ziet, maar dit keer met een gun op hem gericht in zijn eigen woonkamer. Gelukkig konden ze hem overmeesteren, droeg Fred een bulletproofvest, maar na een veel te kleine klap op zijn hoofd, stond de Black Hood weer op en vluchtte. Dit alles op het moment dat Hal zichzelf tegenover Betty en Alice bekendmaakte als zijnde de Black Hood. Die overigens wel behendig werd neergeslagen met een poker door Betty. Met twee klappen. Juist, zo doe je dat in een serie of film, zodat je zeker weet dat ie blijft liggen.

Want lieve Fred, nu weten we nog niet wie het op jou heeft voorzien. Hiram was de hele avond overal en nergens en met eenzelfde soort zwarte leren jack en donkergrijze broek. Zou hij dan toch ook iets zelf doen en zijn handen vuil maken in plaats van het altijd een ander te laten opknappen.

riverdale season 2 cheryl
The CW

Tenslotte ook even applaus voor Cheryl. Met haar inner en outer scream queen zit het wel in orde. Vluchten kan ze ook goed, maar vervolgens haar pijl en boog pakken en haar rode jagerscape aantrekken, want iemand onder schot houden doe je in stijl, was natuurlijk een kickass actie. En de dame kan richten en ze spoort hem ook helemaal op tot aan het huis van Betty. Op de koop toe helpt ze ook Jughead om haar geliefde Toni uit de handen van het kreng Penny te bevrijden en voelt ze zich prima op haar plaats in het hol van de serpents, waar ze met haar rode verschijning erg mooi bij afsteekt en altijd zichzelf blijft. Een hero rol voor Cheryl, die eindelijk eens de aandacht krijgt die ze verdient, geheel in Cheryl stijl.

Wat een spannende aflevering vol chaos, onthullingen, nog meer vragen en als dit al een cliffhanger is voor de laatste aflevering dan ben ik bang dat we tot aan het begin van het derde seizoen in complete spanning gaan zitten. Maar eerst nog antwoord krijgen op de allerbelangrijkste vraag van het seizoen: Leeft Jughead nog?

Wil je meer lezen over Riverdale? Klik dan op onderstaande links: