Sassy’s Shortlist: week 17 (2018)

In deze rubriek vind je tips over films en series die te zien zijn op tv, in de bioscoop of via streamingsdiensten zoals Netflix, Amazon Prime of Videoland. Ook vind je hier aankondigingen of nieuwtjes over boeken, films en series. Af en toe plaats ik een eerste indruk van een serie en updates van de site.

Vandaag leuk nieuws, slecht nieuws, en nieuws waarvan ik niet zo goed weet wat ik ervan moet vinden. En een paar leuke tips en aankondigingen.

Leuk nieuws

Laten we beginnen met het leuke nieuws. De aller eerste Nederlandse Netflix Original komt er aan! Volgens Netflix gaat het om een coming of age horror serie die zich afspeelt in Amsterdam. Het gaat over een groep studenten die een portaal openen die toegang geeft tot een demonische wereld uit de Gouden Eeuw. Dat belooft wat. De serie zal uit acht afleveringen bestaan van ieder een half uur. Niet zo heel veel, zeker wanneer je dat vergelijkt met de Duitse serie Dark. Maar ik ben zeker benieuwd hoe ze deze premisse gaan invullen en natuurlijk wie de rollen zullen gaan vertolken.

Slecht nieuws

dirk gently's holistic detective agency
BBC America/ Netflix

Dan het slechte nieuws. Al eerder moesten we afscheid nemen van Dirk Gently, Todd, Farah en Amanda en hun bizarre avonturen. De serie Dirk Gently is helaas gecancelled na twee hele leuke seizoenen en dat terwijl het einde van het tweede seizoen een heel spannende en cool opstapje had naar een episch derde seizoen. Laten we hopen op een coole film die het hele verhaal op een waardige manier met een epische eindstrijd tussen Dark Wing en alle speciale mensen zal beslechten.

Lees hier het eerste en tweede seizoen van Dirk Gently’s Holistic Detective Agency terug.

Nog meer slecht nieuws

ash vs evil dead
photo by Matt Klitscher/ Starz

We zijn nog niet klaar met het slechte nieuws, want na drie seizoenen wordt ook de stekker uit Ash vs Evil Dead getrokken. Net zoals Dirk Gently is ook Ash niet een conventionele serie die een groot publiek aantrekt. Dus wederom trekt een trouwe maar kleine fanbase aan het kortste eind. Volgende week kunnen we dan ook nog voor een laatste keer genieten van de Ghostbeaters, de altijd botte Ash, de lieve dappere Pablo en de kickass Kelly.

Binnenkort verschijnt er op Phantasasmagoria het review van het derde seizoen. Nu kan je al de reviews van het eerste en tweede seizoen van Ash vs Evil Dead teruglezen.

Wat vind jij er van?

charmed series
The WB

Tenslotte nog nieuws waarvan ik niet zo goed weet wat ik er van moet vinden. De populaire serie Charmed uit de jaren 90 krijgt een reboot. Wait what? Maar de jaren 90 zijn toch niet zo heel ver weg? Ja maar het zou eerst een serie worden over Patty en Penny de moeder en oma van Prue, Piper, Phoebe en Paige. Maar dat wordt nu toch veranderd in een serie die zich in het heden afspeelt, met nieuwe heksen, met andere namen, een geheel andere achtergrond. Oftewel, Charmed maar dan helemaal anders. Charmed was een favoriete serie van mij back in the days en ik persoonlijk sta dan ook niet echt te springen om een moderne remake. De charme juist van Charmed is dat het niet alleen perfect de jaren 90 vertegenwoordigt en de problemen en dagelijkse dingen waar jonge vrouwen toen mee te maken kregen, wat nu nog steeds geldt, maar dat de serie ook erg sterk werd neergezet door de vier actrices Shannen Doherty, Holly Marie Combs, Alyssa Milano en Rose McGowan. Deze vier vrouwen hebben fijne feministische en vrouwelijke fantasy tv gemaakt en het zou jammer zijn als door een remake/reboot dit teniet gedaan zou worden.

Daarom verschijnen deze zomer op Phantasasmagoria de reviews van alle acht seizoenen van de originele Charmed. For good old times sake.

Tijd voor wat tips. Op Amazon Prime zijn er een aantal goede horror series te zien.

Preacher

Waaronder het eerste seizoen van het bizarre en wrede Preacher. Vol actie, humor, vette vechtscènes en aparte personages, waarbij predikant Jesse met zijn ex-vriendin Tulip en nieuwe vriend Cass, een vampier, op zoek gaat naar God. Binnenkort verschijnt al weer het derde seizoen. Seizoen 2 is vooralsnog alleen verkrijgbaar op dvd. Lees hier het review van het eerste seizoen van Preacher.

The Exorcist

Het eerste seizoen van de sterke horror serie The Exorcist, is gerelateerd aan de film uit 1973 The Exorcist, die op zijn beurt gebaseerd was op het boek van William Peter Blatty uit 1971. Een echte horror serie van een hoog kaliber, met sterke personages, mooie cinematografie en goed drama. Lees hier het eerste seizoen van The Exorcist.

The Terror

the terror
AMC

De serie The Terror  gaat over een expeditie om de noordelijke passage te vinden over zee. Een expeditie onder leiding van Captain John Franklin, zijn secondant Captain  Francis Crozier en derde Captain James Fitzjames, op de schepen Erebus en Terror. Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van deze expeditie in 1845-1848 die is verdwenen en nooit is teruggekeerd, heeft de schrijver Dan Simmons zowel een waarheidsgetrouw relaas opgetekend als een bovennatuurlijke reden verzonnen van deze verdwijning, die alles te maken heeft met Tuunbaq, een mythisch Inuit wezen. En nu is daar een spectaculaire serie van gemaakt.

American Gods

American Gods is ook een serie gebaseerd op een boek uit 2001, geschreven door Neil Gaiman en gaat over de epische strijd tussen oude en nieuwe goden, waarin ex-gevangene Shadow midden in verzeild raakt. Een bijzondere en harde serie, vol met alle oude en nieuwe mythische goden. Binnenkort zal ook het tweede seizoen van American Gods uitkomen. Lees hier alvast het review van het boek.

Op Phantasasmagoria zal je binnenkort de reviews kunnen lezen van:

  • The Terror seizoen 1
  • American Gods seizoen 1
  • Preacher seizoen 2
  • Ash vs Evil Dead seizoen 3
  • Alle 8 seizoenen van Charmed

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord.

bron theatrical relase posters v.l.n.r: fox, amc, starz