Wie is de moordenaar in Scream Seizoen 2?

killer scream season 2
MTV

Niets is zo vervelend wanneer je eigenlijk geen zin hebt om een hele serie of boek uit te kijken of lezen om erachter te komen who did it. Toch wil je het weten. I hear you, dus bij deze dé onthulling. En misschien vind je het na de onthulling het toch wel weer de moeite waard om verder te lezen of te kijken, want de ene twist is de ander niet. Vandaag de ontmaskering van de killer in Scream seizoen 2.

Nadat Piper Shaw als de moordenaar werd ontmaskerd in het eerste seizoen en werd gedood door Audrey, was wel al duidelijk dat ze niet alles in haar eentje heeft gedaan. Wie was haar handlanger?

De verdachten

Het tweede seizoen begint een paar maanden na de moorden en ontmaskering van Piper in het eerste seizoen. Emma heeft, niet geheel vreemd, een trauma opgelopen van alle gebeurtenissen en keert terug naar Lakeview nadat ze in een kliniek heeft gezeten om geestelijk te herstellen. Maar het is nog maar de vraag of zij wel hersteld is. Want het zou zo maar zo kunnen zijn dat nu de final girl is doorgedraaid en aan het moorden is geslagen. Dat zou wel de hele theorie omtrent de handlanger van Piper overhoop halen, tenzij het weer twee moordenaars zijn, Emma en de nog onbekende handlanger van Piper.

Ook wordt er gehint op Audrey, want het blijkt dat zij voordat alle ellende begon contact had met Piper, en dat zij misschien wel Piper opzettelijk naar Lakeview heeft gehaald, om wraak te nemen op Emma vanwege hun vroegere vriendschap die op een nare manier was stukgelopen. Zou zij de handlanger van Piper zijn geweest, maar intussen spijt hebben gehad? Maar waarom zei ze dan niet eerder dat Piper de moordenaar was?

Dit zijn natuurlijk allemaal zijsporen om de kijker op het verkeerde been te zetten. En wanneer Emma en Audrey door de moordenaar tegen elkaar worden opgezet, weet je als kijker vrijwel zeker dat geen van beiden de moordenaar kan zijn. Wie dan wel?

Iemand anders van de oude groep, de zogenaamde Lakeview Six? Brooke? Noah? Jake? Kieran?

Of een nieuw persoon die in Lakeview is komen wonen? Zoals Gustavo, de zoon van de nieuwe sheriff die wel erg morbide tekeningen maakt? Of Eli de jongere neef van Kieran die bij hem is komen wonen en wel erg veel interesse toont in Emma en zich vreemd gedraagt? Of Zoe het nieuwe vriendinnetje van Noah, die gek is op zijn podcasts van The Morgue, ook een morbide interesse? En dan komt Seth de leraar en het verboden vriendje van Brooke die in het eerste seizoen werd verdacht en erin geluisd werd door Piper, ook weer om de hoek kijken.

Films en seriesFilms en series

De slachtoffers

Maar al gauw komen we erachter dat er maar heel weinig verdachten overblijven, aangezien ze één voor één door de echte moordenaar een kopje kleiner worden gemaakt. Helaas moet ook één van de Lakewood Six het ontgelden en wordt door de killer overhoop gestoken. Arme Jake, nu is het nog maar de Lakewood Five. En arme Brooke. Ook Eddie Hayes, de receptionist van het motel moet het ontgelden, maar maakt voor de kijker niet zoveel indruk. Wat weer meer indruk maakt is dat ook Seth Branson het niet redt en aardig wordt toegetakeld alvorens hij levend wordt verbrand. Maar ook Noah ziet zijn liefje Zoe niet meer terug nadat zij is verdronken en hij zelf krijgt een mes in zijn buik. Een nieuw personage dat ook nog even verdacht was, Haley Meyers blijkt ook niet de killer te zijn, nadat zij zelf wordt neergestoken. Alsof Brooke nog niet genoeg dood en verderf om zich heen had, wordt ook haar vader Quinn nog eventjes om zeep geholpen. Terwijl Emma en Audrey de killer op de hielen zitten, delft tenslotte ook deputy Stevens het onderspit. Er blijft dan eigenlijk nog maar een grote verdachte over: Eli. De grote confrontatie tussen Emma en Audrey en Kieran en Eli ontmaskert tenslotte de echte killer.

Wat de serie wel laat zien is dat het levensgevaarlijk is om het vriendje van Brooke of Emma te zijn of de vriendin van Audrey of Noah. Will de ex van Emma is een kopje kleiner gemaakt al in het eerste seizoen. Jake de ex van Brooke is vermoord evenals haar vriendje Seth. Zoe de vriendin van Audrey is al in het eerste seizoen om zeep geholpen, door de killer die dit seizoen ontmaskerd wordt. En dan komt het tot een laatste confrontatie tussen het vriendje van Emma Kieran en haar bewonderaar en neefje van Kieran, Eli. Wie van deze twee is de moordenaar?

De ontmaskering

Dit seizoen zijn er dus een aantal meer directe verdachten om uit te kiezen. En deze verdachten leggen al snel het loodje. Totdat tenslotte Eli en Kieran overblijven. Kieran schiet Eli dood. De killer is verslagen. Of toch niet, want Kieran heeft een verrassing in petto voor Emma. Want dit keer is er maar een de echte moordenaar. En dat blijkt niemand minder dan Kieran Wilcox te zijn! Dus toch!

killer scream seson 2
MTV

In het eerste seizoen hoopte je misschien als kijker al dat het niet Kieran zou zijn. Dat zou niet alleen extra sneu voor Emma zijn, maar ook net iets te veel lijken op de film Scream (1996), waarin Billy Loomis, het vriendje van Sidney Prescott de dader was samen met zijn gestoorde beste vriend Stu.

Maar in het eerste seizoen was er al wel een hele subtiele hint. Want toen Piper en Emma samen onderzoek gingen doen naar het kind van Brandon James en hierover zijn moeder bezochten, vertelde deze moeder dat de zoon van Brandon een mooie jongen was. Dat verschoof toen de verdenking gelijk richting Seth. Feit bleek natuurlijk dat Brandon en Maggie (de moeder van Emma) samen geen zoon, maar een dochter hadden gekregen: Piper. Hoe komt die moeder er dan bij dat het een zoon was? Omdat Kieran zich voordeed bij haar als de zoon van Brandon om Emma op een verkeerd spoor te zetten! En zo blijkt nu juist dat hij de handlanger van Piper was en niet alleen dat, hij was ook het vriendje van Piper. Samen hebben zij dus wel erg hun best gedaan om Emma zo hard mogelijk te kwetsen en alles in Lakeview kapot te maken. En dat is best aardig gelukt.

Ondanks dat Kieran eerst Audrey en Emma tegen elkaar op wist te zetten, bleek hun vriendschap uiteindelijk toch sterker en wisten zij samen Kieran te ontmaskeren en te overmeesteren. Kieran belandt dan ook in de gevangenis, maar lang zit hij daar niet, als hij in de Halloween Special door een nieuwe moordenaar wordt gedood.

Dus Piper en Kieran waren een stelletje. Het is moeilijk voor te stellen. Maar there you have it. The murderous couple. In totaal heeft dit stel 16 moorden op hun geweten, dat is niet misselijk. Waar Piper bleef steken op zeven, stond bij Kieran de teller op 9. Het is altijd fijn als stel als je samen een hobby hebt…

Films en seriesFilms en series
wil je de films op DVD? klik dan hier.

Lees nog meer over Scream:

Meer lezen over de films van Scream?

Nog meer artikelen van Wie is de moordenaar lezen?